Tintin 20 Tintin i Tibet

149,00 kr

Tintin 20 Tintin i Tibet

  • ISBN: 9789175153339
  • 1 ex i lager
  • Förlag: Kartago
av: Hergé
Haddock, Kalkyl och Tintin är på semester i den fiktiva orten Vargése i de franska Alperna. Under ett lugnt parti schack på hotellet somnar Tintin och drömmer att hans vän Tchang Tchong-Jen, från det tidigare äventyret Blå Lotus, behöver hjälp. När han sedan läser i en tidning att ett flygplan störtat över Tibet misstänker han att Tchang är i fara. Tintin bestämmer sig för att resa till Tibet, trots att Kapten Haddock försöker övertyga honom hur orealistisk en sådan expedition skulle vara. När Tintin envisas följer Haddock motvilligt med sin vän på resan.

Vännerna tar sig till Nepal via Indien. I Nepal tar sig Tintin och Haddock med hjälp av en sherpa, Tharkey, till flygplansvraket i de snötäckta delarna av Tibet. Där finns inga spår, förutom en gul halsduk högt uppe på en klippavsats. Mot sherpans inrådan klättrar Tintin dit upp, och han hittar också rester efter en måltid och Tchangs namn inristat i bergväggen, bevis på att Tchang varit där.

Det här albumet brukar hållas som ett av Hergés mest personliga album, bland annat med tanke på Tchangs återkomst, men även historien i sig, som vacklar mellan alkoholdrömmar och mysticism. "Tintin i Tibet" skiljer sig från tidigare Tintin-äventyr genom att det inte förekommer några skurkar, biljakter, vapen, stulna ritningar, actionsekvenser och dylikt.
Ung. sidantal: 64
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Inbundet Europeiskt albumformat
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Komisk äventyrsserie


Denna vara lades till den fredag 14 juni, 2019.