Staffars Serier läser Previews 16:01

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så är vår dollarkurs 11 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Robert Weichbrodt har tagi sig an huvudansvaret för superhjältetexterna, hans kommentarer är i den här färgen. Staffar har huvudansvaret om mangan och hans kommentarer är i den här färgen, allt annat är skrivet av Staffan.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i mars/april. För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE COMICS

Book Of Thoth #1 (Of 4)
Kurt Busiek (W), Len Wein (W), Kelley Jones (A)
On sale March 15, FC, 48pg, $4.99

Busiek lämnar författarskapet på Conan snart för att endast skriva historier åt DC så det här är kanske hans sista stora Conan-historia. Han får hjälp av gamle Swamp Thing-manusförfattaren Len Wein och tecknaren Kelley Jones som jag tror kommer att passa alldeles utmärkt här..

Hellboy: Strange Places Tpb
Mike Mignola (W/A)
On sale April 12, SC, 128pg, FC, 7” x 10”, $17.95

Äntligen en ny Hellboy-samling! Promo-texten säger att det var tre år sedan sist, det känns dock betydligt längre. Tyvärr för er som köpte miniserierna så finns det extra material och en ny epilog i den här samlingen.

Ghost In The Shell: Stand Alone Complex—The Lost Memory Novel
By Junichi Fujisaku
SC, 275pg, 5” x 7", $8.95

Den här romanen är alltså baserad på tv-serien snarare än Shirows manga, Något som väl strikt sett kan vara en god idé, då hans manus alltfør ofta tenderar att finnas till just før att ge honom tillfälle att teckna vad han nu råkar vilja teckna. Detta till trots känns det här som något av øverkurs, och vi räknar endast med att ta in den på beställning.

Lullabies From Hell Volume 1 Tpb
By Hideshi Hino
SC, 232pg, b&w, 5" x 7", $12.95

Dark Horse ägnar sig alltså før närvarande åt en märkligt stor satsning på skräckmanga, vilket tydligen nu innebär att man har tagit øver den amerikanska utgivningen av den førmodligen viktigaste skräckmangaskaparem, Hideshi Hino. Vill ni inte vänta på den här volymen så kan vi erbjuda ett stort antal av hans tidigare øversatta verk.

DC COMICS

DC börjar livet efter Infinity Crises med sitt nästa stora event One year later där historien, hör och häpna, hoppar fram ett år fram i tiden. Dessutom så tar DC och byter skapare och i vissa fall även profil på tidningarna. Det kan väl vara värt tiden att gå igenom DC delen av katalogen och se om något passar dig.

Batman #651
Written By James Robinson
Art By Don Kramer & Keith Champagne
On Sale March 22 32 Pg, Fc, $2.50 Us

Detective Comics #817
Written By James Robinson
Art By Leonard Kirk & Andy Clarke
On Sale March 1 32 Pg, Fc, $2.50 Us

En av de saker som Staffar och jag båda noterade i samband med att vi ordnade våra samlingar efter våra respektive flyttar var hur mycket vi saknade James Robinsons författarskap och nu tar han över som reguljär manusförfattare på Batman-tidningarna. Inte vad vi hoppades på, men vi tar vad vi får förhoppningsvis så blir det en Starman-liknande serie framöver.

Showcase Presents The Superman Family Vol. 1 Tp
Written by Otto Binder
Art by Curt Swan, Ruben Moreria, Ray Burnley and others
On sale March 15 576 pg, B&W, $16.99 US

Ah, serier från när vad som helst kunde hända i Stålis-tidningen för inte tala om det som hände i Jimmy Olsen-tidningarna som är det som de samlar här. Underligare och skojigare än så här blir det inte.

Challengers Of The Unknown: Stolen Moments, Borrowed Time Tp
Written And Illustrated By Howard Chaykin
On Sale March 29 144 Pg, Fc, $16.99 Us

STAFFAR

Blue Beetle #1
Written By Keith Giffen & John Rogers
Art And Cover By Cully Hamner
On Sale March 29 32 Pg, Fc, $2.99 Us

Blue Beetle må ha dött i upptakten till Infinity Crises men de låter åtminstone Keith Giffen få vara med och skapa den nya figuren med samma namn.

Hawkgirl #50
Written by Walter Simonson
Art and cover by Howard Chaykin
On sale March 22 32 pg, FC, $2.50 US

Lite ombytta roller här, det vanliga brukar vara att Simonson tecknar till Chaykins manus men här så vänder de på steken vilket känns mycket fräshare. Kan bli skoj då Simonson har skrivit riktigt trevliga serier tidigare.

