Staffars Serier läser Previews 19:10

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,00 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i december med en del som dyker upp i januaris.
För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

Den här månaden så står Staffar för alla texter.

DC COMICS

Jonah Hex #50
Written by Jimmy Palmiotti & Justin Gray
Art and covers by Darwyn Cooke
On sale December 2 ï 48 pg, FC, $3.99 US

Jag vet ingen annan titel som är så ojämn som Jonah Hex just nu, en direkt føljd av det stora antalet tecknargästspel. Det är alltså så att ett antal väldigt trevliga tecknare har valt att teckna ett eller annat nummer, och jag finner det helt klart värt att notera att just det här numret tecknas av Darwyn Cooke, och jag tror faktiskt att detta är det førsta han gør efter sin väldigt framgångsrika Parkeradaption, The Hunter (som f.ø. redan har kommit i en andra upplaga). Så gillar du Cooke så är det här definitivt något du bør kolla!

Daytripper #1
Written by Gabriel Ba & Fabio Moon
Art by Fabio Moon & Gabriel Ba
Cover by Gabriel Ba
On sale December 9 ï 1 of 10 ï 32 pg, FC, $2.99 US ï MATURE READERS

"One way ticket, yeah! It took me so-o-o-o long to find out, and I found out..."

Human Target Tp
Written by Peter Milligan
Art by Edvin Biukovic and Javier Pulido
Cover by Tim Bradstreet
Advance-solicited; on sale January 13 ï 200 pg, FC, $14.99 US,

Det verkar pågå något av en Milligan-renässans, dels så skriver han ju nu två månatliga Vertigo-titlar (Hellblazer och Greek Street), åsså har det ju nyssligen erbjudits både en samling av hans førsta Hellblazer-svit samt äntligen, äntligen, äntligen fler Shade the Changing Man-samlingar! Och nu är det alltså dags før en samling av hans Vertigofierade av en gammal DC-hjälte som impersonifierar folk vars liv är i fara. Fast i Milligans tappning så handlar det ju mycket om problemen som uppstår när huvudpersonen ska førsøka bevara sin egen identitet samtidigt som han tvingas sublimera den!

FANFARE / PONENT MON

Times Of Botchan 4
(W) Natuo Sekikawa (A) Jiro Taniguchi
SC, 6x8, 144pgs, B&W (4 of 10) SRP: $19.99

Efter ett par års uppehåll så fortsätter äntligen Fanfare/Ponent Mon med utgivningen av den här Taniguchi-tecknade titeln. Värt att nämna, då det ju är nånting som vi till och från får frågor om!

IDW PUBLISHING

Angel #28
Bill Willingham (w) ï Brian Denham (a) ï Jenny Frison, David Messina (c)
FC ï 32 pages ï $3.99

Jag finner det alltså något øverraskande att Billingham ska skriva den här historian, då han ju annars verkar ha fullt upp med Fables-titlar och allt øvrigt som han skriver åt DC nu. Å andra sidan ger det väl honom en møjlighet att prøva på något lite annorlunda, och jag førutsätter att det kommer att vara väl värt att läsa även om man som jag inte har någon känsla alls før Buffy-universumet.

STRANGER COMICS

The Untamed: A Sinner's Prayer #1
(W) Sebastian A. Jones (A) Peter Bergting
REGULAR COVER - 32pgs, FC SRP: $3.00

Gängkrig 145 och en ny Portent-(webb-)serie är inte det enda nya som är på gång från Peter Bergtings pensel, här kommer nu førsta numret av en ny tidning som jag visserligen inte vet så mycket om (mer Portent än Gängkrig). Den är iallafall målad av Peter, och vad mer behøver man väl veta? ^_^

VIZ

Not Simple
(W/A) Natsume Ono
SC, 6x8, 320pgs, B&W $14.99

En gång i tiden så førälskade sig mangakan Natsume Ono av allt att døma i Italien, vilket bl.a. visar sig i att ett antal av hennes mangor utspelar sig i Italien, samt en teckningsstil med stora svarta respektive vita ytor som verkar klart inspirerad av sydeuropeiska serier. Viz ämnar ge ut ett antal av hennes titlar under nästa år, lite vuxnare slice-of-life-historier.

All My Darling Daughters
(W/A) Fumi Yoshinaga
SC, 6x8, 208pgs, B&W $12.99

En komplett volym av Fumi Yoshinaga, bestående av fem historier med återkommande karaktärer. Låter väl egentligen som om det påminner om Antique Bakery, så definitivt något jag vill se!

YEN PRESS

Pandora Hearts Volume 1 Gn
(W/A) Jun Mochizuki
SC, 192pgs, B&W SRP: $10.99

Under ett antal månader nu så har Yen Press pratat om att den här titeln ska komma, så det är uppenbarligen något som dom tror mycket på. Är faktiskt en av titlarna som Broccoli hade tänkt att ge ut innan grønsaken bestämde sig før att upphøra med amerikansk utgivning, dessutom så kom det en animeversion tidigare i år, så det är uppenbarligen något som borde vara av intresse...
Lite mysterier, lite øvernaturligt, en hel del action, mängder av referenser till både Alice i Underlandet och Alice i Spegellandet. och en teckningsstil som är något søtare än vad jag annars førväntar mig av shounen-titlar kan kanske førklara Pandora Hearts popularitet? Eller oxå så är det bara det att den är bra!

BOOKS

Looking For Calvin And Hobbes Sc
(W) Nevin Martell SC, 6x9, 272pgs, B&W SRP: $24.95

En icke auktoriserad Bill Watterson-biografi, skriven av en man som tidigare har skrivit ett par rockbiografier. Eller hur mycket biografi det nu är, då huvudinriktningen ju av naturliga skäl ligger på en viss serie. Det bygger ju på andrahandskällor, inklusive en del av Wattersons vänner, men då det ju inte finns speciellt mycket faktisk information om Watterson, och då Calvin & Hobbes ju fortfarande är intressant så kan det nog vara väl värt att skaffa den här boken.