Olycka

256,00 kr

 Slutsåld 

Olycka

  • ISBN: 9789189015517
  • 0 ex i lager
  • Förlag: Kaunitz-Olsson
av: Lars Norén, Agnes Jakobsson
Under sin nästan sextioåriga karriär sökte Lars Norén (1944-2021) ständigt nya uttrycksformer för sina texter. Hösten 2020 initierades det som kom att bli ett av hans sista projekt; att göra tecknade serier baserade på hans dramatik.
Agnes Jakobsson fick uppdraget att illustrera pjäsen Olycka. Lars Norén var delaktig i skissarbetet och hann godkänna adaptionen innan han gick bort.

Olycka är en dramatisk berättelse i tre delar. En man och en kvinna gör sig redo för en utekväll. Deras konversation genomsyras av patriarkalt maktspel: fysiskt, sexuellt, psykiskt. I ett angränsande rum sover en tioårig flicka: nästa generation. Hur bryter man den onda cirkeln där människor utnyttjas och skadas för att sedan växa upp och fortsätta utnyttjandet och skadandet?

Olycka skrevs ursprungligen 2002 och har tidigare publicerats i samlingsverket Dramer. Men den har aldrig spelats inför publik.
Agnes Jakobsson debuterade 2018 med den hyllade Psycho Girl och lyckas i serieformatet addera ett extra lager av svärta och humor i Lars Noréns täta drama.
Förordet är skrivet av Kristoffer Leandoer som tidigare var Lars Noréns förläggare på Albert Bonniers förlag.
Ung. sidantal: 196
Färg/svart-vitt: Svart-vit
Format: Storpocket
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Drama, Adaption


Denna vara lades till den torsdag 2 juni, 2022.