Tintin 19 Koks i lasten

149,00 kr

Tintin 19 Koks i lasten

  • ISBN: 9789175153322
  • 1 ex i lager
  • Förlag: Kartago
av: Hergé
Efter ett biobesök stöter Tintin och kapten Haddock på General Alcazar, men han verkar inte vilja ha med dem att göra, så han skyndar iväg. När de kommer hem har Moulinsart intagits av deras vän emirens son, den busige Abdallah, som sätter igång att vända upp och ner på slottet. Situationen är ohållbar men Abdallah kan inte återvända hem eftersom det råder inbördeskrig i hans hemland Khemed. Tintin och Haddock åker till Khemed för att se om de kan hjälpa till.

Vid flygplatsen i Wadesdah blir de tillbakaskickade och under hemfärden börjar det att brinna i flygplanet och de tvingas nödlanda. Men Tintin och Haddock tar sig genom öknen tillbaka till staden och gömmer sig hos Tintins vän Oliveira da Figueira. Nästa dag tar de sig till emiren Ben Kalish Ezab som har gömt sig i bergen. Han hjälper Tintin och Haddock att ta sig ut på Röda havet där de hamnar i knipa på deras gamla fiende Allan Thompsons lastfartyg Ramona. Det visar sig att Thompson jobbar för Tintins gamla ärkefiende Roberto Rastapopoulos som bedriver människohandel.

Koks i lasten har ett brett persongalleri av figurer som medverkat i tidigare Tintin-album, bland dem Roberto Rastapopoulos, Allan Thompson, General Alcazar, Ben Kalish Ezab och Abdallah samt Oliveira da Figueira, Serafim Svensson och Bianca Castafiore. Även Doktor Müller förekommer i albumet under namnet "Mull Pascha".
Ung. sidantal: 64
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Inbundet Europeiskt albumformat
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Komisk äventyrsserie


Denna vara lades till den fredag 12 juli, 2019.