Staffars Serier läser Previews 17:10

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,50 kr/$ men det är beroende på vilken rabatt vi har på inköpet samt så det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Håkan lyser med sin frånvaro den här månaden vilket gör Staffar blir röd i ansiktet medans Staffan ser svart av semesteravund.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i december (med ett antal som dyker upp i februari!). För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Indiana Jones Omnibus Volume 1
William Messner-Loebs (W), Dan Barry (W), Lee Marrs (W), Dan Barry (A), Leo Duranona (A), Karl Kesel (A), Andy Mushynsky (A), And More
On sale Feb 6 FC, 352 pages $24.95 TPB, 6" x 9"

Det børjar ju bli dags før en till Indian-jonas.film, något som tyvärr är skälet till den här samlingen. Tyvärr, då det sannolikt kommer att innebära att en hel del personer som annars skulle uppskatta dom här serierna inte kommer att bry sig om den här samlingen. Vilket är synd, då valet av skapare som exempelvis Dan Barry och Dan Spiegle har resulterat i serier som väldigt mycket hade känslan av klassiska äventyrsserier, precis på samma sätt som filmerna fungerade som modernare versioner av klassiska äventyrsfilmer.

It Ate Billy On Christmas Gn
Roman Dirge (W) And Steven Daily (A)
On sale Nov 28 FC, 48 pages $12.95
HC, 11" x 8 1/2"

Barnbok skriven av mannen som ligger bakom Lenore och de bästa avsnitten av Invader Zim.

DC COMICS

Legion Of Super-Heroes #37
Written by Jim Shooter
Art and covers by Francis Manapul & John Livesay
On sale December 26 ï 32 pg, FC, $2.99 US

13 år gammal børjade Jim Shooter sin seriekarriär med att skriva LoSH, och jag var inte mycket yngre när jag läste min førsta LoSH-serie, en serie som jag først långt senare fick klart før mig var just Shooters førsta!! Nåväl, efter diverse chefredaktørerande och serieutgivning har Shooter nu av en eller annan anledning återgått just till att skriva LoSH. Så har du inte brytt dig om den här tidningen på senare år så skulle det här mycket väl kunna vara ett utmärkt tillfälle att återstifta bekantskapen med legionärerna!

Pride of Bagdad SC
Written by Brian K. Vaughan
Art and cover by Niko Henrichon
Onsale january 2 136 pg, $12.99 US, Mature readers

Här har vi nu den häftade utgåvan av ett av førra årets bästa album. Brian K Vaughan (som ju var Whedons val till att ta øver Buffy-manusen) använder sig av en lejonflock på flyck från Bagdads sønderbombade zoo før att før att uttrycka tankar om en mänsklig existens, eller før den delen djurisk existens under extrema omständigheter. Vaughan skriver annars inte bara Ex Machina, han var dessutom Whedons val till Buffy-serietidnings-manusførfattare. Dessutom så ger Henrichons teckningar/målningar verket både liv och närvaro. Snyggt!

Northlanders #1
Written by Brian Wood
Art by Davide Gianfelice
On sale December 5 32 pg, FC, $2.99 US MATURE READERS

Vikingserie av Brian Wood! Jag är upphetsad! Wood är en av mina favoritförfattare just nu, hans Local och DMZ är riktigt bra och vad som är mycket trevligt så är det i olika genrer som han lyckas skriva i vilket gör att jag ser fram emot vad han kan göra med detta.

Incognegro Hc
Written by Mat Johnson
Art by Warren Pleece
Advance-solicited; on sale February 6 136 pg, 6.875  x 9 , Black-and-white, $19.99 US, MATURE READERS

Den här verkar intressant även om smakprovet i Previews inte riktigt talar om vilken historia det är som den berättar. Just 30-talets USA är intressant att belysa och framför allt viktig att påminna om. Jag hoppas bara att det inte försvinner bort i en banal kriminalhistoria.

MARVEL

Fantastic Four: Isla De La Muerte! One-Shot
Written By Tom Beland
Art & Cover By Juan Doe
48 Pgs./Rated A $3.99

Hum? Tom Beland???
Tom Beland gør ju vanligtvis sin självbiografiska True Story Swear to God, och jag måste erkänna att jag inte riktigt hade väntat mig att han skulle skriva en Marveltidning. Som läsare av TSStG så har jag ju iofs helt klart før mig att han gillar Marvelserier, i synnerhet Spiderman, me-e-en... Nå, även om det knappast kommer att bli lika fascinerande som Peter Bagges Spiderman så är det här något som absolut måste läsas!

What If? X-Men: The Rise & Fall Of The Shiíar Empire
Written By Christopher Yost
Penciled By Larry Stroman
32 Pgs./Rated T

En gång i tiden så var Larry Stroman en bidragande del av skälet till att Peter Davids X-Factor var så njutningsbar, därefter så føljde han Imagevågen och startade sitt eget førlag som snart gick under. Verkade väl som om han gick under jorden sen under några år. Nu är han iallafall tillbaka hos Marvel, något som ska bli rätt skoj att se.

