Kapten Stofil 22

59,75 kr

Kapten Stofil 22

  • 1 ex i lager
  • Förlag: Skadeglatt Leende
av: John Andersson, Johan Wanloo, Joakim Pirinen, Joakim Lindengren, David Nessle
Nummer tjugotvå är ett stort metanummer. I Geezer of the carribbean flyr Kapten Stofils tecknare Joakim Lindengren till den karibiska övärlden undan sina åtaganden som Stofiltecknare och ansätts av sitt överjag (i form av Kapten Stofil) som kräver att det ska hända något. Strax därpå dyker Ursula Andress upp ...

Den maskerade proggaren möter skurken Postmodernisten, vars superkraft är att han kan dekonstruera det narrativa flödet i den berättelse som han själv är med i  vad har Proggaren att sätta emot denna fruktansvärda förmåga?

John Andersson skildrar i Getsons hur Brian Eno som barn ser på ett avsnitt av TV-programmet Getsons, sedan äter han en middag bestående av sylvassa marsianska daggmaskar.

IRA-ponken Jimi, ursäkta, Pina Komeini, J.R.!, förlåt, vi menar Joakim Pirinen fortsätter att vränga sitt namn ut och in i ännu en anagramserie, Camilla Forsmans juverstinna hjältinna Karro Ko upplever kryptisk komik och Wanloo offentliggör den mäktiga fantasytrilogin om Ett surkart med dragspel .

I Stupidoblocket skriver Martin Kristenson om musikaler vi inte minns och Johanna Broman Åkesson publicerar sista delen i sin artikelserie om när rumban och samban kom till Sverige.
Ung. sidantal: 50
Färg/svart-vitt: Svart-vit
Format: Serietidningsstorlek
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Viktiga kunskaper, Populärkultur, Nostalgi, Humor


Denna vara lades till den måndag 20 april, 2009.