Staffars Serier läser Previews 15: 3

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews. Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så är vår dollarkurs 10 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

För att dela upp arbetsbördan mellan oss så har Staffar tagit hand om mangan och hans kommentarer är i den här färgen och Björn har tagit hand om Marvel och hans kommentarer har den här färgen. Allt annat är skrivet av Staffan.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i maj/juni. För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

Staffar vill säga detta först:

Ok, det här är mangamånad enligt Previews, så av något skäl kommer det betydligt färre nya mangatitlar än førra månaden, i synnerhet betydligt färre intressanta titlar. Hum. Däremot så dyker mangamånadssymbolen upp på ett stort antal titlar som inte har nånting alls med manga att gøra! Jag menar, Nancy Drew?? Jaja.

DARK HORSE COMICS

Man With The Screaming Brain #1 (Of 6)
Bruce Campbell (W), David Goodman (W), Hilary Barta (I/Cover)
On sale May 11, FC, 32pg, $2.99

Björns favoritskådis alla kategorier, Bruce Campbell, gör en serieadaption av sin senaste film. Tidigare har han skrivit ett nummer av BMWs the Hire som var helt ok. Kommer med variantomslag.

DC COMICS

Batman Begins Movie Adaptation
Written by Scott Beatty
Art by Kilian Plunkett & Serge LaPointe
Advance-solicited; on sale June 22 ; Prestige Format 64 pg, FC, $6.99 US

&

Batman Begins: The Movie & Other Tales Of The Dark Knight Tp
Written by Scott Beatty, Dennis O'Neil, Greg Rucka, Ed Brubaker and Bill Willingham
Art by Kilian Plunkett & Serge LaPointe, Dick Giordano, Rick Burchett & Rodney Ramos, Scott McDaniel & Andy Owens and Tom Fowler
Advance-solicited; on sale June 22 ; 160 pg, FC, $12.99 US

Den nya Batman-filmen skall ha premiär och DC småsatsar med ett par album [och en del leksaker]. De passar även på att passa in Year One/Countdown-projekten med en miniserie om filmskurken.

Year One: Batman/Scarecrow #1
Written by Bruce Jones
Art by Sean Murphy
On sale May 25 ; Prestige Format ; 1 of 2 ; 48 pg, FC, $5.99 US


Batman: Dark Detective #1 & 2
Written by Steve Englehart
Art and covers by Marshall Rogers & Terry Austin
Issue #1 on sale May 4 ; Issue #2 on sale May 18 ; 1 and 2 of 6 ; 32 pg, FC, $2.99 US

Serienostalgi!. Englehart och Rogers får en chans att återuppliva sjutiotalet i en ny sexnummers miniserie.Du hittar ett smakprov på DCs hemsida.

Gotham Central: Half A Life Tp
Written by Greg Rucka
Art by Michael Lark, Jason Pearson, William Rosado, Cam Smith and Steve Mitchell
On sale May 25 ; 168 pg, FC, $14.99 US

Den bästa serien i Batman-universumet får sitt andra album. Trevligt med ett polisperspektiv i superhjältarnas värld.

Green Lantern #1
Written by Geoff Johns
Art and cover by Carlos Pacheco & Jesus Merino
On sale May 25 ; 40 pg, FC, $3.50 US

Så har det hänt, Hal Jordan är Green Lantern igen och världen gråter eller snarare bara ignorerar det hela.

Jsa: The Golden Age Tp — New Edition
Written by James Robinson
Art and cover by Paul Smith
On sale May 4 ; 200 pg, FC, $19.99 US

Ett riktigt bra album får ett nytt stuk som en del av JSA-universumet, något som jag inte riktigt tycker om då detta var ett komplett album som inte krävde att man behövde läsa en myrad andra serier för att förstå. Hursomhelst är det här albumet mycket varmt rekommenderat.

Villains United #1
Written by Gail Simone
Art by Dale Eaglesham & Wade von Grawbadger
On sale May 4 ; 1 of 6 ; 32 pg, FC, $2.50 US

Eftersom jag nämde polisperspektivet i Gotham Central så bör jag kanske nämna den här? Superskurkarna organiserar sig. Skrivet av Gail Simone så den kan vara underhållande.

Desolation Jones #1
Written by Warren Ellis
Art and cover by J.H. Williams III
On sale May 11 ; 32 pg, FC, $2.99

Warren Ellis nya varannanmånadstidning. Deckarserier bevisade Ellis att han kunde skriva riktigt bra i Frank Ironwine. Är definitivt något att hålla ögonen på.

Matador #1
Written by Devin Grayson
Art and cover by Brian Stelfreeze
On sale May 4 ; 1 of 6 ; 32 pg, FC, $2.99 US

Ytterligare en deckarserie från Wildstorm. Du hittar ett smakprov på deras hemsida.

Top Ten: The Forty-Niners Hc
Written by Alan Moore
Art and cover by Gene Ha
On sale May 25 ; 112 pg., FC, $24.99 US

Den här har jag väntat på. Top Ten är min favorit av Moores ABC-titlar och Gene Ha är en favorittecknare. Du hittar ett smakprov på serien här.

