Staffars Serier läser Previews 16:05

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 11 kr/$ men det är beroende på vilken rabatt vi har på inköpet samt så det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Staffar har huvudansvaret om mangan och hans kommentarer är i den här färgen, allt annat är skrivet av Staffan.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i juli/augusti. För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Conan And The Songs Of The Dead #1 (Of 5)
Joe R. Lansdale (W), Timothy Truman (A), And Dave Stewart (C)
On sale July 5, FC, 32pg, $2.99

I Vertigos barndom så gjorde det här paret en mycket omtalad Jonah Hex miniserie, där de blandande in en del övernaturlighet något som jag finner rätt onödigt i en western-serie medan det i Conan finns betydligt mer utrymme för sånt, vilket gör att det här kan bli riktigt skoj klassisk Conan.

Recess Pieces Tp
Bob Fingerman (W/A)
On sale August 23, SC, 96pg, FC, 7" x 10", $14.95

Jag har alltid gillat Bob Fingermans serier. Det här ser dock lite för barnvänligt ut för att kunna vara i min smak dock. Det finns iofs zombies med så det kanske finns hopp.

Pathfinder Tp
Laeta Kalogridis (W) And Christopher Shy (A)
On sale July 26, SC, 168pg, FC, 7" x 10". $17.95

Det verkar som om det är på gång en liten vikingtrend i USA, inte bara i seriernas väg utan även ett par filmer är på väg. Det här är serieadaption på en av dom som är uppenbart inspirerad av Frank Frazettas idévärld.

DC COMICS

Absolute Dark Knight Hc
Written by Frank Miller
Art by Miller & Klaus Janson
Cover by Miller
Advance-solicited; on sale August 30 512 pg, FC, $99.99 US

För er med mycket pengar kommer här en deluxe samling med både Dark Knight Returns och Dark Knight Strikes Again. För Frank Miller kompletister.

Batman #655
Written by Grant Morrison
Art and cover by Andy Kubert
On sale July 26 32 pg, FC, $2.99 US

Detective Comics #821
Written by Paul Dini
Art by J.H. Williams III
On sale July 6 32 pg, FC, $2.99 US

Efter en mycket trevlig miniserie skriven av James Robinson startar nu Batman-tidningarna om på nytt med helt nya författar-tecknar par och intressanta sådana. Om vi börjar med författarna så är nog Grant Morrison min favoritförfattare när det gäller just tajt författade superhjälteserier medan Paul Dini är mannen bakom de olika tecknade TV-serierna om läderlappen. Jag måste säga att jag är lite förvånad över hur tecknarna har parats upp. Andy Kuberts mer traditionella stil tycker jag skulle passa bättre ihop med Dinis manus medan J.H. Williams mer moderna stil går hand i handske med Morrisons nyskapande. Jag ser väldigt mycket fram emot vad de här olika paren kommer att prestera.

Justice League Of America #0
Written by Brad Meltzer
Art by Ed Benes, George Perez, Jim Lee, J.H. Williams, Gene Ha, Dick Giordano, Eric Wright, Tony Harris, Kevin Maguire, Dan Jurgens, Howard Porter, Luke McDonnell, Rags Morales, Ethan Van Sciver and Phil Jimenez
On sale July 19 32 pg, FC, $2.99 US Edited by Eddie Berganza

På tal om nystarter så har vi en här som förmodligen i teorin låter som en väldigt bra idé men som sällan blir riktigt bra, 15 tecknare får på sin höjd 2 sidor var. Risk för en väldigt rumphuggen version. Ed Benes kommer att vara den reguljära tecknaren från och med #1.

Battler Britton #1
Written by Garth Ennis
Art by Colin Wilson
On sale July 6 1 of 5 32 pg, FC, $2.99 US Edited by Scott Dunbier

Garth Ennis fortsätter med sina krigsserier. Den här gången med vad jag förutsättter är en nostalgifigur för Ennis.

Både Battler Britton och Colin Wilson har tidigare gått på svenska, Battler Britton i Pilot-22 under 60-, 70- och 80-talen, medan Wilson teckande Blueberrys Ungdom som øversattes under 90-talet.

The Authority/Lobo: Holiday Hell Tp
Written by Keith Giffen and Alan Grant
Art by Simon Bisley and Henry Flint
Advance-solicited; on sale August 2 160 pg, FC, $17.99 US MATURE READERS

Den här samlingen innehåller en av mina favoritlobohistorier, "The Lobo Paramilitary Christmas Special", där Lobo får i uppdrag av Påskharen att ta kål på jultometen. Helt fantastiskt skoj.

