Tintin 04 Faraos cigarrer

185,00 kr

Tintin 04 Faraos cigarrer

  • ISBN: 9789175151076
  • 2 ex i lager
  • Förlag: Kartago
av: Herge
Tintin och Milou är på en semesterkryssning. Ombord träffar Tintin på för första gången på sin blivande ärkefiende Roberto Rastapopoulos. Tintin blir också bekant med detektiverna Dupond och Dupont, samt möter den snurrige professorn Filemon Syklon. Syklon erbjuder honom att följa med och utforska en faraons grav i Egypten. Men någon gömmer kokain i Tintins byrålåda och han blir anhållen av Dupond och Dupont. Tintin och Milou rymmer och tar sig i land. Här träffar de åter professor Syklon och de beger sig till faraonens grav, som utan att de vet om det tjänar som högkvarter för ett internationellt knarksyndikat.

I det här äventyret dyker Dupondtarna upp för första gången (även om de senare har fogats in i omtecknade versioner av det tidigare äventyret Tintin i Kongo. Detta är även första gången skurken Rastapopoulos har en riktig roll (även om han skymtar redan i en ruta i Tintin i Amerika).

Faraos cigarrer blev först publicerat som följetong i Le Petit Vingtieme 1932-34, samlad i albumform (i svart/vitt 1934). Äventyret tecknades om och färglades för den moderna albumutgåvan 1955.
Ung. sidantal: 62
Faerg/svart-vitt: Faerg
Format: Inbundet Europeiskt albumformat
Sprak: Svenska
Laesriktning: Vaesterlaendsk
Taggar:


Denna vara lades till den torsdag 17 december, 2015.