Staffars Serier läser Previews 17:12

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,50 kr/$ men det är beroende på vilken rabatt vi har på inköpet samt så det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Grön är Håkans färg liksom hans ansikte med tanke på all julmat, Staffar däremot blir röd i ansiktet av alla ringdanser,medan Staffan svärtar ner allt med all julklappskol.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i december (med ett antal som dyker upp i februari!). För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Hellboy Library Edition Volume 1: Seed Of Destruction / Wake The Devil Hc
Mike Mignola (W/A) With John Byrne (W)
On sale Apr 9 HC, 9x12, 288pgs, FC $49.95

Det är på tiden att Hellboy får en deluxe-utgåva. Däremot är det både oväntat och trevligt att de väljer att lägga de två första albumen i samma bok vilket får priset att bli betydligt mer rimligt.

DC COMICS

Lobo: Portrait Of A Bastich Tp
Written by Keith Giffen & Alan Grant
Art by Simon Bisley & Christian Alamy
Cover by Bisley
Advance-resolicited; on sale March 12 ï 208 pg, FC, $19.99 US

Yes, Yes, Yes. Äntligen kommer de här serierna att finnas tillgängliga igen. Den ultimata superhjälteparodin röjer loss igen!

Tiny Titans #1
Written by Art Baltazar & Franco
Art and cover by Baltazar & Franco
On sale February 13 ï 32 pg, FC, $2.25 US

Vad kul att se att det här gänget får en möjlighet att göra något för de stora förlagen. Konceptet verkar passa dom som handen i handsken också. Söta barn versioner av Titans och lagom respektlös humor är en vinnande hand hos mig.

The Highwaymen Tp
Written by Marc Bernardin and Adam Freeman
Art by Lee Garbett
Advance-solicited; on sale March 5 ï 112 pg, FC, $17.99 US

Kan man inte få filmer där dom åldrade Burt Lancaster och Kirk Douglas repriserar den typ av roller som dom en gång i tiden gjorde sig kända før (rätt svårt nu va?) så får man väl nøja sig med detta album! Även om det mer är ett førsøk till uppdaterad 70tal-deckare än vad Hårda Grabbar var så är väl inte det helt fel? Nä, jag tyckte att det här var skoj, och skulle gärna se mer!

Fables: 1,001 Nights Of Snowfall Sc
Written by Bill Willingham
Art by Charles Vess, Brian Bolland, John Bolton, Michael Wm. Kaluta, James Jean, Tara McPherson, Derek Kirk Kim, Esao Andrews, Mark Buckingham, Mark Wheatley and Jill Thompson
Advance-solicited; on sale March 15 ï 144 pg, FC, $14.99 US ï MATURE READERS

Jag måste erkänna att det här lite känns som en samling av utfyllnadsserier från Fables, om än utøkade med ett par lite längre avsnitt. Varierande kvalitet, från acceptabelt till mycket bra. En bakgrundshistoria om Flycatcher gør den här samlingen närmast nødvändig, isynnerhet nu när han spelar en så central roll i och med Good Prince-berättelsen, så det känns väldigt skønt med ett så här prisvärt alternativ till den tidigare inbundna utgåvan.

IMAGE

True Story, Swear To God Archives, Vol. 1 Tp
Story Tom Beland
Art & Cover Tom Beland
February 6 510 Pages Fc $19.99

Ok, det här blir lite irriterande för er som köpt de två första albumen från Ait-Planetlar. Image samlar de albumen och 6 nummer till i en enda tjock volym så om ni vill ha allt måste ni köpa det här albumet också. För er som ännu inte har köpt det så är detta en av de varmaste, kärleksfullaste serierna jag har läst. Två vuxna människor från olika sidor av USA möts på en busstation på Disneyland och blir kära. Just detta att det inte är förälskade tonåriga utan personer med bagage av olika slag gör att det serien höjs ytterligare ett snäpp att allt är sant är bara grädde på moset.

The Nearly Complete Essential Hembeck Archives Omnibus Tp
Story Fred Hembeck
Art & Cover Fred Hembeck
February 13 Ï 900 Pages Ï Bw Ï $24.99

På tal om jättevolymer är det här en löjligt tjock samling med klassiska Fred Hembeck-serier som var en uppskattad del av min barndoms Marvel. Det var rätt kul med Hembecks "cartoony" teckningsstil (åt Acke-hållet) som kontrast gentemot de mer realistiska teckningarna som befolkade Marvel-tidningarna.

MARVEL

Clandestine #1 (Of 5)
Written By Alan Davis
Pencils & Cover By Alan Davis
32 Pgs./Rated T+ $2.99

När den dök upp första gången så var den det skojigaste Marvel-serien som jag läst på år och dagar. Tyvärr så försvann den alldeles för snabbt. Kul att se den här serien får en ny chans.

