Staffars Serier läser Previews 18:07

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 9,50 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Den här månaden så har Håkan och Staffar tagit semester så det är bara Staffans texter därav bristen på färger.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i september (med ett antal som dyker upp i november!). För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Solomon Kane #1 (Of 5)
Scott Allie (W), Mario Guevara (P), Dave Stewart (C), John Cassaday (C), and Joe Kubert (C)
FC, 32 pages $2.99 / Miniseries

Efter succén med Conan så satsar Dark Horse på ytterligare Robert E Howard-serier. Kan bli skoj kan också bli rätt ointressant.

Speak Of The Devil Hc
Gilbert Hernandez (W/A)
HC, 6" x 9" b&w, 128 pages $19.95

Jag blev rätt överaskad av den här miniserien från Beto. Dels så förvånade det mig historien ett par gånger med ett par vändningar men också att Beto lyckades hålla ihop historien något jag tycker han har haft svårt för i de senaste albumen.

DC COMICS

Joker Hc
Written by Brian Azzarello
Art by Lee Bermejo & Mick Gray
on sale October 22 128 pg, FC, $19.99 US

Det är lustigt med DCs attityd med superskurkarna, de försöker hela tiden uppdatera dom men samtidigt så kommer de inte ifrån att ju i slutändan så hamnar de ändå tillbaka till vad Alan Moore och Frank Miller gjorde i mitten av åttiotalet. Vi får se om Azzarello kommer att lyfta det här till en högre nivå. Omslaget utlovar en hel del våld tycker jag och det är ju definitivt en väg att gå då jag tycker att det varit rätt tamt i Batman-serierna på sistone, nästan som om de varit barntv.

Camelot 3000 Deluxe Edition Hc
Written by Mike W. Barr
Art by Brian Bolland, Terry Austin, Bruce Patterson & Dick Giordano
on sale November 26 7.0625 x 10.75, 320 pg, FC, $34.99 US

Allt gammalt blir som nytt igen. Den här har förvånandsvärt varit ur tryck ett antal år så det är kul att den får en nyupplaga och det är rätt skönt att den inte kommer som en absolute-utgåva utan "bara" som en hard cover i något större format. Jag tyckte om den här serien när det begav sig men undrar hur en del saker har hållit för tidens tand. Blir spännande att ta reda på.

Justice League International Vol. 3 Hc
Written by Keith Giffen & J.M. DeMatteis
Art by Kevin Maguire, Steve Leialoha, and others
November 12 224 pg, FC, $24.99 US

Who-hooo! Den här samlingen har jag väntat på i nästan 15 år! Jag är stort fan av Bwahahaha-Justice Leauge som var en väldigt välbehövlig ljusglimt i allt som var grim'n'gritty i följden av Dark Knight Returns och Watchmen. Plötsligt var alla hjältar mystiska och historierna mörka och missade helt vad Moore och Miller gjorde. Justice League var dock bara skoj, lite småklantiga hjältar med stor budget som räddade världen. Mycket varmt rekommenderad.

Watchmen Hc
Written by Alan Moore
Art and cover by Dave Gibbons
on sale November 12 436 pg, FC, $39.99 US

DC är lite luriga i sin presentation av den här då de beskriver den som sin första egna Hard Cover av Watchmen. De räknar tycligen Absolute-utgåvan som något annat och undviker att nämna att Graphitti Designs gav ut en hårdpärmsutgåva ¨på 80-talet. Värt att notera att den här utgåvan innehåller den nya färgläggningen som togs fram till just Absolute Watchmen.

Greatest Hits #1
Written by David Tischman
Art and Cover by Glenn Fabry
On sale September17 1 of 6 32 pg, FC, $2.99 US MATURE READERS

Kära DC,
om ni skall visa upp ett smakprov på en ny serie, se för i helvete till att ni väljer två sidor som säger något om vad serien handlar om istället för en rätt intetsägande splashpage. Dessutom om ni tar och erbjuder ett variantomslag se till att det är med någon som vi bryr oss om eller för den delen låt oss se om hur det ser ut så vi kan välja om vi vill ha det eller inte. Förutom det så låter det här rätt skoj men de ovan nämnda sakerna lämnar en viss irriterande bismak som mycket väl kan surna till fram tills dess att vi skall beställa tidningen.

