Spirou av Émile Bravo Hoppets tid, del 3

279,00 kr

Spirou av Émile Bravo Hoppets tid, del 3

  • ISBN: 9789188897732
  • 4 ex i lager
  • Förlag: Cobolt
av: Émile Bravo
Belgien, sommaren 1942. Det tyska övertaget i kriget har börjat svikta och inom några månader kommer krigslyckan att vända för gott, efter att både USA och Sovjetunionen året innan har gått med på de allierades sida.
För civilbefolkningen i det ockuperade Belgien blir vardagen allt värre. Våldet och förtrycket har tilltagit i styrka, belgare i arbetsför ålder tvångsrekryteras till den tyska industrin och bristen på mat och bränsle drabbar nästan alla. Värst utsatta är landets judiska befolkningsgrupp, som i allt större antal arresteras och placeras i uppsamlingsläger i väntan på deportation till arbetsläger i öst.
Det växande motståndet mot den tyska ockupationsmakten tar sig många olika uttryck, från underrättelseverksamhet till sabotage och väpnade attacker, med åtföljande tyska repressalier. Mitt i detta tumult försöker Spirou vara trogen sina ideal också när han själv och flera av hans vänner tvingas sätta sina liv på spel.

Den tredje delen av fyra i Émile Bravos dramatiska och tragikomiska skildring av Spirous upplevelser under andra världskriget.
Ung. sidantal: 112
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Inbundet, större Europeiskt albumformat
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Komisk äventyrsserie, Andra Världskriget


Denna vara lades till den onsdag 29 september, 2021.