IMAGE COMICS

Elephantmen #1
Written By Richard Starkings
Art & Flip Cover By Moritat
July 19 32 pg FC $2.99

Den här figuren började i annonser för ett textningsföretag. Själv blev jag väldigt förtjust i det smakprov som de visade upp i Previews.

Death, Jr. Vol. Ii, #1 (Of 3)
Written By Gary Whitta
Art By Ted Naifeh
July 12 48 pg FC $4.99

Den första miniserien var riktigt skoj och rekommenderas varmt. Förhoppningsvis kommer den här leva upp till den. Tecknaren Ted Naifeh har dessutom ett album från Oni den här månaden.

Occult Crimes Taskforce # 1 (Of 4)
Written By David Atchison W/ Rosario Dawson
Art & Cover By Tony Shasteen
July 6 36 pg FC $2.99

Fans av Rosario Dawson titta hit! Hon är en av manusförfattarna till den här serien och dessutom modell för huvudfiguren. Kan bli skoj, kan också bli parodiskt.

24seven Gn
By Becky Cloonan, Farel Dalrymple, Phil Hester, Mike Huddleston, Adam Hughes, Frazer Irving, Alex Maleev, Jim Mahfood, Tony Moore, Mike Avon Oeming, Rick Remender, Esad Ribic, John Ney Rieber, Eduardo Risso, Jim Rugg, Ben Templesmith, Danijel Zezelj And Others.
Cover By Adam Hughes
July 15 200 Pg Fc $24.99

Det har kommit ett antal tjocka antalogier från Image som Afterworks, Flight mfl huvudsakligen gjorda av animatörer. Det här är den första av antologierna med serieskapare och där jag känner igen i stort sett alla medverkandes namn, och det är dessutom rätt skojiga namn.

Bomb Queen, Vol. 1: Woman Of Mass Destruction Tp
Art & Story By Jimmie Robinson
July 128 pg FC $12.99

Miniserien som det här albumet samlar är inget annat än mycket lätt, fånig underhållning med betoning på underhållning. Skoj.

The Psycho Tp
Written By James Hudnall
Art & Cover By Dan Brereton
July 5 172 pg FC $17.99

Oj, vad jag har väntat på att den här serien skall komma samlad. Jag plockade upp den i slutet av 80-talet och blev störtförtjust i Dan Breretons målningar och även Hudnalls manus som på ytan handlade om superhjältar men var så mycket mer. Jag tror att det här är månadens fynd i katalogen.

AIRSHIP ENTERTAINMENT

Girl Genius Volume 5
by Kaja Foglio, Phil Foglio, & Cheyenne Wright
SOFTCOVER—SC, 112pgs, FC SRP: $19.95
HARDCOVER—HC, 112pgs, FC SRP: $32.95

Vi fick in bok 4 för ett par veckor sedan och det var en ren fröjd att läsa den. Det här det första albumet enbart med material som tidigare inte har publicerats i tidningsform utan bara på nätet. En av de serier som vi verkligen rekommenderar just nu.

ARCADE PUBLISHING

Raymond Chandler's Playback Gn
by Raymond Chandler, Ted Benoit, & Frencois Ayroles
HC, 8x11, 128pgs, B&W SRP: $19.95

Detta är inte en adaption av någon av Chandlers romaner utan baserar sig på ett filmmanus som Universal Studios hade i sitt arkiv. Ted Benoit som en av tecknarna lovar gott dessutom.

AUAD PUBLISHING

Jordi Bernet's The Best Of Clara Hc
by Jordi Bernet
HC, 8x11, 98pgs, PC SRP: $24.95

Før så där en tio år sedan så gav Fantagraphics ut ett antal tidningar av den här serien, som då øversattes som Betty by the Hour. Fast då stod den med i adult-delen, då det ju handlar om en hora och innehåller mycket naket och en del, inte speciellt grafiskt, sex. Den väldigt vältecknade serien består av tvåsidorsepisoder, och är genomgående skriven av en av Argentinas främsta serieførfattare, Carlos Trillo, i samarbete med Eduardo Maicas.

BUENAVENTURA PRESS

Kramer's Ergot Volume 6 HC
by Various
HC, 8x11, 336pgs, FC SRP: $34.95

Den mäktiga serieantologin kommer med ett nytt nummer och du hittar ett rätt ordentligt smakprov här.

CINEBOOK

Queen Margot Volume 1: The Age Of Innocence Hc
HC, 9x12, 48pgs, FC SRP: $13.95

Eftersom de inte skriver ut det i katalogen så kan jag tala om att det här albumet är gjort av Cadic, Gheysens & Derenne. Trevligt att se att det kommer ut lite europeiskt i USA efter det att Humanoides lade ned sin utgivning.