ALTERNATIVE COMICS

Magic Whistle Volume 11: Body Armor For Your Dignity Tp
by Sam Henderson
SC, 6x9, 96pgs, B&W SRP: $11.95

Sam Henderson kommer äntligen med ett nytt nummer efter jag vet inte hur långt uppehåll. Galagoredaktionen jublar.

BOOM! STUDIOS

Jenny Finn: Doom Messiah Tp
by Mike Mignola, Troy Nixey, & Farel Dalrymple
SC, 6x9, 128pgs, FC SRP: $14.99

Jenny Finn samlad efter hur många år som helst, det trodde jag aldrig att jag skulle få se. Rätt bra Lovecraft-inspirerad historia skriven av Mignola och stämningsfullt tecknat av Troy Nixey.

CARTOON BOOKS

RASL #1
by Jeff Smith
32pgs, B&W SRP: $3.50

Hmm, jag vet inte riktigt om detta är vad jag hade förväntat mig att Jeff Smith skulle följa upp Bone med. Sci-fi om en konsttjuv låter inte riktigt som de delar av Bone som jag tyckte om dvs de humoristiska äventyrseriedragen som inledde serien snarare än de rena fantasyinslag som kom att dominera slutet. Jag förhåller mig med andra ord lite skeptisk till den här men kommer givetvis att läsa den i förhoppning om att jag har fel. Du hittar en sexsidig förhandstitt på deras hemsida.

D.E.

Zorro #1
by Matt Wagner & Francesco Francavilla
32pgs, FC SRP: $3.50

Matt Wagner är en av indie-skaparna som gjorde sig ett namn på 80-talet med Grendel men vars karriär verkar ha stannat upp. Nu är han i gång igen med en Grendel-serie plus att det har kommit ett par Batman-miniserier från honom nyligen. Nu får han dock chansen att skriva en reguljär tidning åt DE. Zorro kommer nog att passa honom rätt bra då den har vissa tematiska likheter med både Batman och Grendel.

DMP

Speed Racer: Mach Go Go Go Box Set
by Tatsuo Yoshida
Slipcased Set (x2) HC, 6x9, 1200pgs, B&W $39.95

Egentligen tycker jag nog att DMP är den märkligaste av dom amerikanska mangautgivarna. Jag menar, dom døk først upp som producenter av Hellsing och en del andra titlar åt Dark Horse innan dom børjade ge ut manga själva, däribland en del klart märkligare titlar - exempelvis en volym om hur Cup Ramen skapades samt en Beethoven-biografi! Samt lite Yaoi. Och mer Yaoi. Och ännu mer Yaoi. Samt till och från en eller annan typ av manga som nu den klassiska Speed Racer-mangan. Eller klassisk førresten, egentligen var det ju den føljande animeadaptionen som betraktas som klassisk, vars amerikaniserade version dessutom var en av titlarna som la grunden før amerikansk animefandom. Mangan har tidigare getts ut i USA både på 80- och 90-talet, men det här är førsta gången som det kommer en komplett samling.
Jag kan väl aldrig tro att detta har något att gøra med den kommande spelfilmen?       ^_^

DESPERADO PUBLISHING

Clive Barker's The Age Of Desire Hc
by P. Craig Russell & Timothy Bradstreet
HC, 7x10, 64pgs, B&W SRP: $14.99

Det var ett tag sedan man såg riktigt etablerade serieskapare göra Clive Barker-serier. Detta är iofs från den tiden men den har inte publicerat förrän nu. Det skall bli kul att få se Tim Bradstreet göra hela serier istället för bara omslag.

FANTAGRAPHICS BOOKS

The Education Of Hopey Glass Hc
by Jaime Hernandez
HC, 7x10, 144pgs, B&W SRP: $19.99

Ok, det här hade jag inte väntat mig. Jag trodde att Jaime skulle nöja sig med den nu årligt utkommande Love & Rockets-tidningen. Lika kul som det är att han fortsätter med Maggie & Hopey-historier så känner jag nästan lika mycket att det skulle vara kul om han kunde berätta om några nya personer.

IDW PUBLISHING

Complete Little Ophan Annie Vol 1 HC
Harold Gray (w/a)
HC B&W 11” x 8.5” 368 pages $39.99

En seriesklassiker kommer tillbaka Till skillnad från Fantagraphics tidigare utgåva så tror jag att de kommer att slutföra den här utgivningen. Dessutom så är det ännu ett riktigt prisvärdt dagspressåtertryck från IDW, över tre år för endast 40 dollar.

