Staffars Serier läser Previews 17:11

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,00 kr/$ men det är beroende på vilken rabatt vi har på inköpet samt så det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Den här månaden flyger Staffan solo då både Håkan och Staffar har haft ledigt.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i januari (med ett antal som dyker upp i februari!). För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Det är lite av Bruce Campbells månad för Dark Horse i januari. Dels så släpper de en "expansion" till Campbells genombrottsfilm Evil Dead. Den är gjord av teamet som gjorde den utmärkta adaptionen av Army of Darkness. Dessutom så släpper Dark Horse "My Name is Bruce" som är en adaption av en av hans senaste filmer.

Al Capp’s Complete Shmoo: The Comic Books
Al Capp Studios (W/A)
On sale Mar 19 b&w, 176 pages $49.95 HC, 7" x 10 1/2"

Det här var skoj, Schmoo var ett väldigt skojigt tillskott till Li'l Abners persongalleri. Seriepubliken tog den till sin hjärta så till den grad att dom fick sin egen serietidning. Detta är dock inte hela tidningen utan Schmoo-delen av Schmoo Comics som återtrycks i deluxe-utgåva. Det är ju Dark Horse som ger ut den.

Apocalypse Nerd Tp
Peter Bagge (W/A)
On sale Mar 26 b&w, 120 pages $13.95 TPB, 7" x 10"

Peter Bagges efter katastrofenserie blir samlad. Den har en del av Bagges humor men är en äventyrshistoria som inte är Bagges riktiga styrka som serieskapare. Den duger för att släcka Bagge-törsten men oj vad jag saknar Hate.

DC COMICS

The Spirit #14
Written by Sergio Aragones & Mark Evanier
Art by Mike Ploog
On sale January 16 32 pg, FC, $2.99 US

Ok. Det är är ett bra val till uppföljar-team till Darwyn Cooke. Aragones är en mycket underskattad författare och Mark Evanier är ett bra ordkomplement. Mike Ploog känns i sammanhanget som ett rätt inspirerat val av tecknare.
Staffan skulle bara ana...  ^_^
Ok, før ett tag sedan så tog jag och läste den førsta Essential Werewolf by Night-samlingen, en serie som jag inte har läst sen den kom ut på svenska nån gång på sjuttiotalet. Mike Ploog var alltså huvudtecknare på den, och något som slog mig nu var hur mycket varulvens mor såg ut som (Spirits "flickvän") Ellen Dolan! Inte att undra på, ett av Ploogs tidigaste jobb var alltså att gøra PS Magazine under Eisners øverinseende, och hans stil känns väldigt mycket som någon som inte så mycket har plankat Eisner, men väl skolats i hans stil. Comics Journal tog f.ø. upp den perioden i en intervju med Ploog før ett par år sedan. Så det här är blir nu en titel som jag väldigt mycket kommer att se fram emot!

Batman: The Killing Joke Special Edition Hc
Written by Alan Moore & Brian Bolland
Art and cover by Brian Bolland
Advance-solicited; on sale March 19 6.625” x 10.1875” 64 pg, FC, $17.99 US

Äntligen i tryck igen. Den här gången i en välförtjänt deluxe utgåva. En av de mest efterfrågade (och klassiska) Batmanhistorierna. Själv har jag alltid tyckt att det är skoj hur Bolland-teckningarna ser oerhört mycket ut som David Lloyd-teckningar i den här serien (inte för att jag klagar). Kommer bli skönt att få byta ut min gamla utgåva av den här serien.

Justice League International Hc
Written by Keith Giffen & J.M. DeMatteis
Art by Kevin Maguire, Terry Austin and Al Gordon
Advance-solicited; in stores March 12 FC, 192 pg, $24.99 US

Det här är tredje gången som det här materialet samlas. Visserligen är det fortfarande mycket bra men jag skulle hellre se ett tredje album eller åtminstone nyutgåva av det andra albumet.

