Staffars Serier läser Previews 18:04

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med iPreviews.

Ett par saker innan vi startar. Det här ärresultatet av vår första genomläsning av Previews,vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar sakersom vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning.Är det något som verkar lovande är det mycketrekommenderat att ni skickar in en beställning tillbutiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 9,50 kr/$ mendet kan ändras rätt snabbt beroende på svängningari valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna ochalbumen kommer att kosta.

Välkommen till Staffans, Håkansoch Staffars genomgång.

Med det avklarathoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som ärtänkta att dyka upp i med början i juni (med ett antal somdyker upp i augusti!). För att göra det lätt för osssåhar vi följt Previews indelning av förlag.

DC COMICS

Superman #677
Written by James Robinson
Art by Renato Guedes & José Wilson Magalhoes
On sale June 25 32 pg, FC, $2.99 US

Hm, ser ut som om jag nu måste børja läsa Superman. Ity James Robinson blir nu den nyaste reguljäre manusførfattaren!! På sitt sätt lite lustigt, då hans främsta superhjälteverk ju är den utomordentliga Starman, en serie om en av dom mer marginella DC-hjältarna som han då tilläts gøra om helt, även om han samtidigt valde att inkludera tidigare inkarnationer av karaktären før att då skapa ett komplettare verk. Superman däremot i sin egenskap av ikon innebär ju däremot betydligt mycket snävare ramar før vad som tillåts, något som ju inte ens Grant Morrisons All Star Superman motsäger... Men detta är fortfarande en Robinson-skriven titel, så begränsningar till trots räknar jag med att den kommer att vara klart läsvärd!

The Spirit Archives Vol. 25 Hc
Written by Will Eisner
Art and cover by Will Eisner
Advance-solicited; on sale August 27 ? 216 pg, B&W, $59.99 US

Åhå? Tydligen ska inte Spirit Archives Vol 24 vara sista delen, DC kommer nu att ge ut ytterligare två delar, dels då denna som samlar dagsstripparna, samt en volym som kommer att inkludera Eisners Spiritmaterial från sextiotalet och framåt. Jag misstänker att den volymen även kommer att inkludera omslagen han gjorde før Spirit Magazine och andra publikationer, men det är ren spekulation från min sida. Iallafall, den här volymen kommer att samla alla dagsstripparna, något som inte har skett sedan 1980 då Ken Pierce gav ut den serien i fyra volymer. (Fast den utgåvan saknar eventuellt en stripp,,,) Nåväl, till att børja med så både skrev och teckande Eisner dagsstripparna, därefter tog Jack Cole øver tecknandet før en episod varefter Lou Fine tecknade stripparna ända fram till slutet, och ett tag efter det att Lou Fine hade tagit øver tecknandet så slutade Eisner även att skriva Spirit. Han var ju mer upptagen av sin armétjänstgøring då!
Prenumererar du på den här titeln - låt oss veta om du även vill ha dessa två sista, lite annorlunda album! Prenumererar du inte men vill ha det här lite mer kompletterande materialet - låt oss få veta då oxå! ^_^

Chuck #1
Written by Peter Johnson
Art by Joel Gomez & John Stanisci
On sale June 11 1 of 6 32 pg, FC, $2.99 US

Nu när Chuck går på TV3 (lördagar klockan 20:00 för er som inte harnågot bättre för er) behöver jag väl knappast beskriva vad serien gårut på, men jag gör det ändå. Chuck är en underpresterande nörd somjobbar i butik och tjänar så lite pengar att han måste bo hos sinsyster. Hmmm, det låter familjärt.

Vad som gör Chuck, karaktären, speciell är att han har fått alla USAunderrättelsedata nedladdade i sin hjärna. Det är precis lika(o)troligt som det låter och ska inte tas som mer än en ursäkt för attslänga in Chuck i situationer som han inte är förbered att hantera.

Vad som gör Chuck, TV-serien, speciell är att den balanserar wishfulfillment och humor på ett underhållande sätt samtidigt somskådespelarna har bra kemi. Skådespelarna saknas ju i Chuck--serieserien, dvs--så jag har ingen aning om hur det här kommer att fungera.Men Chuck, TV-serien, är helt klart sevärd om ni har en timme över ochbara vill bli underhållna.

The New York Four Gn
Written by Brian Wood
Art and cover by Ryan Kelly

En av mina favoritserier under de senaste åren har varit Local,skriven av Brian Wood och tecknad av Ryan Kelley. Tyvärr har denkommit ut lite väl sporadiskt på sistone, så när nu samma duo tar sigan en Minx-bok tackar och bugar jag. Samtidigt som jag håller tummarnaför med Local snart.