D. E.

Superpowers #0
by Alex Ross, Jim Krueger, Stephen Sadowski, & Doug Klauba
40pgs, FC SRP: $1.00

Killarna bakom Justice tar steget ut och gör en helt egen tidning på annat förlag än DC. Det hela kan nog beskrivas som en ny variant av Astro City. Förhoppningsvis håller de lika hög kvalité som den serien.

FANTAGRAPHICS BOOKS

The Last Musketeer Sc
by Jason
SC, 7x10, 48pgs, FC SRP: $12.95

Jag är så glad över att Fantagraphics ger ut Jason nu när Optimal verkar ha stoppat upp utgivningen av hans serier. Hans senaste I Killed Adolf Hitler är en riktig pärla.

Lust Kinky: Online Personal Ads From Seattle's Stranger Hc
by Ellen Forney
HC, 6 x 6.5, 168pgs, B&W SRP: $19.95

Ellen Forney gör skojiga små betraktelser om sin barndom och annat vilket gör att jag tror att det här kan bli ett jättekul album.

HOUGHTON-MIFFLIN COMPANY

Blue Pills Gn
by Frederik Peeters
HC, 6x9, 192pgs, B&W SRP: $18.95

Ett "riktigt" bokförlag ger ut en europeiskt seriealbum som passar in i deras allmänna utgivning. För några år sedan var det otänktbart men nu är det verklighet och jag tycker det är underbart. Att jag desutom tycker att albumet är verkar spännande gör det hela ännu bättre.

TITAN BOOKS

Jeff Hawke Volume 1: Overlord Hc
by Willie Patterson & Sydney Jordan
HC, 9x12, 128pgs, B&W SRP: $24.95

Titan ger tack och lov inte bara ut Judge Dredd-material, ibland kommer det lite Modesty Blaise, eller som nu en samling av Sydney Jordans utomordentliga sf-serie. På svenska har den här serien dels kommit i ett Special-Comics-album, två album från Alvglans (senare kombinerade i en tjockare volym), samt i ett antal nummer av X9. Gillar du mer seriøs sf så är den här serien ett måste!

TOKYOPOP

Aria Volume 1 Gn
Creator: Kozue Amano
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 10) $9.99

Det här har varit en av dom mer efterfrågade mangorna från ADV, som av något skäl la ner den efter den tredje volymen. Men nu startar den på nytt, om än i en ny øversättning från Tokkypop! Fast Tokkypop børjade från børjan, och ger først ut dom två Aqua-volymerna vilka føregick den egentliga Aria. Det hela utspelar sig alltså på Aqua, det namn som planeten Mars har fått efter att man har låtit smälta polernas ismassor, vilket olyckligtvis resulterade i en planet med ytan till 90% täckt av vatten! Huvudpersonen utbildar sig till och jobbar som gondoljär i Neo-Venedig, och när man ser stadsvyerna kan man nästan tro att skaparen hade arkitektdrømmar! ^__^
Det är en rätt så lågmäld, lite underfundig manga, och det händer väl inte egentligen så mycket men det spelar på något sätt inte så stor roll. Man kan väl säga att det har lite samma ton som dom lugnare partierna av Oh My Goddess...

UDON ENTERTAINMENT CORP

Robot Volume 4 Gn
by Various
SC, 8x11, 160pgs, FC SRP: $29.95

Efter att främst ha gett ut egenproducerade adaptioner av Street Fighter och andra videospel så har Udon på senare tid børjat att erbjuda en del riktig manga och manhwa. Att Robot nu flyttar hit från DMP kan tyda på att det är en mangautgivare att ta på allvar.

VIZ MEDIA LLC

Sand Chronicles Volume 1 Gn
by Hinako Ashihara
SC, 5x7, 192pgs, B&W SRP: $8.99

Viz har tidigare gett ut Ashiharas S.O.S.-samling, och jag tror att vi dessutom fortfarande har en komplett uppsättning av den Tokkypoputgivna Forbidden Dance. Sand Chronicles är ett av hennes senare verk, och är väl en av dom mer dramatiska titlarna i Shoujo Beat. Ligger närmare Nana än Absolute Boyfriend, om man så säger.

Bokavdelningen

Deadly Beloved: A Ms. Tree Novel
by Max Allan Collins
SC, 5x7, 208pgs SRP: $6.99

När det gäller skaparägda titlar som har flyttat omkring bland olika førlag så är det väl bara Groo som slår Ms Tree (Jag tror det kommer sig av att hans vapen är ett svärd, medan hon använder en pistol, och en pistol ju inte har så värst lång räckvidd när man använder den till annat än att skjuta.). Till skillnad från Groo så är det nu vä-ä-ä-ldigt lång tid sen det senast kom ut något, tror faktiskt att det nästan är femton år nu? Men Max Allan Collins är huvudsakligen prosaførfattare, även om han skrev Dick Tracy under 15 år, och inte att førglømma Road to Perdition som nog är mer känd før filmadaptionen. Så det är kanske dags før en Ms Tree-roman nu, Max skrev ju ett par noveller tidigt under Ms Tree-perioden, och hon är ju en før väldefinierad karaktär før att bara førsvinna. MEN jag driver ju en seriebutik, så vill ni ha denna bok får jag allt be er att lägga in en beställning nu, då vi inte räknar med att ta in några større mängder till hyllan.