Felix och det stora upproret

150,00 kr

Felix och det stora upproret

  • ISBN: 9789187057069
  • 1 ex i lager
  • Förlag: Kartago
av: Jan Lööf
Felix är en av de allra första svenska strippserierna, som från sextiotalet och framåt gick i flera dagstidningar i Norden, bland annat Dagens Nyheter. Jan Lööf ritade serien från 1967 fram till 1973. Det här är första gången Felix presenteras i färg och serien är nu även omredigerad och till viss del nytecknad. Felix och det stora upproret  är den andra boken i sviten med Felix av Jan Lööf.

Felix och det stora upproret  är en fristående forstättning på den första boken Felix och Tidsmaskinen . Felix hittar till slut vildmannen från forntiden, som nu blivit boxare. Han träffar honom på ett konditori där chefen visar sig vara gangster. Felix och vildmannen blir satta på en skola för banditer.

De följer med gangsterchefen som ska befria sin kusin som sitter i fängelse. Det går bra, men de blir jagade av polisen. De flyr och upptäcker att tidsmaskinen är lagad. Vildmannen återvänder hem till Krita-perioden.

Felix blir kompis med Herman som berättar om ön San Fernando som styrs av diktatorn Ortega, som har mycket guld, och det vill Herman åt (påstår han, men egentligen vill han hjälpa San Fernandos fattiga befolkning).

Herman skaffar militär materiel till invasionen och Felix och Alex, läraren i maskeringskonst, reser i förväg till San Fernando. De påstår sig vara arkeologer. De gör upp en plan för att störta Ortega. Alex och Felix gräver sig in under nationalbanken och stjäl hela statskassan. Rebellerna kör upp på torget och stormar TV-huset. Samtidigt invaderar Herman San Fernando från luften. De tillfångatar Ortega och utser en ny ledare, som kan bygga upp landet igen och låta befolkningen bli rika och fria.
Ung. sidantal: 104
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Serietidning
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Serieklassiker


Denna vara lades till den måndag 20 maj, 2013.

Kunder som köpt denna har även köpt...