Staffars Serier läser Previews 17:09

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,50 kr/$ men det är beroende på vilken rabatt vi har på inköpet samt så det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Håkan gör oss gröna av avund med sin färg medans Staffar blir röd i ansiktet av Staffans svarta färg.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i november (med ett antal som dyker upp i januari!). För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Grendel: Behold The Devil #1(Of 8)
Matt Wagner (W/A)
On Sale Nov. 21 B&W&R, 24 Pages $3.50

Grendel tillhör en av de stora 90-talsserierna för mig. Visst Matt Wagner skapade serien betydligt tidigare men under 90-talet kom en hel del väldigt riktigt bra miniserier av andra personer än just Matt Wagner. Dessa serier handlade om tiden efter Hunter Rose, den Grendel som Wagner skrev om. Rose (och Wagner) gjorde dock en återkomst mot slutet av årtusendet i korta serienoveller som just på grund av sid korta omfång gjorde mig lite besviken, snyggt men tunnt kan man säga. Nu nästan 10 år efter det senaste Grendel-numret så återvänder Wagner igen till Grendel och Hunter Rose. Det som gör mig mest glad med detta är att det kommer att bli en längre historia som Wagners berättande är betydligt mer lämpad för.

Dark Horse Heroes Omnibus
Randy Stradley (W), Chris Warner (W), Mike Richardson (W), Adam Hughes (A), Doung Mahnke (A), Paul Chadwick (A), Chris Warner (A), Paul Gulacy (A), Jerry Ordway (A), Terry Dodson (A), Brain Apthorp (A), And Various
On Sale Jan. 16 Fc, 424 Pages $24.95

Oj, vad jag var hypad för den här serien när den kom. En massa skapare som jag tyckte väldigt bra om skulle skapa en ny tajt superhjältevärld och billigt skulle det vara också. Bara en dollar per nummer har jag för mig. Tyvärr blev det mest pannkaka av det hela och det hela blev mest känt för att det var härifrån Barb Wire, den klassiska Pamela Anderson-filmen kommer ifrån.

DC COMICS

The Legion Of Super-Heroes: An Eye For An Eye Tp
Written By Paul Levitz
Art By Keith Giffen, Steve Lightle, Joe Orlando And Larry Mahlstedt
Advance-Solicited; On Sale December 19 160 Pg, Fc, $17.99 Us

Det här är skoj, Paul Levitz Legion-historier har inte funnits tillgängliga i någon utsträckning sedan han tog steget över och blev chef på DC trots att de serier som han skrev är väldigt populära bland Legion-fans. Så detta är verkligen något ovanligt som erbjuds. Det skall bli väldigt kul att se hur bra det serierna håller upp då jag vill minnas det hela som väldigt trevliga superhjälteserier.

Heroes Hc
Written By Aron Eli Coleite, Chuck Kim, Joe Pokaski, Oliver Grigsby, Pierluigi Cothran, Andrew Chambliss, Harrison Wilcox, Jesse Alexander, Christopher Zatta, Mark Warshaw And Others
Art By Phil Jimenez, Michael Turner, Koi Turnbull, Marcus To, Peter Steigerwald, David Moran, Micah Gunnell, Travis Kotzebue, Jordan Kotzebue, Jason Badower, Staz Johnson, Steve Lejeune, Adam Archer, Mark Roslan And Others Covers By Jim Lee And Alex Ross
Retro-Solicited; On Sale October 24 240 Pg, Fc, $29.99 Us

Det här är ett måste för alla Heroes-fans. Flera av bifigurerna i serien får sin historia förklarad i den här volymen.

Salvation Run #1
Written by Bill Willingham
Art and cover by Sean Chen & Walden Wong
Variant cover by Scott Kolins
On sale November 14 1 of 7 32 pg, FC, $2.99 US

Hmm, Bill Willingham lämnade just øver Shadowpact-skrivandet till sin Jack of Fables-kompanjon Matthew Sturges, något jag trodde kom sig av att han skulle satsa mer på ett eller annat Fables-projekt. Men här dyker han nu upp på ännu en DCU-titel!!? Nåja, det är Billingham (^_^), och ett koncept som även utan hans medverkan skulle kunna bli rätt så intressant. Så, definitivt något att läsa!

