Zelda De första ljuva åren - Bk 1 & 2 i urval

199,00 kr

Zelda De första ljuva åren - Bk 1 & 2 i urval

  • ISBN: 9789175150796
  • 1 ex i lager
  • Förlag: Kartago
av: Lina Neidestam
Hjältinnan Zelda är en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Zelda snyltar på kompisen Tova och bråkar med sin av- och på-pojkvän Sigge. Hon reser till Frankrike och Mexico för att skriva den stora generationsromanen. Efter att ha blivit dumpad börjar hon på konstskola för att förverkliga sig själv och för att rädda världen med sin konst. Men istället för studier hänger hon sig åt vilda rödvinsfester, hunkiga krokimodeller och ändlösa debatter om könsroller och kreativitet.

Med dubbelmoral och ihåliga argument försöker hon slå omkull de patriarkala väderkvarnarna. Hon hittar nya kärlekar, men drabbar hela tiden samman med sin påtända perfomance-artist till expojkvän. När livet på konstskolan till slut blir för kaotiskt flyr Zelda till Asien, för att finna sig själv. Men då nirvana aldrig infinner sig, konfronteras hon i stället med den bistra verkligheten och sitt eget fåfängliga liv. Vem ska man rädda först, frågar sig Zelda: världen eller sig själv?

Den första boken med Zelda kom ut 2009. Den andra boken "Zelda 2: kampen fortsätter" släpptes 2012, båda böckerna har varit slutsålda sedan länge. Här har Lina Neidestam samlat båda böckerna i ett urval.
Ung. sidantal: 138
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Storpocket
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar:


Denna vara lades till den fredag 20 november, 2015.