Staffars Serier läser Previews 18:09

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 9,50 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Välkommen till Staffans, Håkans och Staffars genomgång.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i november med en del som dyker upp i januari.
För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

Gigantic #1 (of 5)
Rick Remender (W), Eric Nguyen (P/Cover), and John Rauch (C)
On sale Nov 5 FC, 32 pages $3.50 / Miniseries

Egentligen gillar jag Remender mer som tecknare än författare, men jag kan inte förneka att han har skrivit en uppsjö av tidningar som varit riktigt underhållande, och han vågar verkligen ta ut svängarna, för vad annars kan man kalla en tidning som har en stackars ovetande utomjordisk robot som dumpats på jorden i huvudrollen för en invasionsdokusåpa?

The Umbrella Academy: Dallas #1 (Of 6)
Gerard Way (W), Gabriel Bá (A/Cover), Dave Stewart (C), and Jim Lee (Cover)
On sale Nov 26 FC, 32 pages $2.99 / Miniseries

Den första miniserien kändes som en återblick på 80-talets independentsuperhjältar och var jätteskoj. Jag ser oerhört mycket fram emot den nya miniserien.

DC COMICS

Sgt. Rock: The Lost Battalion #1 
Written by Billy Tucci
Art by Billy Tucci
On sale November 12 1 of 6 32 pg, FC, $2.99 US

Det här var en udda kombination. Billy Tucci gjorde på 90-talet en väldigt stiliserad serie som hette Shi om en halvnaken kvinnlig ninja, Sgt Rock är en rätt grovtecknad krigsserie. Det gör att någonstans så möts inte de här två för mig men jag kan ha fel, omslaget är ju snyggt.

Batman: Cacophony #1
Written by Kevin Smith
Art by Walt J. Flanagan & Sandra Hope
On sale November 12 1 of 3 40 pg, FC, $3.99 US

Kevn Smith tar paus från filmskapandet och skriver en Batman-historia. Man får hoppas att eftersom det bara är en trenummers historia att manuset är färdigt (vilket han har haft problem med i andra seriesammanhang).

The X-Files #1
Written by Frank Spotnitz
Art by Brian Denham
On sale November 19 1 of 6, 32 pg, FC, $3.50 US

Wow, den här tv-serien trodde jag aldrig skulle bli serie igen. Den förra var rätt ok skriven om jag inte minns helt fel. Den här gången har de tagit hjälp av en av manusförfattarna från TV vilket borde innebära att de har god hjälp med att återskapa stämningen.

The Sandman: The Dream Hunters #1
Story by Neil Gaiman
Adaptation and art by P. Craig Russell
On sale November 5 1 of 4, 32 pg, FC $2.99 US MATURE READERS

När jag först såg omslaget på Previews så stönade jag. Det kändes oerhört trist med ännu en Gaiman-adaption av Russell. Sedan så läste jag smakprovet som fanns med i Previews och det såg oerhört mycket bättre ut och mer spännande än det hade rätt att vara, sagostilen och även anpassning till det japanska plockar fram något intressant i teckningarna tycker jag.

IMAGE

The Amazing Joy Buzzards Vol. 2: Monster Love OGN
Story Mark Andrew Smith
Art & Cover Dan Hipp
November 19 204 Pages Fc $19.99

När jag skrev om det förra albumet gnällde jag lite om att katalogtexten var lätt felvisande eftersom den fick det att låta som ett nytt album, när det egentligen bara var en samling av tidigare samlat material. Men nu är det dags för nya äventyr med världens bästa rock 'n' roll band (som utnyttjas av CIA utan att veta det).

Body Bags: One Shot
Story Jason Pearson
Art & Cover Jason Pearson & Dave Stewart
November 26 48 Pages Fc $5.99

Äntligen är det dags för ett nytt nummer av Body Bags. En rätt hårdkokt historia som hade en hel del humor i sig.Rekommenderad

I Hate Galaxy Girl #1 (Of 3)
Story Kat Cahill / Art & Cover Seth Damoose
November 12 / 32 Pages / Fc / $3.50

Smakprovet på den här tycker jag verkar rätt skoj. Lite lätt lagom kärlek till superhjältegenren med en liten feminin touch.

MARVEL

Hulk #8
Written By Jeph Loeb
Penciled By Art Adams & Frank Cho
32 Pgs./Rated A, $2.99

Men vad nu? Jag trodde alltså att Hulk delvis tecknat av Frank Cho, dels tecknat av Art Adams bara skulle vara ett nummer, men det visar sig att det faktiskt kommer att bli hela tre nummer! Som fill-in-material är det helt klart inte fy skam...!

AVATAR PRESS INC

Freakangels Volume 1 Tp
By Warren Ellis & Paul Duffield
Softcover-Sc, 7x10, 144pgs, Fc Srp: $19.99

Warren Ellis mycket framgångsrika webbserie kommer nu i pappersform. En av de bättre serierna från Ellis tangentbord de senaste åren om än inte riktigt i samma klass som Fell.

CARTOON BOOKS

RASL Volume 1: The Drift Tp
by Jeff Smith
SC, 9x12, 112pgs, B&W SRP: $13.00

Jag tycker rätt mycket om de två nummer av RASL som jag läst. Det är visserligen bara i början av historian men stämningen är bra, historien flyter och det är inte mycket som slösas med poänglösa introduktioner utan det är pang på in i historien.

