Staffars Serier läser Previews 16:12

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,50 kr/$ men det är beroende på vilken rabatt vi har på inköpet samt så det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Staffars kommentarer är i den här färgen, allt annat är skrivet av Staffan.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i februari (med ett antal som dyker upp i april). För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

City Of Others #1 (Of 4)
Steve Niles (W), Bernie Wrightson (A), And Jose Villarrubia (C)
FC, 32 pages $2.99 Miniseries

Det finns kombinationer av tecknare och manusförfattare som är så självklara att när man ser dom för första gången så undrar varför man inte har sett det förut, Steve Niles och Bernie Wrightson är en sådan kombination. En liten varning till gamla Wrightson-fans, smakprovet som de visar upp tyder på att de kommer färglägga direkt på hans iofs rätt tajta skisser.

Aliens Vs. Predator Omnibus Volume 1
Various (W/A)
SC, 6x9, 456pgs, FC $24.95

Det här var stora grejor när det kom ut en gång i tiden och åtminstone den första delen av den här boken var faktiskt en riktigt OK historia. Den andra har jag inte läst men 456 sidor för $25 är ett väldigt bra pris även om det är i ett mindre (storpocket) format.

Empowered Gn
Adam Warren (W/A)
SC, 6x9, 248pgs, b&w $14.95

Førra månaden erbjøds en Warrenskriven Marveltitel, men då det visade sig att han inte ens skulle teckna omslaget så fick vi just inga beställningar alls av den. Det är ju så att han har betydligt fler fans før sin tecknarførmåga än før sitt manusskrivande. Så det här albumet torde pricka exakt rätt, ett helt nytt 248sidigt album tecknat och skrivet av Warren! Vi inväntar era beställningar. ^_^

Woohooo. Äntligen en ny riktig Adam Warren-serie. Det här verkar som om han plockat en del erfarenheter från sitt superhjälteskrivande som han gärna delar med sig. Humor, äventyr och vansinne utlovas.

DC COMICS

All Star Superman Vol. 1 Hc
Written by Grant Morrison
Art and cover by Frank Quitely
Advance-solicited; on sale April 11 160 pg, FC, $19.99 US

Det här är det mest självklara för mig i den här katalogen. När jag läste All Star Superman i tidningsform så tog det mig tillbaka till min barndom med massa referenser till historier som man bara känner att "det där vill jag också läsa om". Varmt rekommenderad till alla som har känslor för superhjältar och framför allt till alla som tror att det inte går att göra bra Superman-historier.

The Brave And The Bold #1
Written by Mark Waid
Art by George Pérez & Bob Wiacek
On sale February 21 32 pg, FC, $2.99 US

En aspekt av DCs utgivning av idag är nostalgin över gamla tidningar. Nystarten av det här är tycker jag är ett tydligt exempel på det, man plockar in en überfanboy i Mark Waid att skriva och George Perez teckna en historia med Batman och Hal Jordan. Det ser visserligen snyggt ut och verkar kunna bli underhållande men nyskapande?

Shazam: The Monster Society Of Evil #1
Written & art by Jeff Smith
On sale February 7 Prestige Format 1 of 4 48 pg, FC, $5.99

Så kommer den då äntligen, Jeff Smiths första serie efter Bone och jag känner mig inte det minsta upphetsad över det. Huvudsakligen för att han gör en superhjälteserie (inte riktigt hans styrka) men även för att det är Shazam som jag inte kan uppbåda någon energi för överhuvud taget. Men titta på den när den kommer in skall jag.

Deadman Vol. 1: Deadman Walking Tp
Written by Bruce Jones
Art and cover John Watkiss
Advance-solicited; on sale March 21 128 pg, FC, $9.99

Det känns lite som om Deadman är en figur som aldrig vill riktigt lyckas om man inte heter Neil Adams (eller før den delen Kelley Jones, som dock inte riktigt hade manusførfattare som nådde upp till hans potential). Nu har vi dock här en helt ny variant, som väl inte egentligen har så mycket mer gemensamt med tidigare versioner än namnet och en avliden huvudperson. Det är alltså skrivet av Bruce Jones, mannen som redefinierade den delen av 80talets skräckserier som inte redefinierades av Alan Moore. Helt klart värd att kolla.

