Staffars Serier läser Previews 18:03

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med iPreviews.

Ett par saker innan vi startar. Det här ärresultatet av vår första genomläsning av Previews,vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar sakersom vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning.Är det något som verkar lovande är det mycketrekommenderat att ni skickar in en beställning tillbutiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10 kr/$ mendet kan ändras rätt snabbt beroende på svängningari valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna ochalbumen kommer att kosta.

Välkommen till Staffans, ännu ej Håkansmen Staffars genomgång.

Med det avklarathoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som ärtänkta att dyka upp i med början i maj (med ett antal somdyker upp i juli!). För att göra det lätt för osssåhar vi följt Previews indelning av förlag.

DARKHORSE

Complete K Chronicles
Keith Knight (W/A)
On sale July 23 b&w, 500 pages $24.95TPB, 8 1/2" x 11"

Under årens lopp har vi tagit inett antal av Keith Knights samlingar, lite pga att vi självagillar att läsa dom, lite pga att det är något vi villkunna erbjuda. Nu kommer här en ordentligare utgåva av KeithKnights väldigt självutlämnande alternativserie,f.ø. en serie som tidigare gick i Rocky-magasinet när detfortfarande gick andra serier där. Det senare fick som resultatatt Keith Knight i sin Comics Journal-interviewuttryckte sin avund gentemot Martin Kellerman som både kunde levapå sina serier, och dessutom genom sin tidning kunde träffaoch intervjua diverse rap-stjärnor! Det är nämligen denandra delen av Knights liv, att han till och från framträdermed en rapparkollega, något som vi alla kan läsa mer om idet här albumet!
Men utøver det, vad kan väl vara fel med serien av mannensom fick Tom Beland att på riktigt satsa på att ge ut sin TrueStory...?

Wondermark: Beards Of Our ForefathersDavid Malki (W/A)
On Sale June 22 FC, 96 pages $14.95 HC, 8 1/2" x 11"

Dark Horse verkar gilla småkonstiga, smått surrealistiska webbserier.Det var inte länge sen de gav ut en underbar samling med Perry BibleFellowship, och nu får vi Wondermark i bokform. Det är skönt att seatt det finns nån hos Dark Horse som gillar annat än licensserier.

DC COMICS

Final Crisis #1
Written by Grant Morrison
Art and covers by J.G. Jones
On sale May 28 1 of 7 40 pg, FC, $3.99 US

Så är den här, den sista storaminiserien i DCs Crisis-saga. Jag hoppas också att det härär slutpunkten på allt och att de nu kommer att koncenterasig på att göra varje enskild tidning läsvärd isig snarare än att få historierna att passa ihop medvarandra. När det gäller den här miniserien såstår Grant Morrison bakom den och det bådar för atttill skillnad från Crisis on Infinite Earth såkommer den här att vara läsvärd på riktigt ochinte bara för att ta reda på vilka hjältar som leveroch vilka som dör.

Tor #1
Written by Joe Kubert
Art and cover by Kubert
On sale May 7 ï 1 of 6 ï 32 pg, FC, $2.99 U$

Joe Kubert tenderar gång pågång att återvända till två serier, dels Sgt Rock, en serie som man välnärmast kan säga att han definierat, samt då hans egnabetydligt mindre kända Tor.Man nu är det alltså återigen dags før Tor,grottmannen med en existentiell undertext. Jag ønskar bara attden där beskrivningen inte lät så pretentiøs,men det kommer iallafall att se bra ut...   ^_^

House Of Mystery #1
Written By Matthew Sturges & Bill Willingham
Art By Luca Rossi
On Sale May 7 32 Pg, Fc, $2.99 Us Mature Readers

Jag finner det bestickande att detär Sturges som främst framhävs i den härsolicitationen, då det ju førhåller sig som såatt han på senare tid har tagit øver ett par titlar somursprungligen skrevs av Willingham. Å andra sidan ska tydligenden här titelns upplägg vara en ramhistoria, skriven av dombåda, føljt av numrets huvudhistoria vilken då tillatt børja med kommer att skrivas av Willingham och tecknas avolika tecknare. Iallafall då som sagt till att børja med.Så mitt allmäna råd är nog att inte plocka denhär titeln specifikt før att følja Willingham, utandå hellre før konceptet vilket iallafall jag finnerlovande. Jag menar, en ramhistoria som faktiskt kan vara intressant,føljt av en avslutad historia teckand av olika artister? Ochdå dessutom med en viss Vertigiøs mysterie-inriktning!

