Staffar läser Previews 16:10

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 11 kr/$ men det är beroende på vilken rabatt vi har på inköpet samt så det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Staffan har fortfarande semester så allting är skrivet av mig, vilket innebär att allting går i en rød ton!    ^_^

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i december/januari. För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Alice in Sunderland
By Bryan Talbot
On sale Feb. 07, HC, 8x11, 328pgs, FC    $29.95

Ett nytt verk av Bryan Talbot är alltid en begivenhet. Det är deprimerande att Dark Horse måste ha så här lång pressläggning, jag menar tre och en halv månad??! Det här är ju något man inte bara vill ha, det är något man vill ha så snart som møjligt!!
Bryan Talbots Adventures of Luther Arkwright var ju vad som fick Alan Moore att inse att det gick att skapa relevanta verk i serieform, och jag tror rätt mycket att det finns anledning att beskriva Talbot som dom moderna, vuxnare, brittiska seriernas anfader!

Dominion Conflict 1—No More Noise
by Masamune Shirow
On sale Mar. 14, SC, 8x6, 160pgs, PC,  $14.95

I Dark Horses pågående återutgivning av Shirows verk har turen nu kommit till vad jag nog anser vara hans bästa manga. Det är en av hans mest disciplinerade historier, utan alltfør mycket av teknobabblet som såpass mycket irriterar mig i exempelvis Ghost in the Shell. OCH det är hans sista pre-datormanga, med kompakta, vältecknade berättande sidor! Ett måste, helt enkelt.

DC COMICS

Batman är ju DCs flaggskepp, och den här månaden erbjuds ett antal intressantare samlingar.

Batman: Secrets TP
By Sam Kieth
On sale January 31, 128 pg, FC, $12.99

Ok, jag tappade rätt mycket intresset før Sam Kieth under senare hälften av The Maxx, men till och från så kommer han med en eller annan intressant miniserie, och hans Batman (før att inte tala om Jokern!) ser tillräckligt bisarr ut før att gøra detta till något som är värt att se.

Batman: Year One Dlx TP
Written by Frank Miller
Art and cover by David Mazucchelli
On sale January 10, 144 pg, FC, $14.99

Äntligen en ny häftad utgåva av en av Millers absolut bästa serier.

Batman: Year One Hundred TP
By Paul Pope
On sale January 17, 232 pg, FC, $19.99 US

Popes Batman-miniserie var vår absolut bästsäljande Batmanprodukt på många år. Missade ni tidningarna så har ni en ny chans här

Teen Titans Go! #38
Written by J. Torres
Art by Chynna Clugston
Cover by Todd Nauck
On sale December 27, 32 pg, FC, $2.25

Tv-serievarianterna av DC-figurer tenderar att vara något lättsammare, och mer lättillgängliga än dom reguljära DC-serierna, inte minst när sen dom versionerna gørs som tidningar. Här kommer nu ett nummer tecknat av Blue Mondays Chynna Clugston, något som bara låter så rätt!

IMAGE

Spawn/Batman: Inner Demons
Story Todd McFarlane
Art Todd McFarlane & Greg Capullo
Covers Todd Mcfarlane
56 Pages Fc  $5.99 

En gång i tiden så brukade Todd McFarlane teckna serier, något som med tiden gjorde honom rik. Därefter kompletterade han sin serieutgivning med ett leksaksføretag, något som gjorde honom väldigt rik.Så han drog ner på serieskapandet. Nu, før førsta gången på jag vet inte hur många år ska han äntligen inte bara skriva men även teckna en serie själv! Så før alla er som gillade dom "riktiga" image-tidningarna måste det här vara ett självklart val!

The Portent Vol. 1 Tp
by Peter Bergting
On sale December 13, 128 Pages, FC, $12.99

Nu är det dags før det førsta Portent-albumet, som alltså samlar den førsta fyranummershistorien. Så har ni missat tidningarna, missa inte det här albumet! Och har ni redan tidningarna (något som är en klar møjlighet då det førsta numret var vår absolut bästsäljande produkt på uppemot tio år!) så finns det en annan anledning att beställa detta här albumet, då vi kommer att lotta ut ett antal av Peters originalsidor till beställare av detta album! (Beställare och køpare, før att kunna ingå i själva utlottningen krävs att du inte bara har beställt albumet, men även att du har løst ut det.)

DEL REY

Kouga Ninja Scrolls Novel
by Hiroyuki Tamakoshi
SC, 5x7, 384 pgs, $13.95

Men så märkligt, ett bokførlag som ger ut en bok...!    ^_^
Det känns alltså väldigt rätt att den här romanen nu øversätts, då det ju är Tamakoshis romaner som bildar grunden både før filmerna, animationerna samt kanske intressantast før oss, Del Reys Basilisk-manga. Och jag misstänker faktiskt att det ska kunna visa sig att den här historien fungerar bättre i ren textform...

DR. MASTERS PUBLICATIONS INC

Junk Volume 1 Gn
by Kia Asamiya
SC, 5x7, 200pgs, B&W, $9.95

Tidigare beställningar av denna är strukna, så jag repriserar min tidigare text:
Kia Asamiya är en av dom mest publicerade mangaskaparna i USA - han har tidigare kommit ut på Viz, CPM, Image, Dark Horse, Marvel, samt DC, och nu är det dags før ännu ett førlag att tjäna pengar på mannens myckna mangaskapande! Jag tror att det här är hans senaste titel, och efter utflyckterna till barnserier (Corrector Yui och Steam Detectives) och rena superhjältediton (Batman och X-Men) så är han nu tillbaka där han mest verkar høra hemma, dvs science fiction och psykiska krafter før en något äldre publik!

SEVEN SEAS ENTERTAINMENT LLC

Kashimashi Volume 1 GN 
by Satoru Akahori & Yukimaru Katsura
SC, 5x7, 192pgs, B&W, $10.99

Akahori är en av Japans aktivaste manga- och animeførfattare, Saber Marionette är førmodligen hans mest kända skapelse, men han står även bakom Sorcerer Hunters och Master of Mosquiton (før att nämna ett par av mina favoriter). Åsså skrev han Abenobashi: Magical Shopping Arcade-mangan, och alla inkarnationerna av Sakura Wars (dataspel, anime och manga). Samt väldigt mycket mer, däribland den nyligen animerade Kashimashi, berättelsen om en pojke som førvandlas till flicka. Fast till skillnad från väldigt många andra titlar med det upplägget så resulterar detta inte främst i en ren komedi, utan snarare en känslig, romantisk historia. 

TOKYOPOP

Chibi Vampire:  The Novel Volume 1
Author:  Tohru Kai
Art By:  Yuna Kagesaki
SC, 5x7, 192pgs,

I den andra volymen av Karin-mangan uttrycker skaparen Yuna Kagesaki sin häpnad och fascination øver att det ska komma romaner med hennes figurer. Lustigt nog så erbjuder Tokyopop redan nu den førsta av dessa. Så vill ni se en liten annan version av Chibi Vampire, om än med illustrationer av Kagesaki-sensei, så ska ni inte missa den här!