Staffars Serier läser Previews 18:10

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med iPreviews.

Ett par saker innan vi startar. Det här ärresultatet av vår första genomläsning av Previews,vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar sakersom vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning.Är det något som verkar lovande är det mycketrekommenderat att ni skickar in en beställning tillbutiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 9,50 kr/$ mendet kan ändras rätt snabbt beroende på svängningari valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna ochalbumen kommer att kosta.

Staffan har flygit halvvägs runt jorden igen till Japan (vad är det där som lockar allsköns västerlänningar?) så den här månaden är det Staffar och Håkan som står för texterna.

Med det avklarathoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som ärtänkta att dyka upp i med början i december
För att göra det lätt för oss såhar vi följt Previews indelning av förlag.

DARK HORSE

MISTER X: CONDEMNED #1 (OF 4)
Dean Motter (W/A)
On sale Dec 24
FC, 24 pages $3.50 / Miniseries

En gång i tiden så skapade Dean Motter Herr Kryss, en serie som redan innan utgivningen hade gjort stora delar av serievärlden väldigt upphetsad, däribland brøderna Hernandez. Så snacka om att brøderna i fråga blev førvånade när dom erbjøds att gøra tidningen från starten! Nåväl, under dom kommande 25 åren så døk det till och från upp fler Mister X-serier, vilka i sina bästa stunder levde upp till Dean Motters stilsäkra design. Motter själv har skrivit en del serier under åren, däremot inte tecknat så mycket, så det här är definitivt något att se fram emot!

DC COMICS

VIGILANTE #1
Written by Marv Wolfman
Art by Rick Leonardi
Cover by Walter Simonson
Variant cover by Andrew Robinson
On sale December 24 32 pg, FC, $2.99 US

Marv Wolfman har tidigare skapat två DC-hjältar som har använt beteckningen "Vigilante". Nu är det tydligen dags før en tredje, en än så länge okänd figur som Wolfman først børjade använda i Nightwing. Det känns rätt mycket som en lite klassiskare typ av superhjälte, något som ytterligare førstärks av att titeln kommer att tecknas av Rick Leonardi!

THE HAUNTED TANK #1
Written by Frank Marraffino
Art by Henry Flint
Cover A by Joe Kubert
Cover B by Henry Flint
On sale December 3 32 pg, FC, $2.99 US MATURE READERS

Sydstatsgeneralspøket J.E.B. Stuart visar sig den här gången vara førfader till någon som inte precis skulle platsa i Ku Klux Klan, något som låter klart annorlunda, klart Vertigoøst, och inte minst klart lovande! Det senare är iallafall det intryck som jag får av smakprovet som ges inte bara i Previews, men även här.

HELLBLAZER #250
Written by Brian Azzarello, Jamie Delano, Dave Gibbons, China Miéville and Peter Milligan
Art by Eddie Campbell, Rafael Gramp·, David Lloyd, Giuseppe Camuncoli and others
Cover by Lee Bermejo
On sale December 17 48 pg, FC, $3.99 US
MATURE READERS

Det här låter som en väldigt mycket trevligare variant av ett jubileumsnummer än vad som vanligtvis gjørs, då ett antal av seriens mer notabla tidigare skapare kommer att medverka. Samt en eller annan annan intressant skapare som Pete Milligan. Känns rätt mycket som en Vertigo-begivenhet, ja.

IMAGE

PHONOGRAM 2: THE SINGLES CLUB #1 (OF 7)
story KIERON GILLEN
art & cover JAMIE McKELVIE
DECEMBER 10 32 PAGES FC $3.50

Rue Britannia, förra miniserien av Phonogram—som jag verkligen älskade—hade David Kohl, professionell skitstövel och phonomancer (en person som använder sig av musik för att utföra magi) i huvudrollen. Här är han bara katalysatorn som ser till att de sju huvudpersonerna—som får ett nummer var—alla befinner sig på samma indieklubb under en kväll. Och saker kommer att hända.

Jag har haft svårt att beskriva Phonogram tidigare, men Gillen är en bra mycket bättre författare än jag, och skriver om hur musik kan påverka oss på ett sätt som verkligen levandegör det hela. Sen skadar det inte att Jamie "Kitten" McKelvies teckningar bara blir bättre och bättre.

