Drömmen om Europa

229,00 kr

Drömmen om Europa

  • ISBN: 9789177750192
  • 1 ex i lager
  • Förlag: Galago
av: Fabian Göranson
Sommaren 2017 gav sig Fabian Göransson ut på en månadslång resa genom Europa- Tillsammans med Daniel Berg, doktor i ekonomisk historia, söker han ett svar på varför kontinenten rasat ner i migrationskris, högerextremism och permanent hög arbetslöshet. Resan går från Köpenhamn till Aten, från Bryssel till Budapest, med tåg, buss och båt, på jakt efter drömmen om ett Europa i fred och med framtidstro.

Överallt svämmar människor över av berättelser. Sicilianska jordbruksarbetare berättar om cigarettsmuggling från Montenegro och tunisiska fängelser. Oppositionella i Warszawa förklarar hur civilt motstånd är den enda vägen mot en allt mer auktoritär regim. I Aten ligger en döende tiggare utanför designcaféerna.

Med pennan som ficklampa letar Fabian Göranson efter kärnan i det europeiska projektet, men hittar bara en allt större och mer komplex helhet. Överallt samma slitningar mellan den stora världens farliga frihet och den lilla världens trygga konservatism. På en kontinent med alldeles för mycket historia och alldeles för lite framtid.
Ung. sidantal: 224
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Serietidningsformat
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar:


Denna vara lades till den fredag 12 oktober, 2018.