Demo Tp
Written by Brian Wood
Art and cover by Becky Cloonan
328 Pg, B&W, $19.99 Us Mature Readers

Den här samlingen kom tidigare ut frånAit-Planet Lar och är en av mina favoriter bland Brian Woodsserier. En road movie om ungdomar med superkrafter som till skillnadfrån så många andra liknande serier verkligen tarfasta på road movie-delen istället för att fokuserapå det coola superhjälteaktiga. Varmt rekommenderad.

IMAGE

Pretty Baby Machine #1 (Of 3)
Story Clark Westerman
Art & Cover Kody Chamberlain
May 7 32 Pages Bw $3.50

Jag är inte mycket för "high concept". Det är enkelt att komma påintressanta idéer, men det spelar ingen roll så länge utförandet intefinns där. Men ibland är ett koncept så pass så oemotståndligt att jagkapitulerar. En noir-historia där tre av de mest okända brottslingarnaunder 30-talets USA tar sig an Al Capone. Mmm, var är min vita flagga?

The Amazing Joy Buzzards Vol. 1: Here Come The Spiders Gn
Story Mark Andrew Smith
Art & Cover Dan Hipp
May 7 300 Pages Bw $19.99

Då och då suckar jag djupt när jag läser Previews. När jag lästetexten om Amazing Joy Buzzards Vol 1 blev jag först väldigt, väldigtglad för jag trodde det var fanns mera underbart crazy rock 'nroll-äventyr i min framtid. " The world's greatest rock 'n rolladventure band makes their original graphic novel debut" får detdefinitivt att låta så, men istället visar det sig att det här är detvå första albumen samlade i en volym. (Med ett helt nytt album inomen snar framtid visserligen.) Och det var då jag suckade djupt.

Men om ni inte läst Amazing Joy Buzzards tidigare är det härdefinitivt nånting som ni borde beställa ändå -- så att ni är redo attbeställa nästa del när den kommer!

Helaförsta numret ligger upp på Images hemsida om ni vill ta en titt.

MARVEL

Sky Doll #1 (Of 3)
Written By Barbara Canepa
Art & Cover By Alessandro Barbucci
64 Pgs./Mature Content $5.99

Jag vet inte riktigt varfør jag nämner detta, då detär nånting som vi førmodligen inte kommer att kunnata in, men inte ens två år efter att Heavy Metalpublicerade hela Sky Doll så kommer Marvel med vad man inbillarsig är den førsta engelskspråkiga utgåvan avmaterialet!

Avengers Classic #12
Written By Stan Lee & Bob Burden
Art By Don Heck & Juan Doe
Cover By Art Adams
48 Pgs./Rated A $3.99

Førra månadenerbjød Marvel en blaska där en av tecknarna var GaryPanther (När djävulen blir gammal børjar han jobbaåt Marvel?), och nu kommer här en återtryckstitel mednytt material skrivet av Bob Burden??! Flaming Carrot ärførstås en superhjälte, men men...
Før den våghalsige.

The Invincible Iron Man #1
Written By Matt Fraction
Pencils & 50/50 Variant Cover By Salvador Larroca
32 Pgs./Rated A $2.99

Maj, maj, maj... Vad är det för film som kommer ut då? Just det, IronMan! Marvel verkar tycka att det är ett bra tillfälle att skapaytterligare en Iron Man-tidning (samt ge ut en fyranummers miniserieav filmens regissör) och inte ska jag sitta här och säga att de harfel. Speciellt inte som det betyder att jag får läsa mer serier avMatt Fraction.

