Arzak - Övervakaren

259,00 kr

Arzak - Övervakaren

  • ISBN: 9789197780018
  • 1 ex i lager
  • Förlag: Faraos Cigarrer
av: Moebius
Den legendariske seriehjälten Arzak har väckts till liv igen! Detta var Moebius sista stora verk före sin död i mars 2012. Arzak föddes i hörnet på ett köksbord och hittade via krokiga vägar 1975 fram till den nyskapande franska serietidningen Metal Hurlant. De ordlösa, drömlika serierna med sina storslagna, karga ökenlandskap har sedan dess inspirerat generationer av serieskapare och bildkonstnärer. Arzak, eller Arzach som hans namn först skrevs, stod alltid Moebius nära, men trots figurens populäritet var Moebius sparsam med att använda sig av honom.
"De krävde att bli tecknade, att leva på pappret. Så länge jag var på plats i den andra änden av pennan hade jag ansvar för dem (det hävdar de i alla fall själva) och Arzak var inte den siste som krävde sin rätt... Arzak ville leva! Berättelsen var färdig! Ödet var bestämt: Vägen till Tassili stod öppen... Jag skulle bara teckna det."
Välkommen till Övervakaren från Tassili

Arzak är uppsyningsman på planeten Tassili, men freden i hans värld är hotad. Några har börjat mörda wergerna, planetens ursprungsbefolkning, och säljer deras kranier som souvenirer. Samtidigt planerar wergernas befrielsearme att kidnappa kronprins Domyo. Arzak till hälften människa, till hälften werg. Men var ligger hans lojalitet?
Ung. sidantal: 80
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Jättelik
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: SF, Serieklassiker, Öken


Denna vara lades till den torsdag 13 december, 2012.

Kunder som köpt denna har även köpt...