Hellblazer: The Family Man Tp
Written by Jamie Delano and Dick Foreman
Art by Ron Tiner, Kevin Walker, Mark Buckingham, Sean Phillips, Steve Pugh, Dean Motter and Mark Pennington
on sale October 22 208 pg, FC, $19.99 US MATURE READERS

Den här samlingen innehåller en av de mest obehagligaste Hellblazer-historier jag har läst, Family Man vilket är en rekommendation i sig.

Northlanders Vol. 1: Sven The Returned Tp
Written by Brian Wood
Art by Davide Gianfelice
on sale October 1 200 pg, FC, $9.99 US

Det här är ett fantastiskt pröva på pris. Blodig vikingaktion av Brian (DMZ, Local mfl) Wood.

IMAGE

Back To Brooklyn #1 (Of 5)
Story Garth Ennis & Jimmy Palmiotti
Art & Cover Mihailio Vukelic & Jimmy Palmiotti
September 24 32 Pages Fc $2.99

Det här kan bli riktigt skoj. Garth Ennis gör samma typ av punisher-historier som han gjort de senaste åren utan the Punisher. Tyvärr så har de valt en tecknare som jobbar alldeles för mycket i photoshop och vad som verkar vara inskannade foton. Ser oerhört mycket fram emot att få läsa det här då Ennis Punisher verkligen har varit det som tillfredsställt min längtan efter hårdkokta deckarserier de senaste åren.

Four Eyes #1
Story Joe Kelly
Art & Cover Max Fiumara
September 24 24 Pages Bw $2.99

Det här ser oerhört snyggt ut i de svart-vita exempel de har i previews. Tyvärr så skall de färglägga den och jag hoppas att de inte kletar på för mycket utan låter djupet i teckningarna finnas kvar. Ännu en Brooklyn-serie men den här gången förlagd till 30-talet vilket är en tidsperiod som jag tycker matchar western-åren när det gäller skapandet av USAs mytologi. Den här gången så fiinns det dessutom drakar med vilket jag inte har något emot trots att jag har svårt för genreblandingar.

ABRAMS

Al Jaffee's Tall Tales Hc
by Al Jaffee
HC, 4x9, 128pgs, B&W SRP: $14.95

Det görs en stor sak i presentationen av det här albumet att detta samlar den första och sista vertikala dagspresserien i historien vilket väldigt bekvämt ignorerar de japanska dagspresserierna som är just vertikala. Nåja förutom det gnället så ser jag fram emot att få läsa den här samlingen med icke-Mad material från Jaffee.

BOOM! STUDIOS

Galveston #1
by Tom Peyer
Cover A—Sc, 24pgs, Fc Srp: $3.99

Jag är visserligen emot att man blandar genrer på ren princip men det finns blandningar som får mitt intresse att öka. Warren Ellis planerade för många år sedan ett album som skickade vikingar och samurajer mot varandra. Här är det pirater mot westernhjältar. Vad som säljer mig på just det här är omslagen med piraten i 1700-tals kläder och peruk och sedan en långrockad revolverman (eller nja knivman skall man kanske säga. Det är ju Jim Bowie det handlar om). Tom Peyer känner jag mest från hans tid på Legion of Superheroes där jag minns honom som en rätt skoj tecknare.

DRAWN & QUARTERLY

Aya Of Yop City Hc
By Marguerite Abouet & Clément Oubrerie
Hc, 6x9, 120pgs, Fc Srp: $19.95

Jag tyckte mycket om det första Aya-albumet. Det var så skönt att få läsa något om livet i Afrika som inte var deprimerande och framför allt inte var politiserat utan bara en rätt rak betraktelse över livet i en by i västafrika. Ser väldigt mycket fram emot att få läsa mer om Aya och hennes äventyr.

The Burma Chronicles Hc
By Guy Delisle
Hc, 6x8, 280pgs, B&W Srp: $19.95

Reseskildringarnas mästare i serieform ger sig på nästa diktaturland, Burma. Det skall bli intressant att se vad Delisle väljer att fokusera på den här gången. Jag tror väl inte att något kommer att matcha absurditeten av Nord Korea men tycker ändå att det är något av en kulturgärning att göra de här albumen då allting blir så mycket verkligare och personligare än vanliga resereportage.