D. E.

Timothy Truman’s Scout Volume 1 Tp
by Timothy Truman
SC, 168pgs, FC SRP: $19.99

Jag har rätt trevliga minnen av den här serien från när det begav sig. En blandning av SF och Trumans stora intresse för indiansk mystik.

DEL REY

Air Gear Volume 1 Gn
by Oh! Great
SC, 5x7, 200pgs, B&W, $10.95

Ok, den här titeln går redan på svenska i Manga Mania, men vill ni ha den i samlad form så är førmodligen det här det snabbaste alternativet. Så se till att säga till, i likhet med det mesta som redan finns på svenska så kommer vi att ta det lugnt med andra øversättningar!

DIGITAL MANGA

Project X “Cup Noodle”
By Tadashi Katoh & Akira Imai
SC, 6x8, 208pgs, B&W SRP: $12.95

Mer faktaspäckad føretagsmanga! Eller menar jag nutidshistoria? Nåväl, i likhet med den nyligen utkomna Project X- 240Z så kommer här en sannsaga om en produkts väg till acceptans och framgång!

DR. MASTERS PUBLICATIONS INC

Onegai Twins Gn
by Akikan
SC, 5x7, 200pgs, $9.95

Ok, Onegai Twins var ju uppføljaren till Oneagai Teacher, och var en anime som utan att speciellt mycket kopiera føregångaren klarade av att vara lika bra. Här är alltså mangaadaptionen, som i likhet med Onegai Teacher-adaptionen är skriven av Yousuke Kuroda, men som har en annan tecknare. Så, gillade ni den tidigare adaptionen så vill ni säkerligen ha denna, har ni däremot inte läst den så är det førmodligen en bättre idé att børja med den tvådelars-adaptionen, før vilken vi tar 198 kronor. ^_^

DRAWN & QUARTERLY

Louis Riel: A Comic Strip Biography Tp
Chester Brown
SC, 6x9, 280pgs, B&W SRP: $17.95

Chester Browns biografi över en kanadensik anarkist är ett rätt intressant projekt om så bara för att se om serieformen håller för att göra en biografi [det gör den]. Full med välmatade egna kommentarer om varför han valde att visa specifika skeenden si eller så.

FANTAGRAPHICS BOOKS

Castle Waiting Volume II #1
by Linda Medley
64pgs, B&W SRP: $5.95

Det här är de två sista numren som Medley tidigare självpublicerade och när jag plockade fram dom för att kontrollera det så sögs jag återigen in i den här världen. Både jag [och Staffar!] hoppas att detta blir en lyckad återfödelse för vi vill verkligen läsa mer, mer och åter mer.

Comics Journal #277
by Various
Magazine, 8x11, 250pgs, PC SRP: $12.95

Wow, 30 år sedan första numret av Comics Journal kom ut. Det är lite imponerande. Det här numret kommer att vara fullt med en massa tillbakablickar som kan vara riktigt skojiga att läsa. Dessutom så utlovar de en ordentlig omgång av Barney Google vilket alltid är trevligt.

I Love Led Zepplin Sc
by Ellen Forney
SC, 9x12, 112pgs, PC SRP: $18.95

Jag är rätt förtjust i Forneys nostalgiska serier om 70-talet. Det är småtrevliga serier som är alldeles utmärk dassläsning.

GEMSTONE PUBLISHING

Walt Disney Treasures Volume 1: 75 Years Of Disney Comics Tp
by Various
SC, 7x10, 160pgs, FC SRP: $12.99

Det här albumet är designad som de mycket trevliga DVD-boxarna med klassiska kortfilmer. Tyvärr så tror jag inte att det kommer att vara riktigt samma sak. Det är dock en ordentlig samling som visar upp en hel del smakprov av de bästa disneyserieskaparna.

KOMIKWERKS LLC

The Forest King: Woodlark's Shadow Volume 1 Hc
by Dan Mishkin & Tom Mandrake
HC, 5x7, 142pgs, B&W SRP: $12.95

Det här blir jag nyfiken på. Tom Mandrake är en rätt trevlig tecknare som jag tror skulle passa utmärkt på en fantasytitel. Det enda tråkiga är att det verkar vara barn med i historien och då är det sällan så bra som jag skulle vilja att det skulle vara.

ONI

Polly & Pirates Volume 1 Tp
by Ted Naifeh
SC, 168pgs, B&W SRP: $11.95

Jag har väntat med att läsa den här serien fram tills dess att den kommer samlad, istället har jag roat mig med att läsa of Naifehs tidigare serie Courtney Crumrin, oerhört intresserad av att få veta hur bra det här kommer att vara.