Local har verkligen varit jättebra så jag ser verkligen fram emot det här albumet.

Madame Xanadu #1
Written by Matt Wagner
Art and cover by Amy Reeder Hadley
FC / 32 pgs / Monthly / $2.99 US / On sale June 25

Kul att se Matt Wagner har börjat skriva serier igen. Zorro har varit riktigt trevlig och jag har fortfarande väldigt varma känslor för tiden när han skrev Sandman Mystery Theatre.

Vertigo Tarot Deck Set?20th Anniversary Edition
Art: Dave McKean
Text: Rachel Pollack
Introduction: Neil Gaiman

Se det här var en gammal favorit som äntligen kommer i nyupplaga. Minns hur stor efterfrågan var när det begav sig, tror inte det kommer vara samma press nu tyvärr.

IMAGE

War Heroes #1
Story Mark Millar
Art & Cover Tony Harris
June 25 ? 32 Pages ? Fc ? $2.99

Mark Millar är en av de där författarna som jag har lite svårt för. Han är duktig på att få press för sina serier men det är ofta mer för idéerna snarare än genomförandet som oftast blir väldigt halvdant. Tony Harris har jag dock uppskattat sedan Starman. Får se vem av dom som kommer vara den tongivande i den här serien. Ser väldigt snyggt ut.

America, Jr. Vol. 2 Tp
Story Nick Capetanakis & Todd Livingston
Art & Cover Brendon & Brian Fraim
June 25 96 Pages Fc $9.99

En andra samling av webbserien om en liten amerikansk stad som pløtsligt finner sig vara ett eget land. Underhållande skriven, samt vältecknad av Fraim-brøderna. Till skillnad från Don Rosas His Majesty, McDuck har man dessutom rätt väl kunnat frigørsa sig från (den absolut lysande filmen) Passport to Pimlico. Trevlig!

Displaced Persons Ogn
Story Derek Mcculloch
Art & Cover Rantz A. Hosely
June 4 ? 168 Pages ? Fc ? $19.99

Den här tycker jag låter väldigt spännande och deras tidigare serie Stagger Lee var trevlig. Bra kombination och jag ser fram emot att få läsa den här.

MARVEL

Secret Invasion: Who Do You Trust?
Written By Zeb Wells, Brian Reed, Mike Carey, Jeff Parker, & Christos Gage
Penciled By Leonard Kirk, Lee Weeks, Mike Perkins, & More
48 PGS./Rated T+ ?$3.99

DC?

ANIME WORKS

The Gorgeous Life Of Strawberry-Chan Volume 1 Gn
by Ai Morinaga
SC, 192pgs, B&W SRP: $11.99

Vad man än kan säga om Ai Morinaga så inte kan man påstå att hon använder normala huvudpersoner! Ett par som byter køn, en pojke som växlar mellan att se ut som nån slags mänsklig anka och totalsøt gosse, eller en flicka som behøver sova minst tio timmar per dygn, och här nu en groda??! Det här är iallafall den førsta av två envolymsmangor om grodan i fråga, och har du gillat My Heavenly Hockey Club, Your and My Secret eller Duck Prince så vill du nog inførskaffa denna! Dock, till skillnad från øvriga nämnda titlar så är den här betydligt mer episodisk, jag tror att den här volymen till och med innehåller 29 fristående episoder!

ARCHIE

Fire & Brimstone #1
by Richard Moore
32pgs, FC (1 of 3) SRP: $3.95

Härligt en ny miniserie från Richard (Boneyard, Far West) More. Kommer vara skoj.

ARCHIE

Archie Americana Series Volume 8: Best Of The Sixties Book 2
by Various
SC, 7x10, 96pgs, FC SRP: $10.95

Mer klassiska återtryck, och med tanke på tidigare volymer så kan man anta att det kommer att ingå en hel del av Dan DeCarlo! Tyvärr måste man anta, då Archie inte plägar vilja identifiera sina serieskapare, annat än før senare års serier. På ett sätt är det rätt så skønt att se att Archie är såpass unika i denna sin føraktfulla behandling av skapare, även om det skulle vara ännu mycket trevligare om dom kunde uppvisa NÅGON moralisk resning!

Betty & Veronica Digest #185
by Fernando Ruiz, Jeff Shultz & Various
Digest, 96pgs, FC SRP: $2.49

Med anledning av att det nu är 58 år sedan førsta numret av Archie's Girls Betty & Veronica (som tidningen hette fram till nystarten 1987) så passar man här på att trycka om hela numret, naturligtvis tillsammans med annat material, i den här digesten. Det kommer knappast att ingå något DeCarlo-material i den här, då hans førsta alster gick i #4. Undrar just varfør man vill fira 58 år...

