Nattlampa

248,00 kr

Nattlampa

  • ISBN: 9789189015005
  • 2 ex i lager
  • Förlag: Kaunitz-Olsson
av: Jan Stenmark
Jag har alltid varit intresserad av drömmar. Jag ville att man i den här boken skulle komma in i något drömlikt. Jag hittade bilder med en person eller en miljö och provade olika delar mot varandra. Bilderna växte organiskt, vilket är själva collagets natur. Resultatet blev en värld där jag kände mig hemma. Jan Stenmark

För första gången lämnar Jan Stenmark texten och arbetar enbart med collage. Resultatet blir en samling bilder som inte liknar något annat. En drömvärld som utspelar sig på hög höjd och i djup snö, mellan björkarnas grenar och i skuggornas mönster. De bryter mot tyngdlagen och leker med både perspektiv och proportioner.

Jan Stenmark har gjort sig känd med collage från tidningar och magasin utgivna på 1940 1960-talet. Hans surrealistiska bildkompositioner med slagfärdiga texter framkallar både skratt och eftertanke.

Jan Stenmark (f. 1949) är en av landets mest välkända humorister och bildkonstnärer. Han debuterade 1990 och har sedan dess gett ut 20 böcker som alla innehållit olika variationer av de bild/text-collage som blivit hans signum. Han definierar sig själv som en komisk bildkonstnär.
Ung. sidantal: 156
Färg/svart-vitt: Svart-vitt
Format: Inbundet, större Europeiskt albumformat
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Humor


Denna vara lades till den torsdag 5 september, 2019.