TOKYOPOP

Grenadier Vol 1 Gn (Of 7)
Sousuke Kaise
SC, 5x7, 192pgs, B&W $9.99

En storbystad blondin ønskar befrämja fred i inbørdeskrigens Japan, främst genom ett avväpnande leende, men när det inte är tillräckligt så tillgriper hon sin revolver. Från den amerikanska västern till samuraiernas Japan är steget førvirrande. (^_^) Ett underhållande exempel på nudel-västern som helt klart passar Et Cetera-fansen bättre än Gunsmith Cats-läsarna!

Bird Kiss Vol 1 Gn (Of 2)
Eun Ah Park
SC, 5x7, 192pgs, B&W $9.99

Åh! En ny titel av Sweet & Sensitives skapare! Så det torde innebära karaktärer vars karaktärer (eheheheh) inte riktigt stämmer med omgivningens uppfattning, typ snälla flickor som inte bara är snälla. Lite mer realistisk shoujo med andra ord. Dessutom, komplett i två volymer innebär den inte alltfør stor satsning før läsare med mer begränsad budget, eller folk som inte riktigt har vågat testa på manwha. Aah, den här ser jag fram emot!

Genju No Seiza Vol 1 Gn (Of 13)
Matsuri Akino
SC, 5x7, 192pgs, B&W $9.99

En till titel av Pet Shop of Horror-skaparen.

Mitsukazu Mihara Shigeshoshi Vol 1 Gn (Of 3)
Mitsukazu Mihara
SC, 5x7, 192pgs, B&W $9.99

Beautiful People skulle vara den førsta av fyra fristående volymer av Mihara, men nu kommer i stället den här tredelarstiteln? Inte undra på att jag ofta känner mig førvirrad av Tokkypops utgivning. Fast å andra sidan så är även det här fristående samlingar på ett genomgående tema, och det ÄR mer av Mihara så jag klagar definitivt inte! Gillade ni Doll, eller bara allmänt Gothic Lolita så är det här definitvt värt att kolla.

Peach Girl Saes Story Vol 1 Gn (Of 2)
Miwa Ueda
SC, 5x7, 192pgs, B&W $9.99

Momos offer Sae får nu sin alldeles egna tvådelarsserie, där hon kan hoppas på att få upprättelse. Håller ni inte med Sae om att hon var offret så beror det førmodligen på att ni redan har läst Peach Girl!

TOP SHELF PRODUCTIONS

I Am Going To Be Small Gn
by Jeffrey Brown
SC, 5x6, 384pgs, B&W SRP: $14.00

Ah, vilken lycka. Världen behöver fler Jeffrey Brown-album. Detta är dock inte serier utan skämtteckningar men det är nog bra ändå. Det måste det vara, det är ju Jeffrey Brown.

VIZ MEDIA LLC

Buso Renkin Volume 1 Tp
by Nobuhiro Watsuki
SC, 192pgs, B&W SRP: $7.99

Efter framgångarna med Rurouni Kenshin, och bristen på framgång før Gun Blaze West så kom Watsuki starkt tillbaka med den här titeln som dock påminner betydlig mer om Bleach än om Kenshin.

Drifting Classroom Volume 1 Tp
by Kazuo Umezu
SC, 200pgs, B&W SRP: $9.99

Om ni tycker att skaparnamnet är bekant så stämmer det, den här sjuttiotalsmangam om en skola som førflyttas till en efter-katastrofen-framtid är gjord av Orochi:Bloods skapare. Eller borde jag kanske skriva Scary Books skapare? Dark Horse håller ju på att ge ut en del av hans skräckmangor under den titeln.
Här är førresten hans hemsida, fascinerande nog även på engelska & tyska!

Bokavdelningen

500 Manga Heroes & Villains Tp
by Helen McCarthy
SC, 7x7, 352pgs, FC SRP: $18.99

En gång i tiden när manga inte var populär i västvärlden som den är idag så fanns det en del ikoner inom mangabranschen som Toren Smith, Carl Horn mfl. Helen McCarthy var en av dom ikonerna som tyvärr nu har fallit lite i skymundan då hon liksom de två jag nämnde verkligen hade gedigna kunskaper om ämnet. Känns kul att hon fortfarande är aktiv även om jag hade föredragit ett intressantare ämne men det är nog lättare att sälja in en sådan här bok.

Carl Barks And The Disney Comic Book: : Unmasking The Myth Of Modernity
by Thomas Andrae
SOFTCOVER (1-57806-858-4)—SC, 6x9, 272pgs, B&W SRP: $20.00
HARDCOVER (1-57806-857-6)—HC, 6x9, 272pgs, B&W SRP: $50.00

Det här sägs vara den första ordentliga boken om Carl Barks skriven av en person som var väldigt involverad i Carl Barks Library och även gjorde dokumentären The Duck Man så det kan mycket väl vara läsvärt.