Staffars Serier läser Previews 14:11

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews. Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så är vår dollarkurs 11 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

För att dela upp arbetsbördan mellan oss så har Staffar tagit hand om mangan och hans kommentarer är i den här färgen och Björn har tagit hand om Marvel och hans kommentarer har den här färgen. Allt annat är skrivet av Staffan.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i januari/februari. För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE COMICS

Frank Miller’s Sin City: The Hard Goodbye 2nd Edition Tpb
Frank Miller’s Sin City: A Dame To Kill For 2nd Edition Tpb
Frank Miller (W/A)
On sale January 5, SC, 208pg, b&w, 6"x9", $17.00

Nyupplagor av de två första Sin City-böckerna i ett nytt "bättre" mindre format.

Apocalypse Nerd #1 (Of 6)
Peter Bagge (W/A)
On sale January 12, b&w, 32pg, $2.99

Peter Hate Bagges gör en serie för Dark Horse om hur nördar inte kommer att överleva en katastrofvärld. Jag tror att det egentligen bara är Image som Bagge inte har gjort en serie åt.

DC COMICS

Bizarro World Hc
Written and illustrated by Tony Millionaire, Danny Hellman, Roger Langridge, Kyle Baker, Evan Dorkin, Hunt Emerson, Farel Dalrymple, Dylan Horrocks, Eddie Campbell, Dave Cooper, Harvey Pekar, Dean Haspiel, James Kochalka, Tom Hart, Leela Corman, Gilbert hernandez, Peter Bagge, Derek Kirk Kim, Dave Roman, Raina Telgemeier, Kurt Wolfgang, Brian Ralph, Scott Morse, Ben Dunn, Andi Watson, Bob Fingerman, Paul Grist, Carol Lay, Craig Thompson, Ivan Brunetti
Advance-solicited; on sale Feb 2 200 pg, FC, $29.95 US

När Marvels ekonomi såg som mörkast ut så satte några alternativ-skapare ihop ett fansin för att "rädda Marvel". Det blev så framgångsrikt att DC blev så svartsjuka att det var tvugna att sätta ihop ett eget album. Det i sin tur blev så framgångsrikt att det nu får en uppföljare. Det är dock en väldigt imponerande samling skapare som de har fått ihop till det här albumet.

Mighty Love Sc
Written and Art by Howard Chaykin
On sale Jan 26 96 pg, FC, $17.95 US

Rätt lättviktigt album i Power & Glory stil från Chaykin.

Vi har fått besked om att vi inte kan beställa 2000AD-albumen via Diamond utan måste ta dom via omvägar. Det gör att vi bara kommer att ta in dom på beställning som en service till våra prenumeranter. Det innebär också att vi blir tvugna att ta ett högre pris för albumen (1 kr mer per dollar).

The Incal Vol. 1: The Epic Conspiracy Tp
Written by Alexandro Jodorowsky
Art and cover by MSbius
On sale Jan 12 7.375"x10.1875" 160 pg., FC, $19.95 US

Äntligen kommer Inkalen samlad igen. Humanoiderna har slängt ut diverse nya varianter men har undvikit att ge ut grunden för det hela. Tyvärr är det med den nya färgläggningen så det ser inte riktigt ut som orginalet men det får man tåla.

Ex Machina: The First Hundred Days Tp
Written by Brian K. Vaughan
Art by Tony Harris & Tom Feister
On sale Jan 19 136 pg, FC, $9.95 US MATURE READERS

Den här serien tycker både Staffar och jag om. Huvudpersonen påminner lite om Dr Manhattan från Watchmen med den stora skillnaden att i Ex Machina behåller "superhjälten" sin mänsklighet och beslutar sig för att ge sig in i politiken.
Staffar: Det førsta meningsfulla verket jag har sett av Tony Harris sen han lämnade Starman.

John Constantine: Hellblazer — Rare Cuts Tp
Written by Jamie Delano, Grant Morrison and Garth Ennis
Art by Sean Phillips, David Lloyd, Richard Piers Rayner and Mark Buckingham
On sale Jan 12 160 pg, FC, $14.95 US Mature Readers

Constantine: The Hellblazer Collection Tp
Written by Steven T. Seagle, Jamie Delano, Neil Gaiman and Garth Ennis
Art by Ron Randall, Jimmy Palmiotti, John Ridgway, Dave McKean, Will Simpson and Mark Pennington

On sale Jan 5 168 pg, FC, $14.95 US Mature Readers

Constantine Movie Adaptation
Written by Steven T. Seagle
Art and cover by Ron Randall & Jimmy Palmiotti
On sale Jan 5 Prestige Format 64 pg, FC, $6.95 US Mature Readers

Vertigo satsar stort på Hellblazer nu när filmen kommer med en ett par samlingar med udda material samt en filmadaption som förmodligen är billigare än biobiljetten och som dessutom har den fördelen att man slipper Keanu Reeves "skådespeleri".