Showcase Presents Teen Titans Vol. 1 Tp
Written by Bob Haney, Marv Wolfman and Len Wein
Art by Nick Cardy, Bruno Premiani, Bill Molno, Irv Novick, Lee Elias, Bill Draut, Sal Trapani and Jack Abel
Advance-solicited; on sale April 5 528 pg, B&W, $16.99 US

Oh, det här är #2 på min lista över serier jag väntat på att komma i Showcase Presents-formatet [efter Legion of Super-heroes]. Ser framför allt fram emot att få läsa fler serier av Nick Cardy.

ABC A To Z: Top 10 And Teams
Written by Peter Hogan and Steve Moore
Art by Zander Cannon, Gene Ha & Rick Veitch
On sale March 22 32 pg, FC, $3.99 US

För de av er som är Top Ten-fans, är förmodligen väl värt det då de har anlitat originaltecknarna från den första miniserien.

Top 10: The 49ers Sc
Written by Alan Moore
Art and cover by Gene Ha
On sale March 22 112 pg, FC, $17.99 US Mature Readers

Det här var ett av mina favoritalbum från förra året. Om hur staden Neopolis skapades och lite om de första poliserna i staden.

American Virgin #1
Written by Steven T. Seagle
Art by Becky Cloonan
On sale March 8 32 pg, FC, $2.99 US MATURE READERS

Det här är den typ av serier som jag är förvånad att vi inte ser mer av från Amerikaner. Serier som ifrågasätter den religionshysteri som finns i staterna. Förhoppningsvis så uppfyller den det jag väntar från den. Kul dessutom att se att Steven T. Seagle skriver serier igen.

IMAGE COMICS

Truth, Justin And The American Way #1 (Of 5)
Written By Scott Kurtz & Aaron Williams
Art & Cover By Guiseppe Ferrario
March 1 32 pg FC $2.99

PVP-skaparen Scott Kurtz skriver vad som verkar bli en rätt skoj superhjälteparodi.

MARVEL

Vi väntar på Roberts texter.

ADV MANGA

Anne Freaks Manga Vol. 1 Tp
by Yua Kotegawa
SC, 192pgs, B&W SRP: $9.99

Katalogen till trots så är den här titeln alltså INTE av Tomohiro Nagai!Konspirationer, terroristgrupper och unga mørdare, jojo det låter allt nåt før Gunslinger Girl- eller Battle Royal-fansen!

ANTARCTIC PRESS

Mischief & Mayhem: Field Trip To Heck
by David Hutchison
32pgs, B&W SRP: $3.50

Jag gillar verkligen teckningsstilen på den här, förhoppningsvis kan han berätta en historia dessutom.

DABEL BROTHERS PRODUCTIONS LLC

Red Prophet — Tales Of Alvin Maker #1
by Orson Scott Card & Renato Arlem; adapted by Roland Bernard Brown
Renato Arlem Cover—Sc, 7x10, 32pgs, Fc (1 Of 6) Srp: $2.95

Jag har alltid gillat serier som utgått från historien men som sedan tar egna vägar som den här som handlar om hur Napoleon kommanderar en armé i USA. Bygger på en romanserie av Orson Scott Card.

DEL REY

Kagetora Volume 1 Gn
by Akira Segami
SC, 5x7, 200pgs, B&W SRP: $10.95

Vad gøra när släktens senast ättling inte har øvrigas talang før kampsporter? Tja, man kan ju gøra som Yukis mor och frambesvärja en lärare i form av en ninja. (Nej, det kan man inte!) Fast sen tar han ju istället ytterst motvilligt och førälskar sig i sin elev, vilket väl gør det här till ytterligare en lättsinnig romantikmanga.

DIGITAL MANGA PUBLISHING

Project X 240z Gn
by Akira Yokoyama
SC, 168pgs, B&W SRP: $9.95

Udda, definitivt udda. Och helt klart en typ av meterial som jag väldigt gärna skulle vilja se mer av! Føretags- eller kanske snarare føretagsamhets-manga! Det enda jag hittills har sett av sådant var ju den tvåspråkiga utgåvan av Division Chief Kosaku, något som definitivt gav mersmak!

Only The Ring Finger Knows Lonely Ring Finger Novel
by Satoru Kannagi, Hotaru Odagiri
SC, 250pgs, B&W SRP: $12.95

På senare tid har det børjat øversättas en eller annan bok med anknytning till någon manga eller anime, bøcker som i dom flesta fallen är rätt svårsålda, då dom inte har speciellt mycket bidrag från dom ursprungliga skaparna. Så det är med stor tillfredsställelse som jag noterar att denna roman inte bara inkluderar illustrationer av mangans artist, utan dessutom faktiskt är skriven av mangans førfattare! Med andra ord, mer Only the Ring Finger Knows, bara med färre teckningar!