MARVEL

PUNISHER: WAR ZONE #1-4 (OF 6)
Written by GARTH ENNIS
Pencils & Cover by STEVE DILLON
Variant Cover by JOHN ROMITA JR.
32 PGS.(each)/Parental Advisory $3.99(each)

Garth Ennis må ha lämnat Punisher Max-titeln nu, men som synes innebär inte detta att han fullständigt har øvergett Frank Castle, då han och hans effektivsste sammarbetspartner Steve Dillon nu återupplivar en av dom andra Punishertidningarna. Visserligen bara før en sexnummers veckopublicering, men ändå!

INCOGNITO #1
Written by ED BRUBAKER
Art & Cover by SEAN PHILLIPS
32 PGS./Mature Content/No Ads $3.50

Allas vår favoritserie (den är en personlig favorit i alla fall!) Criminal tar paus ett tag medans Brubaker och Philips ger sig på nånting lite annorlunda. Eller, nja, en skurk som fått vittnesskydd som låter som nånting som kunde funkat i Criminal, och mycket riktigt funderade Brubaker på att göra den här berättelsen som en del av den tidningen, men bestämde sig till slut för att göra en ny tidning; en tidning som känns lik Sleeper i ton och kraft—det är ju en superskurk vi talar om!

TOKYOPOP

CASTLE OF DREAMS: STORIES FROM THE KARE KANO CREATOR
Creator: Masami Tsuda
Rating: T (Teen Age 13+) for: Moderate Violence
SC, 5x7, 352pgs, B&W $12.99

Tre kortare historier som Tsuda gjorde jämsides med Kare-Kano.

VIZ

FUSHIGI YÛGI, VOL. 1 (VIZBIG EDITION)
Creator: Yuu Watase
SC, 6x9, 600pgs, B&W/FC $17.99

En ny utgåva av Fushigi Yûgi, med vad som blir tre volymer till priset av två, fast i større format och med några färgsidor! Fast den har ju givits ut tidigare, även på svenska, vilket tyvärr gør det här till en ren beställningsvara. Så säg till om du vill ha den här!

OISHINBO: JAPANESE CUISINE
Creator: Tetsu Kariya
SC, 6x9, 272pgs, B&W/FC $12.99

Av något märkligt skäl nämns bara manusførfattaren här i solicitationen, nåväl Kariya børjade en gång i tiden med att skriva mangamanus åt Crying Freemans tecknare Ryoichi Ikegami, något som kanske kan ge en liten ledtråd till vad det här ändå kommer att vara? Nja, det handlar om en journalist som har fått i uppdrag att skapa en "ultimate menu", något som leder till att han i sällskap med en kvinnlig kollega børjar søka efter lämpliga rätter, samt då även (om jag har førstått det (mat-)rätt) hur dessa rätter bør tillagas. Vilket ju inte är precis hur Viz beskrev det hela i sin solicitation. Det finns hursomhaver omkring 100 volymer av den här titeln, så Viz kommer att ge ut den i sju specialvolymer, var och en centrerad kring en typ av mat. Något som kanske innebär att deras beskrivning är korrektare än min? Tilläggas bør väl oxå att det är en vuxentitel, och att det är något som jag ser fram emot. Åh javisstja, tecknaren heter Akira Hanasaki. ^_^

BOKAVDELNINGEN

HARVEY PEKAR: CONVERSTIONS SC
by Harvey Pekar & Various
SC, 6x9, 240pgs, B&W SRP: $22.00

Med tanke på hur självbiografiska Harvey Pekars serier vanligtvis är så känns en interviewbok ändå lite märklig... Å andra sidan är jag ingen Pekar-fanatiker, så vad vet väl jag?

TOYS, ETC

ROLLING STONES: 1970'S-ERA UDF ACTION FIGURES
KEITH RICHARDS Figure SRP: $19.99
MICK JAGGER Figure SRP: $19.99

Det hjälps inte, när jag kom fram till den här sidan i katalogen så spred sig ett stort leende øver mitt ansikte, detta trots att jag inte är något Stones-fan! Men dom här figurerna av Stones ledare är bara før rätt!! Helt klart den här månadens coolaste produkter!