Seaguy Tp
Written by Grant Morrison
Art and cover by Cameron Stewart
On sale Jan 26 104 pg, FC, $9.95 US

Det här var en skoj miniserie där Morrissons underligheter har hållts i schack. Hans The Filth möter hans X-Menserier.

IMAGE COMICS

Four-Letter Worlds Gn
Written By Amber Benson, Joe Casey, Chynna Clugston-Major, Jay Faerber, Matt Fraction, Antony Johnston, Robert Kirkman, Steve Lieber, Jim Mahfood, B. Clay Moore, Scott Morse, Jeff Parker, Jamie S. Rich, Mark Ricketts, Eric Stephenson & J. Torres Art By John Bernales, Chynna Clugston-Major, Steven Griffin, Mike Hawthorne, Mike Huddleston, Phil Hester, Steve Lieber, Jim Mahfood, Jamie Mckelvie, B. Clay Moore, Scott Morse, Mike Norton, Jeff Parker, Matt Roberts, Steve Rolston, J. Torres & Andi Watson
On Sale 01.26 Graphic Novel Black & White 144 Pages $12.95

Ny temaantologi från Image med en rätt intressant samling skapare.

MARVEL

X-Men #166
By Peter Milligan, Salvador Larroca
32 Pgs. $2.25

Tack och lov är Austen borta från X-Men och ny författare är... Peter Milligan. Hmm det här kan ju faktiskt bli bra. Förvänta er inte något i stil med Human Target eller X-Statix, men Milligan kan skriva riktigt bra klassiska superhjältehistorier.

District X Vol. 1: Mr. M Tpb
By David Hine, David Yardin. Lan Medina
144 Pgs. $14.99

Marvels svar på Gotham Central. Bygger vidare på en av de bättre idéerna från Grant Morrisons tid som X-Men författare, nämligen att större delen av New Yorks Mutant befolkning bor i en och samma stadsdel "Mutant Town" (Tänk Harlem för Mutanter) (Staffar: Fables-ripoff!!!!) och serien fokuserar på de poliser som har ansvaret för det distriktet. En av de bättre serier som Marvel ger ut just nu.

Loki Hc
By Rob Rodi, Esad Ribic
104 Pgs. $17.99

En miniserie om Loke och hans motiveringar. Fortfarande marvelversioner av asagudarna, även om man nu tar ett par steg närmare originalen. Bra skriven och mycket snyggt tecknad av Ribic.

ADV MANGA

Princess Tutu
Created by Ikuko Ito & Junici Satou
illustrated by Mizuo Shinonome

Det här är en tvåvolymsadaption av en 38-delars anime om balett och magi. Jag misstänker tyvärr starkt att animen gør materialet større rättvisa.

ANTARCTIC PRESS

The Courageous Princess Tp
by Rod Espinosa
SC, 7x10, 240pgs, FC SRP: $15.95
Tidigare publicerat som tre album. En rätt trevlig ungdomsserie om en princessa på vift. Gillar du Castle Waiting så kan detta vara något att titta på.

ATOMEKA

Jenny Finn #1 & #2
By Mike Mignola & Troy Nixey
#1: DOOM—56pgs, B&W SRP: $6.99
#2: VIRUS—56pgs, B&W SRP: $6.99

Äntligen kommer slutet på Jenny Finn miniserien. Jag tror det är nästan fem år sedan (om inte mer) sedan de första två numren kom ut. Har du dom vill du enbart ha #2.

BANANA TALE PRESS

Banana Tail #1
by Mark McKenna
32pgs, FC SRP: $4.95

Barnserie som ser rätt trevlig ut. Du hittar en presentation av huvudfigurerna här.

BOYCHILD PRODUCTIONS

Manga Mover #1
by Sakura Mizuki, Misako Rocks, & Tomoko Amemiya
68pgs, B&W SRP: $5.99

Tjaha. En brittisk antologi med kända & okända japanska & brittiska skapare, publicerad hälften från høger till vänster och andra hälften från vänster till høger. Hälften så tjock som Super Manga Blast, men kostar lika mycket. Till det hype som mest av allt verkar säga "vi vet inte vad manga är, men det är hippt så vi ska gøra det på ett ännu hippare sätt". Så jag är rädd før att ni måste beställa den här nu om ni vill se den..

BROCCOLLI

Until The Full Moon Volume 1 Manga Tp
by Sanami Matoh
SC, 180pgs, B&W SRP: $9.99

Jag vet inte om Fake-fansen kommer att vilja läsa det här, då det ju även ingår kvinnor! Annars så inkluderar det ju både Matohs humor och teckningar, så det borde ju vara läsvärt!

