The Walking Dead Vol 05 Anfall är bästa försvar

175,00 kr

 Slutsåld 

The Walking Dead Vol 05 Anfall är bästa försvar

  • ISBN: 9789197959261
  • 0 ex i lager
  • Förlag: Apart
av: Robert Kirkman, Charlie Adlard
I The Walking Dead volym 5 - Anfall är bästa försvar - ser Rick och Glenn en helikopter som kraschar en bit bort från fängelset. Tillsammans med Michonne ger de sig ut för att leta efter överlevande. Vad de hittar är inte vad de väntade sig...

Förordet till Anfall är bästa försvar är skrivet av Johanna Koljonen:

Aldrig får man vara riktigt glad! Det tänker jag ofta när jag läser The Walking Dead. Varje litet ögonblick av stiltje eller frid som glimtar till glider alltid omedelbart karaktärerna ur händerna. Ändå urartar serien inte i misärpornografi. Händelserna är för realistiska, figurernas psykologiska reaktioner fascinerande trovärdiga.

Folk frågar hur många album jag hunnit läsa och jag svarar ett, eller tre, eller fyra. Oavsett siffran blir svaret alltid en uppskattande nick följd av en suck och kommentarer av typen "det går åt helvete, förstås". Jag anade det. Att det går åt helvete är en stor del av seriens attraktionskraft. Det finns något lite tillfredsställande i att ge efter för sin fatalistiska övertygelse om att det här samhället vi har byggt inte är hållbart. Att fantisera om hur alla djupa orättvisor, all vår alienation, vår isolering från varandra i den skadliga bekvämlighetens och skenbara trygghetens namn skulle kunna slås ut i ett enda, zombieapokalyptiskt slag. Men att det ändå alltid någonstans skulle finnas någon liten människospillra som kämpar på.

Problemet är bara att den människospillran i så fall måste bygga upp sitt samhälle på nytt och det är ju inte direkt självklart att det i så fall skulle ske enligt utopistiska principer. Därför läser vi The Walking Dead som man i bakfyllans hårda morgonljus läser sitt eget ansikte i en spegel.

The Walking Dead volym 5 - Anfall är bästa försvar - har dessutom en fanart av Love hurts- och Alena-tecknaren Kim W. Andersson.

OBS! Folk frågar för jämnan om de spoilar tv-serien om de läser serien.

Vårt svar är NEJ! Serietidningen har i USA kommit ut sedan 2003. Kirkman, seriens upphovsman och producent till TV-serien är givetvis medveten om detta. Och för att ingen som läst serien ska kunna sitta och säg "nu kommer det hända, nu kommer den att dö..." så har han kastat om "dödsfallen" rejält, slängt in nya karaktärer och skrivit om händelseförloppen. Så oroa er inte. Det är samma huvudpersoner i stort, en del platser är de samma. Men det är två olika historier -- de bara utspelar sig i samma universum. Så ni kan utan att behöva oroa er njuta av förlagan till TV-serien, den absolut största succen på den amerikanska serietidningsmarknaden de senaste 5 åren: The Walking Dead.
Ung. sidantal: 144
Färg/svart-vitt: Svart-vit
Format: Serietidningsstorlek
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Zombies


Denna vara lades till den torsdag 25 oktober, 2012.