JOKER

Dany Interested Hc
Adult Material
HC, 9x12, 48pgs, FC SRP: $19.95

Dany startade sin karriär med att teckna Oliver & Colombina (kom 5 album på svenska 1978-80. En av mina favoritserier.), senare tecknade han lite Kapten Prince. Sen dess har han mest tecknat andra, inte speciellt kända äventyrsserier samt den här typen av humoristiska sexserier. NBM gav ut ett tidigare album i slutet av 90talet.

LAST GASP

Barefoot Gen Volume 5 Tp
by Keiji Nakazawa
SC, 8 x 6, 266pgs, B&W SRP: $14.95

Kul att se att vi äntligen får se mer av den här mycket bra mangan. Det är några år sedan Bok 4 kom ut så det var verkligen inget jag förväntade mig.

NBM

Dungeon Monstres Volume 1 Tp
by Mazan, Menu, Trondheim & Sfar
96pgs, FC SRP: $12.95

Dags för ytterligare en inkarnation i Dungeon-serien. Förutom Zenith (originalhistorien), Early Years (uppbyggnaden), Twilight (framtiden), Parade (enskilda äventyr med hjältarna från originalhistorien) har vi nu Monstrers om skall fokusera på bi-figurerna i serien. Dessutom så bjuder de in gästskapare till den här serien. I den här ovlymen så är det Menu från L'Association (ungefär Frankrikes Galago) som står för pennan.

TOKYOPOP

Rose Hip Rose Volume 1 Gn
Creator: Toru Fujisawa
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 4) $10.99

Ok, det finns tre Rose Hip serier, først kom Rose Hip Rose, føljt av Rose Hip Zero som utspelar sig føre Rose Hip Rose, och slutligen Magnum Rose Hip. Fast Rose Hip Rose består bara av två volymer, så jag antar att Tokkypop har slagit samman den med den senare Magnum Rose Hip. Iallafall, Rose Hip Rose är den svagaste av dom tre titlarna, men har du plockat Rose Hip Zero så vill du nog ha den här oxå, och har du inte gjort det så är allt Rose Hip Zero en bättre titel att børja med. Humor, skottlossninga och annat våld och ingenting som går att ta på allvar. Kan faktiskt nästan fungera som en parodi på den ytterst rekommendabla Anne Freaks. Action och inget annat!

Your & My Secret Volume 1 Gn
Creator: Ai Morinaga
Rating: T (Teen Age 13+) for Mild Sexuality, Mild Fanservice
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 4) $9.99

Del Rey (och vi!) har før närvarande en viss framgång med Morinagas My Heavenly Hockey Club, så det är väldigt skoj att nu se hur Tokkypop nu plockar upp ännu en av dom gamla avlagda ADV-titlarna. Med framgångarna før Ranma 1/2 så blev kønsbytarmangor en kommersiell angelägenhet, men det här är långt ifrån Ranma, i Morinagas universum så beter sig karaktärer just så illa som man kan misstänka! Något som oxå gør det skojigare är att det oftare är kvinnor än män som beter sig som svin, och i likhet med hennes øvriga titlar så har jag ingen som helst aning om hur det kommer att sluta!

VIZ MEDIA LLC

Phoenix Volume 12 Tp
by Osamu Tezuka
SC, 6x9, 256pgs, B&W SRP: $14.99

13 år innan Tezuka påbørjade sitt livsverk Phoenix så hade han førsøkt med en annorlunda version av den førsta delen, Dawn, en version som aldrig avslutades då tidningen den gick i pløtsligt lades ner. Några år senare gjorde han även några kortare, fristående historier i en shoujo-tidning. Så det här är Phoenix, men avsett før en yngre läsekrets och inte en del av det faktiska verket. Så ni som prenumererar på Phoenix, låt oss veta om ni även ønskar denna volym!

Tidskriftsavdelningen

Illustration Magazine #21
Magazine, 112pgs, FC SRP: $15.00

Illustration Magazine är alltid trevlig att titta i, och oftast även trevlig att läsa - det senare avhängigt av hur intresserad man är av artisterna i numret. Men iallafall, det är ett vederhäftigt magasin med bra tryck och papper, och i det här numret har man en ordentlig artikel om den här hemma sorgligt okände Gustaf Tenggren. Så här utlovas nu en fyllig artikel om mannen som har beskrivits som John Bauers främste lärjunge, vilken han f.ø. ersatte på "Bland Tomtar & Troll". Han är ju annars främst känd før sitt arbete på Disneys Pinocchio och än mer før Snøvit, den senare en film vars stämning hans ursprungliga konceptskisser kom att definiera. Men här kommer det nu att ges tillfälle att stifta bekantskap med även andra faser av hans produktion, då det här numret kommer att inkludera 80 bilder plockade från hela hans karriär!