The Boys Vol. 1 Tp
Written by Garth Ennis
Art and cover by Darick Robertson
Advance-solicited; on sale March 28 144 pg, FC, $14.99

Jag tror att en hel del av er har väntat på den här, den førsta samlingen av Garth Ennis nya egna serie, The Boys. Før det är ju så att iom Preacher så gick førväntningarna øver från løsnummer till samlingar, något som känns rätt korrekt vad gäller denna titel då den var något trøg i starten. Men nu är det iallafall dags før mer Ennisvåld i något av en uppgørelse med superhjältemyter!

IMAGE

Death, Jr. Vol. 2 Tp
Story Gary Whitta
Art Ted Naifeh
144 Pages Fc / February 14, $14.99

Inte så mycket att säga, før alla oss som väntar på nästa Courtney Crumrin-serie är den andra Death Jr-samlingen definitivt något som gør väntan behagligare.

MARVEL

Dark Tower: The Gunslinger Born #1 (Of 7)
Written By Peter David & Robin Furth
Art And Cover By Jae Lee & Richard Isanove
48 Pgs./Cardstock Cover/Parental Advisory …$3.99

För alla Stephen King-fans därute kommer nu serier som bygger på hans Dark Tower romansvit. Enligt uppgift så kommer historierna att vara byggda på ideer som King slängde ur sig vid ett möte på Marvels kontor och sedan helt omskrivna av Peter David så det finns lite King i själva serierna men inte särskilt mycket.

CHECKER BOOK PUBLISHING GROUP

Sojourn Volume 5: A Sorcerer's Tale Tp
by Ian Edgington & Greg Land
SC, 7x10, 150pgs, FC SRP: $17.95

Hoppsan, det här var lite oväntat. Trodde inte att vi skulle få se Crossgen-serierna igen men tydligen så har Checker licensierat rättigheterna från Disney och det kommer att komma några fler serier lite längre fram. Intressant att de börjar med Sojourn som var den av Crossgens originaltitlar som var mest självständig och efterfrågad.

FANTAGRAPHICS

Milton Caniff, Terry And The Pirates, And Steve Canyon: Meanwhile... Sc
by R.C. Harvey
SC, 6x9, 800pgs, B&W SRP: $34.95

Den här boken måste jag ha! Milton Caniff är en av mina favoritserieskapare alla kategorier, krigsperiodens Terry & the Pirates är bland det som jag helst plockar fram och läser om. Dessutom är RC Harvey väldigt läsvärd i sina texter om gamla dagspresserier.

Misery Loves Comedy Hc
by Ivan Brunetti
HC, 7x10, 172pgs, B&W SRP: $19.95

Detta är en samling av de tre första numren av Schizo samt en massa serier från olika antologier så har du tidningarna och är ett fan så kommer du förmodligen att vilja ha den här dessutom.

HEAVY METAL MAGAZINE

Borgia Vol 2: Power And Incest HC
by Jodorowsky & Manara
HC, 8x11, 56pgs, FC SRP: $14.95

Andra volymen av serien som Manara rentutav skulle kunna vara fødd før att teckna, med ett manus av Jodorowsky som på alla sett är fullt så amoralisk och prålig som Borgias Rom førmodligen var.

NBM

Dungeon Parade Volume 1: A Dungeon Too Many Tp
by Sfar, Trondheim, & Larcenet
SC, 6x9, 64pgs, FC SRP: $9.95

NBM minskar sidantalet (och även priset) på sina populära Dungeon serier. För att förvirra saker ytterligare så utspelar sig det här albumet dessutom mellan de två Zenith-albumen så förvirringen kommer att vara total när den väl dyker upp i butiken.

TOP SHELF

American Elf Volume 2: The Collected Sketchbook Diaries Of James Kochalka
by James Kochalka
SC, 9x9, 192pgs SRP: $19.95

Andra samlingen med Kochalkas dagbok. Det slår mig nu att det var väldigt länge sedan vi såg ett nytt album från honom, visserligen har det kommit en del tidningar men under en period så regnade det formligen Kochalka-album över oss.