HOUGHTON MIFFLIN COMPANY

Tamara Drewe Gn
By Posy Simmonds
Hc, 9x10, 136pgs, Fc Srp: $16.95

Jag är ett stort fan av Posy Simmonds, hennes tidigare album Gemma Bovary är en riktig pärla och jag ser fram emot se vad hon har åstadkommit här.

NBM

Forever Nuts Presents: Happy Hooligan Sc
by Frederick Burr Opper
SC, 7x11, 112pgs, FC SRP: $24.95

När de övriga serieförlagen ger ut samma dagspresserier som NBM gav ut för 20 år sedan (ungefär) så tar NBM och letar upp lite mer udda och osamlade historier. Först så kom det en samling med Mutt & Jeff som kan sägas vara den första reguljära dagspresserien och nu så kommer Happy Hooligan. Lite kul med udda serier och jag hoppas att det säljer hyggligt så att de fortsätter sin satsning.

PANTHEON BOOKS

My Brain Is Hanging Upside Down Hc
by David Heatley
HC, 8x12, 128pgs, FC SRP: $24.95

Det här albumet är väldigt inspirerat av Jeff Brownes Clumsy och teckningsstilen påminner om Chris Ware och Paul Horschenheimer. Heatley skriver en hel del om det i sin blog och ger rätt bra exempel på hur serien ser ut.

SOFAWOLF PRESS

Digger Volume 1 Gn
by Ursula Vernon
SC, 7x10, 132pgs, B&W SRP: $18.95

Den här furryserien ser rätt skoj ut tycker jag. Tydligen så är det en rätt uppskattad furryserie och av smakproverna på förlagets hemsida så förstår jag det.

TOP SHELF

Swallow Me Whole Hc
By Nate Powell
Hc, 216pgs, B&W Srp: $14.95

Det stör mig lite att jag inte lyckas hitta några serieexempel från det här albumet. Det verkar väldigt lovande och priset i förhållande till sidantalet är gott. Samtidigt är det rätt mycket pengar att chansa på något okänt. Jag är dock nyfiken på detta album och hoppas att det är en ny talang som presenterar sig.

VALIANT ENTERTAINMENT LLC

Archer & Armstrong: First Impressions Hc
by Jim Shooter, Barry Windsor-Smith & Bob Layton
HC, 7x10, 168pgs, FC SRP: $24.95

Det här var min favorit bland Valiant-titlarna när det begav sig även om det är väldigt lätt underhållning även för att vara underhållning om man säger så.

VERTICAL INC

Tezuka's Black Jack Volume 1 Hc Previews Exclusive Edition
by Osamu Tezuka
HC, 6x8, 320pgs, B&W SRP: $24.95

Ok. Det här var en intressant Previews exclusive dvs något som vår distributör förhandlat fram ensamrätten på. Tydligen så kommer den här utgåvan att innehålla 20 sidor av Black Jack serier som världen tidigare inte har fått se. Det kommer dessutom att erbjduas en mjukpärmsutgåva av den här volymen utan de där 20 sidorna till ett billigare pris.

Jag önskar det kunde framgå tydligare om det här albumet överlappar materialet från tidigare Viz-volymerna men allt som det talas om är attden här blivande bokserien kommer att innehålla 12 avsnitt per bok och att Viz samlade 17 avsnitt i de två böcker de gav ut kring millenieskiftet.

VILLARD BOOKS

American Widow Hc
By Alissa R. Torres & Choi
Hc, 6x9, 208pgs, B&W Srp: $22.00

Det är på tiden att människoödena kring elfte september börjar berättas. Alltså inte om de som dog utan av de som överlevde. Av de små smakprov jag har sett på nätet så verkar detta vara rätt intressant.

VIZ

Vagabond Volume 1 Viz big Edition
by Takehiko Inoue
SC, 6x8, 728pgs, PC SRP: $19.99

En av de bästa samurajserierna de senaste åren får en uppgradering av formatet och faktiskt väldigt mycket bättre pris. Det här innebär att du köper tre album till priset av två och det gör det mycket prisvärt, tycker jag.