Ugly Vol. 1

249,00 kr

Ugly Vol. 1

  • ISBN: 9789175153414
  • 1 ex i lager
  • Förlag: Kartago
av: Joakim Lindengren
Privatdeckaren Ugly Mareowl påminner inte så lite om en annan hårdkokt privatsnok, huvudpersonen i sju böcker av Raymond Chandler. Men Ugly är en uggla i vars värld alla huvudroller är vikta åt djur och människorna har förpassats till andraplansfigurer.

Serien handlar om Uglys äventyr på jakt efter en dold sanning, och historien berättas av en uggla som passar för äventyr. Detektiven i den här sortens seriealbum måste vara en sådan uggla. Eller, som Chandler nästan skrev: Längs dessa usla gator måste en uggla gå som inte själv är usel, som varken är besudlad eller rädd.

Joakim Lindengrens underhållande hyllning till den hårdkokta deckarskolan och författare som Raymond Chandler och Dashiell Hammett berättas i stora, färgmättade bilder fyllda med detaljrikedom och visuella referenser. Lindengren (f. 1962) är en svensk serieskapare och illustratör. Sedan debuten 1986 har han bl a gett ut ett tjugotal egna serieböcker, illustrerat barnböcker samt varit huvudtecknare och förläggare av serietidningen Kapten Stofil, forum för Göteborgs första superhjälte.
Ung. sidantal: 60
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Inbundet Europeiskt albumformat
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Crime


Denna vara lades till den fredag 4 oktober, 2019.