IMAGE

Hero Camp #1
Written By Greg Thompson
Art & Cover By Robbi Rodriguez
May 18 ; 32 pg ; FC ; $2.95

Jag gillade smakprovet som fanns med i katalogen. Tyvärr har de inte lagt upp den på sin hemsida. Skolungdomar med superkrafter på kollo är ett rätt underhållande koncept.

MARVEL

Giant-Size X-Men #3
By Joss Whedon, Dave Cockrum
80 Pgs. 4.99

Giant-Size X-Men är tillbaka, denna gång skriven av Joss Whedon som för tillfället skriver en av de bästa x-titlarna. Den större nyheten är dock att den tecknas av Dave Cockrum (en av mina största favoriter av x-tecknarna). Om han fortfarande håller stilen vet jag inte då jag inte sett något av hans senare verk. Men kombinationen av de två kan bli riktigt trevlig. Om det inte är tillräckligt så slänger Marvel med två återtryck från sextiotalet också.

Punisher: The Cell (One Shot)
By Garth Ennis, Penciled By Lewis Larosa
56 PGS.$4.99

Punisher: The End var mycket bra, så jag hoppas på detta oneshot. För er som spelat Punisherdataspelet (som bygger på Ennis historier) så kretsar en av banorna runt ett upplopp på Rikers Island, om det är denna historia det bygger på så kan det bli mycket trevligt.

New Thunderbolts Vol. 1: One Step Forward Tpb
By Fabian Nicieza, Kurt Busiek, Tom Grummett
144 PGS. $14.99

Ahh, serien jag säger åt er att köpa men ni aldrig köper. Thunderbolts är en gedigen klassisk superhjälteserie. Grundkonceptet (misslyckade c-superskurkar som vill göra bot och bli hjältar) funkar mycket bra, och det är trevligt att få se de små karaktärerna som befolkar marveluniversumet få en stund i rampljuset. Mycket referenser till gammal kontinuitet, men också mycket gammal hederlig superhjälteaction. LÄS!

AIT/PLANETLAR

True Story, Swear To God Volume 2: This One Goes To 11 Tp
by Tom Beland
SC, 7x10, 136pgs, B&W SRP: $12.95

JA! JA! JA! JA! JA! Äntligen kommer det andra albumet av den bästa serien som går just nu. Tycker du inte om det här har du inget hjärta, det säger jag bara. Jag kan inte rekommendera den här serien högt nog.

ALIAS ENTERPRISES LLC

Penny & Aggie
by T Campbell & Gisele Legace
32pgs, FC SRP: $2.99

Jag blir inte klok på om det här är en samling av nätserien med samma namn eller nytt material. Jag utgår ifrån att det är en samling men är inte helt säker. Tecknarskan gjorde tidigare den mycket trevliga Cool Cat Studio.

BOOM STUDIOS

Hero Squared #1
by Keith Giffen & J.M. DeMatteis, & Joe Abraham
REGULAR CVR—7x10, 24pgs, FC (1 of 3) SRP: $3.99

Giffen & DeMatteis verkar har fått blodad tand igen efter det att de fick möjlighet att skriva JLA igen. Nu kommer de med en egen tidning som förhoppningsvis kommer vara lika rolig.

CHECKER BOOK PUBLISHING GROUP

A Bit Of Madness Tp
by Civiello
SC, 9x12, 200pgs, FC SRP: $24.95

Fantasy i Slaine-stil. Du hittar ett smakprov på tecknigstilen här.

CPM Manga

Pale Pink Volume 1 Gn
by Kiriko Nananan
SC, 5x7, 344pgs, B&W, $9.99

Hum. Undrar just om Nananan är färgfixerad? Det senaste vi beställde av henne var ju Blue, från Fanfare/Ponent Mon. Med tanke på det senare, och då hon ju dessutom tidigare har publicerats i Secret Comics Japan så var jag något øverraskad av att hitta den här titeln bland CPMs utgivning! Det går väl närmast att beskriva som vardagsrealistism før kvinnor. Ponent Mon-albumet är f.ø. 4 månader førsenat nu...

DR MASTER

888 Volume 1 Tp
by Noriko Kuwata
SC, 5x7, 200pgs, B&W, $9.95

Att døma av dom recensioner jag har lyckats lokalisera av andra verk av Noriko Kuwata så borde det här kunna kategoriseras som shoujo med humor, vilket definitivt låter som något som är värt att kolla.

Category Freaks Volume 1 Tp
by Sakurako Gakurakuin
SC, 5x7, 200pgs, B&W, $9.95

Fler søta pojkar från Aquarian Ages skapare. Det är møjligt att det går att säga mer om den här, men jag vet bara inte vad. Jag tillhør lixom inte målgruppen...