BLOOMSBURY

Freddie & Me: A Coming Of Age (Bohemian) Rhapsody Gn
by Mike Dawson
SC, 6x9, 304pgs, B&W SRP: $19.95

Gillar beskrivningen på det här albumet väldigt mycket. Jag tycker att det låter väldigt spännande med ett album som handlar om hur musik följer oss genom livet.

CARTOON BOOKS

Bone: Stupid, Stupid Rat Tails Tp (New Printing)
by Smith, Sniegoski, & Sakai
SC, FC SRP: $9.95

Rose Sc (New Printing)
by Jeff Smith & Charles Vess
SC, 7x10, 160pgs, FC SRP: $19.95

Så kul att de här böckerna kommer i nyupplaga. Speciellt Rose som vi har haft slut på i en evighet.

CHECKER BOOK PUBLISHING GROUP

Beetle Bailey By Mort Walker Volume 1 Hc
by Mort Walker
HC, 10x8, 200pgs, B&W SRP: $22.95

Av någon märklig anledning så har det alldrig tidigare påbørjats en kronologisk utgivning av denna klassiska dagspresserie! Inte det? Jo, fast inte på engelska. Den här førsta volymen kom alltså ut før ett tag sen på svenska, men nu är det äntligen dags før den amerikanska versionen av den här samproduktionen. Fast... det verkar som om den amerkikanska utgåvan kommer att bli tunnare än den svenska? Nåväl, i vilketdera fallet så är den här utgåvan till før folk som vill ha en av dom klassiska dagspresserierna i en snygg utgåva på originalspråk. Finns en klar møjlighet att vi inte kommer att ta in speciellt mycket av den här, så låt oss veta etc...

DRAWN&QUARTERLY

What It Is Hc
by Lynda Barry
HC, 8x11, 208pgs, FC SRP: $24.95

Lynda Barry är en av de där serieförmågorna som gör mig glad att hon existerar. Hon har ett unikt perspektiv och teckningsstil och dessutom något att berätta så det är väldigt roligt att Drawn & Quarterly ger ut ett album med henne.

GEMSTONE PUBLISHING

Donald Duck Family Daan Jippes Collection Tp
by Carl Barks & Daan Jippes
SC, 64pgs, FC SRP: $8.99

Gemstone drar nu äntligen igång sin albumutgivning av Jippes-serier! Avsikten är tydligen att varva samlingar av Jippes Barksadaptioner med hans andra Disneyserier, och den här førsta samlingen kommer att innehålla Jr Woodchucksserierna Duckmade Disaster, The Day the Mountain Shook!, och Bad Day for Troop A!, samt säkerligen ytterligare ett antal serier då dessa tre titlar bara räcker till før halva albumets sidantal! Fast jag vet faktiskt inte hur intressant det är att nämna vilka serier som kommer att ingå då ni ju antingen gillar Barks och Jippes, vilket gør detta album självskrivet, eller så gør ni det inte och då blir det ju irrelevant! Oh! vi kommer ju att erbjuda prenumeration på denna titel, och ni kan oxå välja att bara plocka Barks/Jippes-volymerna, endast dom "renare" Jippes-albumen, eller samtliga! Låt oss bara veta så håller vi koll på detta!

IDW PUBLISHING

Scorchy Smith And The Art Of Noel Sickles
by Noel Sickles, with biographical text by Bruce Canwell
Oversized 11" x 11" hardcover-with-dustjacket B&W comics with 60 pages in color 352 pp. with index $49.99

Sickles version av Scorchy Smith HAR samlats ett antal gånger under årens lopp, dock aldrig speciellt komplett eller før den delen framgångsrikt. Men det är ändå fruktansvärt skønt att nu få se den här volymen!

TOKYOPOP

Tokko Volume 1
Creator: Tohru Fujisawa
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 3) $10.99

Mer våld, vapen och sensationalism från Fujisawa. Efter Rose Hip-titlarna verkar det här vara ytterligare ett steg bort från GTO!

VIZ

Real Volume 1 Gn
by Takehiko Inoue
SC, 224pgs, PC SRP: $12.99

Før några månader sedan så påbørjade Viz Slam Dunks återkomst i Shonen Jump (Gutsoon/Raijin gav tidigare ut dom førsta albumen), och nu är det dags før Inoues nya basketmanga, Real att komma som album. Fast medan Slam Dunk var en sportmanga som lite händelsevis handlade om basket, den handlade alltså mer om tävlingmomenten hos sporter än om specifikt basket, så har jag svårt att se att Real skulle fungera likadant med någon annan sport. Det handlar alltså inte så mycket om basket, utan mer specifikt om rullstolsbasket och dess utøvare. Allvar och underhållning, lovande mycket lovande!