COMICSONE.COM

Lunar Legend Tsukihiime Volume 1 Tp
by Type-Moon & Shyonen Sasaki
SC, 200pgs, FC SRP: $9.95

Tsukihime børjade som ett doujin-spel (och nån gång ska jag räkna ut vad det egentligen innebär!) som väldigt snabbt blev så framgångsrikt att skaparna kunde bli professionella. Så av nån anledning finns det nu en hel del Tsukihime-produkter, (mm, vi har fortfarande några små läckra figurbyggsatser till salu...) inklusive en anime samt den här mangan.

Pretty Maniacs Volume 1 Tp
by Shinsuke Kurihashi
SC, 200pgs, B&W SRP: $9.95

Kommer den här i närheten av føregångaren Maniac Roads kvaliteer så kommer den att vara bra! Jag håller øgonen på den!

CPM MANGA

Over The Rainbow Gn
by Keiko Honda
SC, 208pgs, B&W SRP: $9.99

En fristående romantisk komedi. Mm, ønskar att det kom mer sånt...

FANTAGRAPHICS BOOKS

Black Hole #12
by Charles Burns
48pgs, B&W (12 of 12) SRP: $4.95

Sista numret av denna mycket mörka och märkliga serie.

Black Hole #1-#12 Slipcase Set
Set SRP: $49.99

För er som inte har börjat och som inte orkar vänta på albumet så erbjuder Fantagraphics en samlarlåda med alla nummer i.

Black Hole Slipcase
Slipcase SRP: $4.95

Trevligt nog så gör de samlarlådan tillgänglig även för de som har stött serien under alla år.

Epileptic Gn
by David B.
SC, 368pgs, B&W SRP: $24.95

Fantagraphics gav tidigare ut halva den här samlingen sedan fick Pantheon Books nys på serien och såg till att få rättigheten att ge ut kompletta samlingen vilket fick Fanta-pojkarna att ge upp sina planer på en bok 2 och därefter skrev avtal med Pantheon om att distribuera deras böcker till seriebokhandlarna. Kort sagt köpte alla ni som köpte första boken och vill ha slutet behöver köpa den här också.

IDW PUBLISHING

Grimjack Killer Instinct #1
by John Ostrander & Timothy Truman
32pgs, FC (1 of 6) SRP: $3.99

Ny serie med den gamla First-serien Grimjack gjort av originalskaparna. Är en prequel och berättar historien om hur Grimjack kom att äga Mundens Bar.

Legend Of Grimjack Volume 1 Tp
by John Ostrander & Timothy Truman
SC, 128pgs, FC SRP: $19.99

Samling med de tidigaste Grimjackhistorierna för dig som vill veta vad det hela går ut på.

NBM

Isaac The Pirate Volume 2 Gn
by Christophe Blain
6x9, 96pgs, FC SRP: $14.95

Jag tyckte mycket om det första albumet i den här serien. Du hittar ett smakprov på serien här.

TOKYOPOP

Alichino Gn 1
by Kouyu Shurei
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 3) SRP: $9.99

Det här är nästan definitionen av bishounen (mitt førsøk till definition är närmast øverdrivet skøna, feminina gossar, även om jag egentligen dessutom skulle vilja lägga till "Byronskt smäktande"), denna gotiska mysterium-manga. Tyvärr är den oavslutad - antologin där den ursprungligen gick lades ner, vilket ledde till att det bara blev tre volymer, men med tanke på teckningarnas kvalité så borde man kanske inte begära mer?

Passion Fruit Sweat & Honey Hc
by Mari Okazaki, ELLER Kaoru Fujiwara, ELLER Junko Kawakami
HC, 5x7, 192pgs, B&W SRP: $19.99

Passion Fruit ska alltså vara tre volymer av tre skilda skapare, av vilka endast den førsta kommer att finnas i en inbunden variant. Dock anger førlaget alla tre skaparnamnen før denna volym, något som är totalt inkorrekt. Jag är rätt säker på att den här volymen är av Mari Okazaki, men tyvärr innebär mängden felaktig information att vi inte kommer att ta in denna. Jag räknar annars med att det senare kommer att erbjudas en häftat utgåva som vi då kommer att ta in. Førhoppningsvis kommer vi då att ha fått mer användbar information... Sålunda, ännu ett album som ni måste beställa om ni vill ha det! (Verkar vara mycket sånt den här månaden!)

VIZ

Notera att Animerica Extra inte listas den här månaden. Ryktet säger att Viz ämnar starta en ny shoujo-antologi, och det ser just nu väldigt mycket ut som om det egentligen bara är Animerica Extra som kommer att få ett nytt namn. Jag är misstänksam!

BOKDELEN

Gentleman's Game: A Queen & Country Novel Hc
by Streve Rolston & Stan Sakai
HC, mass market disclaimer, 352pgs SRP: $24.00

Inte serier utan en sådan där konstig bok med nästan bara text. Kan var skoj ändå.