AARDVARK VANAHEIM

Judenhass Gn
By Dave Sim
Sc, 56pgs, B&W Srp: $4.00

Dave Sim gör en djupdykning i anti-semitismen med tecknade bilderfrån koncentrationslägren och anti-judiska citat frånkända personer. Hjärtat är helt klart på deträtta stället men som serie är det här rättointressant. Det känns mer som om detta är enkonstinstallation i form av en serietidning än som en serie omanti-semitism och det gör mig besviken. Jag hade hellre settserieskaparen Dave Sim beskriva sin avsky inte researchern Simsammanställa citat och bilder (som verkar vara avtecknade fotonfrån foton). De som är intresserade är välkomnaatt komma in till butiken och titta i det förhandsex som vi harfått.

D.E./DYNAMITE ENTERTAINMENT

The Man With No Name #1
by Christos Gage & Wellington Diaz
32pgs, FC SRP: $3.50

Mmmm, riktig westernserie, eller jag hoppas att detär det för de listar ett variant-omslag med Clintan somzombie. Jag vill se fler rena serier som håller sig inom singenre och gör det bra. Inga uppblandningar med zombies ellerliknande dumheter utan ren action med Clintan i serieform som görsin grej.

Jag tror faktiskt att vi allihopatycker riktigt illa om denna nu så vanligen førekommandeoch førdømda kombinationen av genrer, ja. Renavästernserier? Raka deckare??Snääääälla!!!

DRAWN&QUARTERLY

Red Colored Elegy Hc
by Seiichi Hayashi
HC, 6x9, 240pgs, B&W SRP: $24.95

Mer vuxenmanga från Drawn & Quarterly som haren otroligt bra förmåga att hitta fantastiska serier att geut att jag är villig att köpa den här osedd. Dethär känns som en bra komplement till deras Tatsumi-utgivning(tredje boken står dessutom med i den här katalogen).Intressant att D&Q har valt att gå tillbaka sålångt som åren kring 1970 med sitt urval avundergroundserier istället för att satsa på mer modernamangor från exempelvis Garo, känns uppfriskande ochfår mig att nära en förhoppning om att vi kan se flerförlag satsa på klassikerutgivning av manga som inte ärTezuka.

:01 FIRST SECOND

Life Sucks Gn
By Jessica Abel, Gabe Soria & Warren Pleece
Sc, 6X8.5, 192Pgs, Fc Srp: $19.95

Clerks med vampyrer. Behöver jag säga mer?

Little Vampire Gn
by Joann Sfar
SC, 7x10, 96pgs, FC SRP: $13.95

Den här serien publicerades tidigare i europeisktalbumformat av Simon & Shuster i USA. Det är rätttrevliga serier om än av det mer uhm, barnsliga slaget. Gjordför yngre läsare men passar helt klart bra bredvid ditt ex av Vampire Loves i bokhyllan.

IDW PUBLISHING

The Compleat Next Men Volume 1 Tp
John Byrne (w & a & c)
SC, 7x10, 432pgs, B&W $19.99

Jag tycker det här är bland det bästa somJohn Byrne har åstadkommit i serieväg. Helt klart i sammaklass som hans Fantastic Four eller Uncanny X-men menmed den fördelen att den faktiskt är originell inteåterkopplat till en massa nostalgiska barndomsserier utan alltär Byrne från början till slut. Tyvärr såinnebar den också slutet på hans tid som bra serieskapareoch numer är han en skugga av sitt forna jag. Köpt dethär och minns tiden då John Byrne faktiskt var någotatt se fram emot.

KNOCKABOUT COMICS

The Rime of the Ancient Mariner HC
by Hunt Emerson (& Samuel Taylor Coleridge)
HC, 11 x 8, 64pgs, FC SRP: $19.99

Äntligen kommer detta Emersonsmästerverk i en ny upplaga! Svårt att tro att det ärså länge sen som detta verk fanns tillgängligt,førsta utgåvan kom ju faktiskt redan 1989!
Den här adaptionen är dock lite lustig, jämsides medColeridges ursprungliga dikt så presenteras Emersons version,eller kanske snarare revision av samma, något som resulterar iatt hans kontapunkterande blir så mycket klarare, så mycketnjutbarare än vad det kanske annars skulle vara. Vi har ju annarssett en del av Emersons litterära adaptioner, Lady Chatterlys Älskare kom jutill och med på svenska før sisådär 20 årsedan (Ja! fanns till førsäljning här när jagstartade butiken!). Men det här är inte bara Emersonsbästa adaption, Orson Welles VärldarnasKrig till trots så anser jag faktiskt detta vara denbästa adaptionen från en form till en annan någonsin!Ett givet køp!

