Havets Gille

175,00 kr

 Slutsåld 

Havets Gille

  • ISBN: 9789186509262
  • 0 ex i lager
  • Förlag: Kolik
av: Nancy Pena
Ända sedan Gulddrakarnas tid har Det stora havet uppdelat och varje folkslag har förpassats till isolerade öar. De råttlika Muriderna för sig, de kattlika sinojerna för sig och de grymtande prästerna från Heliga Galtiska Samfundet bor alla för sig. Endast de hemlighetsfulla handlarna från Havets Gille har tillåtelse att fara mellan de länderna. Lindströmklassiker helt enkelt.

När så sinojen Skärvtass förgiftar en muridisk inspektör tvingas hon och hennes son att fly hals över huvud. Hennes son Kutrygg slänger sig i havet men räddas av ett skepp som tar honom till Havets Gille. Samtidigt sätts Skärvtass i fängelse med Långhulling, en varelse av den ökända rasen reptanter. Snart uppdagas att onda planer smids i Havets Gille, och både Skärvtass och Kutrygg dras in i intriger som riskerar att riva upp Det stora Havets urgamla lagar.

Den franska serietacknare Nancy Péna har byggt upp en värld där fabler och fantasy blandas med inspiration från europeisk medeltid, steampunk och österländsk mysstik. Den svenska publiken har tidigare lärt känna henne genom kritikerrosade grafiska romanerna "Katten och kimonon" och "Tea party". I "Havets gille" bjuder hon läsaren på ett äventyr utöver det vanliga.
Ung. sidantal: 100
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Storpocket
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar:


Denna vara lades till den torsdag 30 maj, 2013.

Kunder som köpt denna har även köpt...