Sweet Revolution
by Yukine Honami, Serubo Suzuki
SC, 216pgs, B&W SRP: $12.95

Desires tecknare Yukine Honami sammarbetar här med Serubo Suzuki, inte någon annan. Tyvärr har jag inte lyckats komma fram till vem som gör vad, eventuellt skriver & tecknar dom bäda två.

DRAWN & QUARTERLY

A Nut At The Opera Hc
by Maurice Vellekoop
HC, 9x12, 96pgs, FC SRP: $19.95

Vellekoop har en mycket trevlig teckningsstil som han visade upp i sin tidigare bok Vellevision.

DUBLIN COMICS

Streets Of Dublin Sc
by Gerry Hunt & Bren B.
SC, 8x11, 64pgs, FC SRP: $11.99

Gillar idén med att beskriva en stad som har försvunnit, önskar dock att jag kunde hitta mer infromation om albumet. Du hittar dock en mycket vacker bild på deras hemsida.

FANTAGRAPHICS BOOKS

Art School Confidential Tp
by Dan Clowes
SC, 6x6.5, 204pgs, PC SRP: $14.95

Tar upp den mest för att påpeka att den har blivit uppskjuten.

The Sandman Papers Gn
by Various
SC, 6x9, 280pgs, B&W SRP: $18.95

Comics Library-samling som kommer ett antal år försent, tyvärr.

Squirrel Mother Gn
by Megan Kelso
SC, 6x8, 136pgs, FC SRP: $16.95

Jag älskade verkligen Kelsos första album Queen of the Black, Black och jag har verkligen saknat hennes serier. Framför allt är det bredden i hennes olika historier som imponerar på mig.

ICARUS PUBLISHING

Midara Gn
by Yumisuke Kotoyoshi
SC, 180pgs, B&W $19.95

Hum. Tokyopop har gett ut den av Yumisuke Kotoyoshi tecknade Saber Marionette J-mangan, och nu kommer alltså något av det som han är mer känd før, nämligen hentai. Fast jag nämner bara detta, vill ni ha denna får ni allt se till att beställa den!

ONI PRESS

Banana Sunday Tp
by Root Nibot & Colleen Coover
SC, 6x9, 112pgs, B&W SRP: $11.95

Tecknarskan har gjort en rätt underlig resa från debuten som porrtecknarska till att nu teckna allåldersserier. Du hittar ett smakprov på den här allålderserien här.

Hmm, en titel som består av ett ord som børjar på B och en veckodag? Kan man møjligtvis misstänka att Oni hoppas på att upprepa framgångarna med Blue Monday? Fast det värsta med det är kanske att dom i så fall nog inte har helt fel, det här är en rätt lättsinnig, vältecknad och klart personlig titel. Att Colleen Coover tidigare har teckant porrserier märks mest på att hon nu faktiskt uppvisar en større kompetens än väldigt många andra alternativtecknare!

PANTHEON BOOKS

La Perdida Gn
by Jessica Abel
HC, 8x6, 272pgs, FC SRP: $19.95

Jag har alltid gillat Jessica Abels teckningsstil [har en mycket trevlig artprint från henne på väggen] och det här är hennes första större verk som utspelar sig i Mexico och jag tycker att hon verkligen lyckats fånga en känsla av "utlandet" i den här serien.

>PURE IMAGINATION

The Best Of Help! Magazine Volume 1 Tp
by Kurtzman, Davis, Elder, Rorh, Wilson, Severin, and Various
SC, 8x11, 160pgs, B&W SRP: $25.00

The Best of Help? Det måste väl vara "You've Got to Hide Your Love Away" det? Nå, allvarligt talat så var Help! Kurtzmans framgångsrikaste satirblaskanäst efter Mad, även om jag väldigt mycket har känslan av att tiden mer har sprungit ifrån det här materialet. Både Goodman Beaver och Wonder Warthog publicerades ju mer eller mindre i Help, men jag tror knappast att dom kommer att ingå i den här samlingen då dom ju finns samlade på andra håll.Men det fanns annat skoj i blaskan, och har vi tur så kanske vi får se något av Terry Gilliams bidrag!

RANDOM HOUSE

Ego & Hubris Michael Malice Story Hc
by Harvey Pekar & Gary Dumm
HC, 8x6, 176pgs, B&W SRP: $19.95

Pekar har verkligen fått möjlighet att göra serier efter American Splendor-filmen. Nu börjar dock hans liv komma ifatt hans serier så han får börja göra serier om någon annan.