VIZ

Rosario+Vampire Vol 1 GN
by Akihisa Ikeda
SC, 5x7, 192pgs, B&W SRP: $7.99

Mer ShonenJump-material før dom lite äldre Shonen Jump-läsarna!Før det är ju så att den Japanska Shonen Jump innehåller serierfør olika åldersgrupper, och i likhet med Pretty Faceoch Strawberry 100% så vänder sig ju inte den typenav titlar till Dragonball-läsarna!Idén är ju att när ShonenJump-läsarna växer upp så ska dom kunna stannamed tidningen även om dom inte längre är intresserad avtitlarna som først fick dom att børja køpa Shonen Jump. Ok, ok, i likhet medexempelvis Claymore och Go Nagais Kekkou Kamen sågick den här titeln i den månatliga Shonen Jump-varianten, menprincipen är fortfarande densamma.
Nåväl, det handlar alltså om en grabb varsføräldrar väldigt oärligt lyckas få inhonom på ett (vilket som helst!) gymnasium, ett gymnasium varssamtliga øvriga elever är monster av ett eller annat slag(så inte ett gymnasium vilket som helst då!)! Dock, en delav utbildningen går ut på att eleverna ska lära sigatt behålla mänsklig form så att dom senare utanproblem ska kunna leva bland sina offer, byten eller vad vimänniskor nu är. Men tänka sig, det är ännu enskola med väldigt korta kjolar, och tänka sig, huvudpersonenackumulerar tämligen snabbt ett litet koppel av olika typer avflickor som alla verkar gilla honom! Däribland en vampyr som vidvarje førment romantiskt tillfälle placerar sin mun mothans hals hellre än mot hans mun - hans blod doftar ju såljuvligt! Men det är snyggt och underhållande, ochfanservicen är førhållandevis oførarglig,så som lättare underhållning (om än med en liteseriøsare underton) finner jag det klart rekommendabelt!

Gimmick! Volume 1 GN
by Youzaburou Kanari & Kuroko Yabuguchi
SC, 5x7, 224pgs, B&W SRP: $9.99

Kindaichi Case Files är juen av våra bättre säljande Tokkypop-titlar, så enannan titel av samme manusførfattare men utan den stelateckningsstilen låter ju inte helt fel? Konceptet med en lysandesminkør som hjälper folk i verkliga livet låter judessutom tillräckligt lovande, och tillräckligt näracrime-genren før att det här ska vara något somiallafall jag ska se fram emot!

One-Pound Gospel Vol 1 GN (2nd Edition)
by Rumiko Takahashi
SC, 5x7, 240pgs, PC SRP: $9.99

Takahashi gør inte baralånga serier (Inu-Yasha passerade nyligen sin femtiondevolym i Japan!), utan även som omväxling en eller annankortare, mer episodisk manga som den lysande Mermaid Saga,samt då denna titel om en boxare och en (blivande) nunna. Dockmåste jag erkänna att jag finner dessa tvåhuvudpersoner dom minst intressanta från henne, något somdock inte spelar så stor roll då det episodiskaupplägget innebär att varje historia mer eller mindre handlarom några andra personer snarare än om huvudpersonerna. Detblir alltså ett antal kapitel om en eller annan boxare och dennesliv, samtidigt som då även huvudpersonernas historiavääääääldigtlååååångsamt går framåt. Fastførra året avslutade Takahashi äntligen den härmangan, så snart kommer ni som likt oss har väntat i snarttio år på att få läsa slutet äntligenfå se hur det går før Kosaku och syster Angela!
Viz har alltså tidigare gett ut dom då existerande trevolymerna, men nu blir det dags før den kompletta serien i fyravolymer.
Det går førresten en live-action-adaption i Japan just nu.