World Of Warcraft #1
Written By Walter Simonson
Art By Ludo Lullabi & Sandra Hope
On Sale November 14 32 Pg, Fc, $2.99 Us

Det första som slår mig när jag läser det smakprov är hur fåniga namnen på en del varelser är: "WoW. Crocolisk låter som något som en femåring skulle hitta på" men med det sagt så gillar jag annars känslan de målar upp. Kan bli en rätt skoj fantasyserie det här.

Hellblazer: Bloodlines Tp
Written By Garth Ennis Cover By Glenn Fabry
Art By Will Simpson, Steve Dillon, Mike Barreiro And Kim Demulder
Advance-Solicited; On Sale December 19 296 Pg, Fc, $19.99 Us Mature Readers

JAAAA! Det här har jag väntat på, mer av de tidiga Hellblazer-historierna av Garth Ennis. Äntligen skall min samling bli komplett. Royal Blood skall vara riktigt bra dessutom.

ADV FILMS

Azumanga Daioh Omnibus Edition
By Kiyohiko Azuma
Sc, 6x9, 682pgs, B&W $24.99

Ett fantastiskt pris för den här fantastiska mangan. Äger du den inte har du nu möjlighet att köpa den och då nästan i serietidningsstorlek!

CLASSIC COMICS PRESS INC

Leonard Starr's Mary Perkins On Stage
By Leonard Starr
Volume One sc, B&W Srp: $19.95
Volume Two sc, B&W Srp: $21.95
Volume Three sc, B&W Srp: $21.95

Men så glädjande! Så väldigt, väldigt glädjande! Classic Comics Press har under en längre tid endast erbjudit dom här volymerna direkt till kunder, så att vi nu utan større besvär inte bara kan plocka dom själv, utan även få møjligheten att sälja dom i butiken gør mig väldigt glad! Mary Perkins On Stage är alltså tillsammans med Eva & Jag (The Heart of Juliet Jones) ett av dom riktigt klassiska exemplen på 50-talets modernare såpoperaserier, välskriven och vältecknad i den modernare stil som Alex Raymond definierade med Rip Kirby. Utan konkurrens månadens titel!

DRAWN & QUARTERLY

Det är Chris Ware månad hos D&Q inte mindre än tre nya projekt erbjuds:

The Acme Novelty Datebook Volume 2 Hc
By Chris Ware
Hc, 7x10, 208pgs, Fc Srp: $39.95
Skisser och annat skoj extra material.

The Acme Novelty Library Volume 18 Hc
By Chris Ware
Hc, 9x7, 64pgs, Fc Srp: $18.95
Inte Rusty Brown den här gången utan en ny historia som man tydligen är tvungen att läsa med förstoringsglas.

The Acme Novelty Library Volume 18.5 Previews Exclusive Portfolio
By Chris Ware
Portfolio, 15x20, Fc Srp: $32.00

En portfolio som bl.a. innehåller de New Yorker omslag som Ware tecknade till Thanksgiving 2006. Dessutom finns det med ett 16-sidigt seriehäfte.

HYPERION BOOKS

Satchel Paige: Striking Out Jim Crow
By James Sturm & Rich Tommaso
Softcover—Sc, 7x10, 96pgs, Fc Srp: $9.99

James Sturm skrev för några år sedan en väldigt trevlig serieroman om ett judiskt baseball-lag i 30-talets USA. Nu återvänder han tillsammans med Rich Tomasso till baseball men den här gången så berättar han om en verklig person, Satchel Paige, som var en storstjärna i fem decennier och därmed gjorde resan från sport segregerade början till dagens integrerad verklighet. Jag måste säga att jag blir väldigt nyfiken på vad som kommer att berättas.

IDW PUBLISHING

Angel: After The Fall #1
Joss Whedon & Brian Lynch (plot)
Brian Lynch (w), Franco Urru (a); Tony Harris, Urru (c)
FC $3.99 32 pages

Den åttonde säsongen av Buffy har varit en stor framgång för Dark Horse, men de har inte rättigheterna till Angel, så nu drar IDW sitt strå till stacken, och ger oss säsong fem av den serien.