CINEBOOK

Lady S. Volume 1: Here's To Suzie! Gn
by Jean Van Hamme & Philippe Aymond
SC, 96pgs, FC SRP: $19.95

Hmm, en till actionserie skriven av Largo Winchs Jean Van Hamme, denna gång om en kvinnlig spion. Aymond är ännu en av dom traditionellt realistiska europeiska tecknarna, något som innebär en stil som väl passar Van Hammes drivna manus. I likhet med en hel del andra Cinebook-volymer så blir det två abum i ett, i denna førsta volym då dom två førsta delarna. Måste dock säga att jag ser mer fram emot nästa album, då den tredje franska volymen utspelar sig i vinter-Stockholm! ^_^

DRAWN & QUARTERLY

Skitzy Hc
by Don Freeman
HC, 6x9, 96pgs, B&W SRP: $19.95

Det är lite fascinerande med alla de fynd som görs av de borglömda "första" serieromanerna. I och för sig för att det är en omöjlighet till viss del att definiera vad en serieroman är men också för att det visar på att det fanns en mognad för serierna som glömdes bort under 60- och 70-talen. Det här albumet är från 1952 och har en cartoony teckningsstil som rätt tidstypisk (och som jag är oerhört svag för). Jag ser oerhört mycket fram emot att få läsa det här albumet.

:01 FIRST SECOND

Alan's War Gn
by Emmanuel Guibert, with Alan Cope
SC, 7x10, 336pgs, B&W SRP: $18.95

Det här albumet tycker jag verkar väldigt intressant. Återberättelse av en persons upplevelser under andra världskriget gjord av en riktigt bra serieskapare. Den kombinationen brukar sällan vara dålig.

I BOX PUBLISHING

Thieves & Kings: Apprentices Book 1 Gn
by Mark Oakley
SC, 7x10, 104pgs, FC SRP: $15.00

Den här titeln trodde jag var död sedan länge, kul att se att den lever. En småtrevlig fantasyserie inspirerad av Cerebus men sin egen historia.

IDW PUBLISHING

Sir Apropos Of Nothing #1
Peter David (w) Robin Riggs (a) Riggs, Joe Corroney (c)
FC 32 pages $3.99

Peter David har förutom sin karriär som superhjälteförfattare även en karriär som prosaförfattare som huvudsakligen består av filmadaptioner och Star Trek-romaner. Sir Apropos är dock hans egna romanskapelse som nu blir serie men som tack och lov inte är en adaption (som är rätt ointressant tycker jag) utan nytt material. Jag tycker om att det är en humoristisk fantasyserie, de brukar sällan vara dåliga i händerna på någorlunda kompetenta manusförfattare (och David är bättre än så).

Fishtown Hc
Kevin Colden (w & a & c)
TPB FC 120 pages 6.427" x 9.815" $19.99

Jag tyckte om de sidor jag har läst av den här webbserien. Baserat på ett verkligt brott som ungdomar begick så utgår Colden från ungdomarna och beskriver deras väg till brottet.

NBM

Why I Killed Peter Gn
by Alfred & Oliver Ka
HC, 6x9, 112pgs, FC SRP: $18.95

Det här verkar inte bli någon trevlig historia med barnutnyttjande som ämne men det verkar behandla det hela med distans trots att det är en självbiografisk historia. Du hittar ett smakprov på NBMS hemsida.

ONI PRESS

Blue Monday: Thieves Like Us #1
by Chynna Clugston
32pgs, B&W (1 of 5) SRP: $3.50

Hmm, det har pratats om den här miniserien alltsedan 2005, och så vitt jag førstår det så var den färdigskriven før två år sen. Så det är helt klart på tiden att den kommer! Vad det gäller, det är helt klart PÅ TIDEN att det kommer något nytt Blue Monday-material øver huvud taget, även om jag själv hellre hade sett att Chynna skulle fortsätta berättelsen där hon senast slutade, i stället før att gå tillbaka ett tag i tiden. Men oavsett vad den kommer att handla om, det här har vi sett fram emot i ett antal år nu!!

SEVEN SEAS ENTERTAINMENT LLC

Hayate X Blade Volume 1 Gn
By Shizuru Hayashiya
SC, 5x7, 192pgs, B&W SRP: $9.99

Shizuru Hayashiya teckande Onegai Teacher-mangan, i likhet med hennes egna Sister Red tidigare øversatt till engelska. Det här är hennes längsta manga, och en av dom längsta yuri-mangorna øverhuvudtaget! HÄR är førlagets sida før mangan, inklusive en kortare preview.

Inukami! Volume 1 Gn
by Mamizu Arisawa & Mari Matsuzawa
SC, 5x7, 192pgs, B&W SRP: $9.99

Hmm, det hela startade med en serie ungdomsromaner av Mamizu Arisawa (14 st!), samt en novellsamling illustrerad av den här mangans tecknare. Därefter kom då mangan, føljt av en animeversion. Førlagets sida før mangan, komplett med en kortare preview.

TOKYOPOP

Phantom Dream Volume 1
Creator: Natsuki Takaya
SC, 5x7, 192pgs, B&W (1 of 5) $9.99

Fruits Basket har ju snart gått klart, så Tokyopop startar månaden efter utgivningen av en av Natsuki Takayas tidigare mangor, en av dom titlar som hon gjorde strax innan. Med tanke på att just Fruits Basket är Amerikas bäst-säljande shoujo-manga så är väl det rätt så førklarligt. Vad det gäller, så vitt jag førstår det så är det japans näst bäst-säljande shoujo någonsin!

VIZ

One Pound Gospel Vol. 4 Gn
Creator: Rumiko Takahashi
SC, 5x7, 232pgs, B&W $9.99

Førra året avslutade Takahashi ju äntligen den här mangan, så snart kommer ni som likt oss har väntat i snart tio år på att få läsa slutet äntligen att få se hur det går før Kosaku och syster Angela! Så låt oss gärna få veta om ni vill ha den här avslutande delen!