Scalped Vol. 2: Casino Boogie Tp
Written by Jason Aaron
Art by R.M. Guera
Advance-solicited; on sale February 6 144 pg, FC, $14.99 US

Jag var inte helsåld på den här serien och nöjde mig bara med att läsa första numret. När albumet väl kom tog jag en andra titt och gosse är jag glad över det. Det känns om det här är den bästa nya Vertigoserien på mycket länge. Det här är mer åt 100 Bullets-hållet av Vertigoserier men med betydligt mindre sympatiska personer.

IMAGE

Youngblood #1
Story Joe Casey
Art & Cover Derec Donovan
January 9 32 Pages Fc $2.99
Serien som startade Image återvänder till Image. Tack och lov utan Rob Liefeld så det kan bli rätt skoj superhjälteaction.

How To Make Webcomics Tp
Written By Scott Kurtz & Kristofer Straub
January 16 290 Pages Bw $12.99
En hur-man-gör-bok skriven av fyra framgångsrika webbserieskapare så detta bör vara en bok med bra och framför allt handfasta tips.

MARVEL

WWH Aftersmash: Damage Control #1 (Of 3)
Written By Dwayne Mcduffie
Penciled By Salva Espin
32 PGS./Rated T+ …$2.99

Damage Control var ett skoj tillskott till Marvels värld i början av 90-talet. Det handlade om företaget som byggde upp New York efter superhjältar hade förstört den. Nu plockas de upp igen för att städa upp efter Hulks senaste tur genom NY. Kul att Dwayne McDuffie får komma tillbaka och skriva serien.

ANTARCTIC PRESS

Rod Espinosa's Prince Of Heroes #1
by Rod Espinosa
32pgs, FC (1 of 3) SRP: $3.50

Bilderna i Previewsannonsen får mig att tänka på tidiga 90-talets anime och mangautgivning. Stora rymdskepp, konstiga riddjur, häftiga vapen, väldigt mycket SF helt enkelt något som gör mig glad och får mig att inse hur mycket jag saknar den delen i dagens mangautgivning.

FANTAGRAPHICS BOOKS

Willie & Joe: The Ww II Years Slipcase
by Bill Mauldin
HC, 7x9, 650pgs, B&W SRP: $65.00

Bill Mauldin var en soldat under andra världskriget som kom att illustrera vardagen för de män som stred hus för hus. Sympatin ligger alltid hos de meninga så till den grad att General Patton kallade in Mauldin för att skälla ut honom för att ha underminerat moralen hos mannarna,  dvs han skildrade verkligen snarare än den paradarmé som Patton föredrog. Allt detta gör detta till ett av de viktigaste dokumenten över soldaternas liv under världskriget.

GO MEDIA ENTERTAINMENT LLC

A Wise Man Sleeps Vol 1
by Mick Takeuchi
SC, 5x7.5, 200pgs, B&W (1 of 2)    SRP: $10.99

Med Cantarella, After School NightmareNight of the Beasts, nu senast Kanna och en annan Takeuchi-titel, Her Majesty's Dog, så børjar Go! Comi alltmer se ut som ett mangaførlag väl värt att hålla øgonen på. Här kommer nu en till titel av Takeuchi, vars främsta inspirationskälla tydligen är Rumiko Takahashis Urusei Yatsura (eller Lum som den hette på engelska). Så jag misstänker starkt att denna både kommer att vara läsvärd och i likhet med førlagets øvriga utgivning välproducerad. Dessutom är den tydligen bara på två volymer, så den kan mycket väl vara en lämplig titel om du är intresserad av att kolla Go! Comis utgivning.
Här är slutligen hennes sajt.

LAST GASP

Arab In America Tp
by Toufic El Rassi
SC, 8x11, 100pgs, B&W SRP: $14.95

På tal om tidsdokument så ser det här ut att bli ett intressant sådant över USA av idag.

NBM

Little Nothings Volume 1 Curse Of The Umbrella Gn
by Lewis Trondheim
SC, 6x9, 128pgs, FC SRP: $14.95

Trondheim-febern sprider sig över världen. Om du vill kolla in serien så har NBM lagt upp en promotionblogg med utdrag från serien.