IDW:s Angel-serier har varit av blandad kvalitet, men Whedon är involverad här också, precis som på Buffy. Till att börja med skriver han dock ingenting, utan nöjer sig med att plotta. Vi får hoppas att det räcker för att göra den här säsongen riktigt bra.

The Complete Badger Volume 1 Tp
Mike Baron (W); Jeff Butler (A & C)
Tpb FC 176 pages $24.99

Nexus har ju samlats en del på senare år, så nu är det väl på tiden att Mike Barons andra personliga serie samlas? Badger är nog en av dom mer besynnerligare superhjältarna...

Munden s Bar Volume 1
John Ostrander, Mike Baron, and more (w); Brian Bolland, Steve Rude, Timothy Truman, Rich Veitch, and more (a); Skip Williamson (c)
TPB FC 120 pages $19.99
HC FC 120 pages $39.99

Dom klassiska Grimjack-backupp-serierna. Ett stort antal serieskapare gjorde korta (max 8 sidor, vill jag minnas. Eller menar jag Maxx 8 sidor?) serier som endast hade det gemensamt att dom utspelades i Grimjacks favoritbar. En del av dom gick f.ø. på svenska i Maxx... Nåväl, det är ett utmärkt urvall av främst 80-talets nya intressanta serieskapare, och jag undrar allt om dom här serierna inte kan vinna en hel del på att samlas.

Oni Press

Queen & Country: The Definitive Edition Volume 1 Tp
By Rucka & Various
Sc, 6x9, 376pgs, B&W Srp: $19.95

Är det något som börjar irritera mig med Onis utgivning så är det att de konstant gör om sina utgåvor och kallar det för olika namn. Först är det en Graphic Novel som de senare samlar i en omnibus som de sedan gör en definitive edition på för att om några år förmodligen släppa en directors cut eller vad fanken de nu kommer att kalla det. Med det sagt så är det här en väldigt prisvärd samling med väldigt bra serier. Tänk dig en låg budget BBC-drama om brittiska spioner med en kvinnlig huvudroll så har du precist vad det här är. Rekommenderat.

RUDE DUDE PRODUCTIONS

Nexus: The Origin One-Shot
By Mike Baron & Steve Rude
Regular Ed—48pgs, Fc Msrp: $3.99

Det här gjordes först som en introduktion till Dark Horse läsare efter det att de köpt rättigheterna till serierna. Det funkade så bra att jag skulle säga att det borde vara ett skolexempel på hur man presenterar tidigare publicerat material till nya läsare samtidigt som man bjuder på en bra historia. Mycket rekommenderad om du är nyfiken på Nexus.

SCHOCKEN BOOKS

The Dairy Restaurant Gn
By Ben Katchor
Hc, 5x7, 224pgs, B&W Srp: $19.95

Staden brukar alltid vara väldigt närvarande i Katchors historier och den här som handlar om en typ av restuaranger som har försvunnit borde stämma in rätt bra i det temat. Är väldigt nyfiken på vad han har åstadkommit den här gången. Själv tycker jag att Ben Katchor är en av de saknade länkarna mellan europeiska serier och amerikanska när det gäller den grafiska. Att han dessutom huvudsakligen publiceras i veckomagasin gör honom inte mindre udda på den amerikanska marknaden.

TELLTALE INC

Sam & Max: Surfin' The Highway Tp
By Steve Purcell
Sc, 188pgs, Pc Srp: $19.99

Ursprunget till en av de största favoriterna bland dataspelen Sam & Max kommer äntligen i en nyutgåva. Dessutom till frustration för många så innehåller den här samlingen nytt material så ni som har den blir tvugna att köpa den igen, ni andra som upptäckt den på nytt efter nyutgivningen av tidningen blir bara tvugna att köpa den.

TOP SHELF PRODUCTIONS

Lower Regions Gn
By Alex Robinson
Magazine, 8x11, 56pgs, B&W Srp: $6.95

Alex Robinson är en av mina stora favoriter alla kategorier. Tidigare har vi egentligen bara sett stora tunga verk (Box Office Poison & Tricked) från honom men nu får vi se mer av hans lätta sida med lite hack'n'slash rollspelshumor. Definitivt något jag ser fram emot att få läsa.