TOKYOPOP

Life Volume 1
by Keiko Suenobu
$9.99

Den här titeln ska tydligen ta tonårsproblem på allvar, førmodligen i samma stil som Confidential Confessions, och volymerna kommer att inkludera ett førord av en psykolog...

Chibi Vampire Volume 1
by Yuna Kagesaki
$9.99

Jag misstänker att animén snart kommer att komma på engelska, och jag miistänker att den kommer att få behålla urspungsnamnet Karin hellre än det väldigt fåniga Chibi Vampire. Annars är det en klart annorlunda, och väldigt trevlig, vampyrserie. Eller kanske skolmiljøsromantik? Rekommenderas hur som haver.

X -Kai- Volume 1
by Asami Tohjoh
$9.99

Jag blir alltid så förvirrad av sånt här, just nu ges det alltså ut en hel del yaoi-titlar, och Asami Tohjoh är främst känd som yaoi-skapare, men det som kommer är en av hennes bishounen-titlar??!

Yubisaki Milk Tea Volume 1
by Tomochika Miyano
$9.99

Går väl att betrakta som en lite mer ecchi variant av Gacha Gacha, fast med transvestitism i stället för konstlad personlighetsklyvning...

Love Hina Volume 1
by Kurou Hazuki & Ken Akamatsu
$7.99

Med tanke på att den här førsta romanen bl.a. marknadsførs med flickorna i minimala bunny-kostymer så får jag väldigt mycket känslan av att man nu ger upp alla tankar på en kvinnlig del av läsekretsen...

Priceless Volume 1
by Young-You Lee
$9.99

En till manhwa av Kill Me, Kiss Me's skapare.

VIZ

Kiki's Delivery Service Film Comics Volume 1 Tp
by Hayao Miyazaki
SC, 152pgs, FC SRP: $9.99

Jag tror faktiskt att det här är den enda av Miyazaki-mangaiseringarna som vi har fått førfrågningar på närmast år innan det nu är dags før den, sannolikt pga filmens starka Sverigeanknytning - är det så mycket som 70% som är Stockholmsmiljøer? - och som en påminnelse om den stad som har varit torde en stationär version vara mer praktisk en än rørlig dito!

Aishiteruze Baby Volume 1 Tp
by Yoko Maki
SC, 5x7, 192pgs, B&W SRP: $8.99

Vid fem års ålder har Yuzuyu redan møtt svårigheter, hennes far dog något tidigare vilket frånsett allt annat resulterade i att hennes mor gav upp och i princip øvergav Yuzuyu, som nu ska bo hos sin moster och dennas familj. På något plan verkar hon førstå att pappan är borta, men därav føljer oxå att hon väldigt mycket oroar sig før att mamman inte ska komma tillbaka. Nåväl, av någon underlig anledning beslutas det att hennes oansvarige 17-årige kusin Kippei ska ta hand om henne, vilket resulterar i att han i mångt och mycket tvingas att växa upp, och att dom blir något av en familj i familjen. Det hela är väldigt charmigt, och på något skumt sätt førhållandevis realistiskt, och jag kan inte annat än rekommendera denna titel.

Bokavdelningen

99 Ways To Tell A Story Tp
by Matt Madden
SC, 7.5x9, 204pgs, B&W SRP: $16.95

Det här tror jag kan bli en av de viktigaste böckerna för kommande serieskapare. 99 exempel på att berätta en och samma historia måste vara underbart för de som verkligen vill lära sig hur seriemediet fungerar.

Importavdelningen

Ralf König's Like Rabbits Gn
by Ralf König
B&W SRP: $19.95

Ett Königalbum som inte finns på svenska för alla er som vill ha riktiga bögserier istället för Yaoi.

Førvirrande nog dyker det här upp ett engelskspråkigt album från ettspanskt førlag, till yttermera visso øversatt från tyska.Så vi kommernaturligtvis att importera det till Sverige. König, ja. När han ännu gavsut på svenska så brukade jag ju till och från användaførsäljningsargumentet "han får mig nästan att vilja bli bøg, det verkarså skoj...". Det var synnerligen lyckat den gången som den potentiellakunden då svarade "jag är bøg". Så jag frågade dåvarande radioproducentenMark Levengood (som det visade sig vara) om Königs skildringar varkorrekta, och det tyckte han allt att dom var! Ack, så lyckat det kan bli!

The Manga Guide To Sudoku Tp
by Jay Morrison & Atsuhisa Okura
SC, 6x9, 192pgs, B&W SRP: $9.99

Två av de största sakerna just nu Manga och Sudoku i en och samma bok. Kan det bli bättre? ;-)