DRAWN AND QUARTERLY

Walt & Skeezix Volume 1 Gn
by Frank King; Designed & Edited by Chris Ware
HC, 9x7, 400pgs, PC SRP: $29.95

Jag gillar klassiska dagspresserier, så under dom senaste 30 åren har jag samlat på mig en hel del sådana. I synnerhet åttiotalet var en guldålder før prisvärda utgåvor - Segars Popeye; Caniffs Terry OCH Steve Canyon; Cranes Wash Tubbs; Capps Li'l Abner och Hamlins Alley Oop før att bara rabbla upp några av mina favoriter - men därefter børjade flødet att sina, och numera känns det väldigt mycket som om vi får nøja oss med Checker Books førkrymta utgåvor och liknande. Men inte! Førra året påbørjades ju Fantagraphics førnämliga Peanuts-utgåva (och låt oss inte heller førglømma deras väldigt oregelbundet utkommande Krazy Kat-volymer), och nu är det dags før en av dom längst saknade stilbildande serierna, nämligen Gasoline Alley. Det verkar oxå väldigt mycket som om det här kommer att bli en prisvärd utgåva - 400 inbundna sidor før $30 är ju nästan dubbla sidantalet och 60% av priset før exempelvis DCs Archivesutgåvor!

Iallafall, den här serien är huvudsakligen känd før två saker, dels før sina tidvis fantasifulla, lyriska søndagssidor, vidare det att karaktärerna åldras i realtid. Det senare børjar kännas något problematiskt nu, då den ursprungliga huvudpersonen numera är øver 100 år. Jag undrar just om Frank King själv hade vågat gøra det som hans efterføljare inte tørs, dvs låta Walt avlida? Egentligen är det rätt synd att det bara är dessa detaljer som är bekanta även før folk som känner till Gasoline Alley, då den ju faktiskt var så mycket mer. I väldigt stor utsträckning känns den som en amerikansk tidsspegel. Dock en liten varning, D&Q kallar sin utgåva før Walt & Skeezix, men dom säger oxå att den førsta volymen ska innehålla seriens två førsta år. Om detta stämmer, och dom inte exempelvis tar och hoppar øver dom ursprungliga skämtrutorna (innan serien øvergick till att vara en serie), så kommer Skeezix inte att dyka upp førrän i volym 2.

FANTAGRAPHICS BOOKS

Three Paradoxes Gn
by Paul Hornschemeier
SC, 6x8, 80pgs, FC SRP: $11.95

Hornschemeiers Mother Come Home var en trevlig upplevelse när den kom. Därefter har vi egentligen bara sett småsaker och framför allt tidiga serier av honom. Detta skall dock vara nytt material.

INFINITY STUDIOS

Peigenz Vol 6 Tp
by Oh Rhe Bar Ghun & Park Sung Woo
SC, 5x7, 200pgs, B&W, $9.95

Infinity Studios børjade med att producera den här titeln åt Comics.one, før att därefter påbørja egen utgivning. Därefter fick Comics.one problem, så nu har Infinity tagit øver utgivningen av den här titeln, som till skillnad från resten av deras utgivning inte är skit. Jo, jag tycker om den här titeln.

PANTHEON BOOKS

Embroideries Gn
Marjane Satrapi
HC, B&W SRP: $16.95

Persepolis var en upplevelse när den kom. Äntligen fick man en mer nyanserad bild av livet i Iran berättat på ett mycket varmt och kärleksfullt vis. Nu lämnar hon självbiografin och berättar mer allmänt om kärlekslivet hos kvinnorna i Iran.

TOKYOPOP

Tokyo Mew Mew A La Mode Volume 1
Author: Reiko Yoshida
Art By: Mia Ikumi
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 2), $9.99

Milda makter, en till Tokyo dubbelmewmanga! Nå, med tanke på att den førra finns på svenska så kommer vi nog inte att ta in denna. M.a.o. vill ni ha den på engelska så får vi allt be er att beställa den nu!

Arcana Volume 1
Author: So-Young Lee
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 3), $9.99

En till titel av Models skapare, och jag måste säga att jag inte får något speciellt intryck av att den borde vara av intresse før andra än Models-fans.

VIZ

Fullmetal Alchemist Volume 1 Tp
by Hiromu Arakawa
SC, 192pgs, B&W, $9.99

Till att børja med, det här har inget som helst att gøra med Full Metal Panic (Jo, jag har sett alltfør många referenser här och där av folk som verkar tro att dom hør ihop!). Vad det är, är ett av dom senare årens større framgångar. Gissa varfør det har erbjudits så många FMA-prylar dom senaste månaderna? Um, ok, det kommer sig nog av att animeadaptionen går på amerikansk tv. Annarts så är den välskriven, vältecknad och originell nog før att det ska finnas gott om skäl till framgångarna! Det skadar väl inte heller att den mer eller mindre sponsrades av Square Enix som kør den i Shonen Gangan, och lustigt nog dessutom har gett ut ett antal Fullmetal Alchemist-spel. Fast sådant brukar vara rätt så ointressant om det inte som här handlar om en stark produkt.

BOKDELEN

The Passion Of The Keef Tp
by Keith Knight
SC, 6x7.5, 128pgs, B&W SRP: $11.95

Den fjärde samlingen med K Chronicles. Många trevliga skratt finns i den.