Staffars Serier läser Previews 20:01

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,00 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i Mars med en del som dyker upp i Maj.

För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

Hmm, ännu en månad med endast en skribent, så här i Januari Staffar (Jag! Jag!) själv. Fast Staffan återkommer säkerligen i Februari.
      ^_^

IMAGE COMICS

True Story, Swear To God #12
(W/A)  Tom Beland
March 3, 32 Pages / BW    $3.50

Førra numret kom i Maj 08, och jag måste säga att vi hade gett upp hoppet om den här titeln! Så jag bara nämner att den verkar vara i gång igen.


MARVEL

Girl Comics #1 (Of 3)
Written by Trina Robbins, Devin Grayson, Ann Nocenti, G. Willow Wilson, Valerie Díorazio, Lucy Knisley, Colleen Doran & More!
Pencilled by Stephanie Buscema, Ming Doyle, Nikki Cook, Molly Crabapple, Lucy Knisley, Colleen Doran & more!
Cover by Amanda Conner & Laura Martin
48 Pgs./Rated A $4.99

Antologi. Miljoner kvinnliga Marvel-karaktärer av miljoner kvinnliga serieskapare. Kommer vara ojämnt, men førmodligen intressant. Det førsta vi har skrivit om någon Marvel-titel på øver ett år, så jo, det är nog intressant!   ^_^

Ultimate Comics New Ultimates #1
Written by Jeph Loeb
Pencils & Gatefold Cover by Frank Cho
Villain Variant by Leinil Francis Yu
32 Pgs./Parental Advisory $3.99

At-Cho! Frank Cho tecknar en till Marvel-serie! Ibland undrar jag lite øver hur det kommer sig att han hellre gør sådant än fler Liberty Meadows-projekt, men som Hulk tidigare visade så passar han ju rätt bra før superhjälteserier.

The Mystic Hands of Dr. Strange
Written by Kieron Gillen,
Peter Milligan, Ted McKeever & Mike Carey
Penciled by Frazier Irving, Frank Brunner, Ted McKeever & More!
Cover by Lucio Parrillo
48 Pgs./Black & White/One-Shot, Parental Advisory $3.99

En gång i tiden kom det en hel del serier av Ted McKeever, men på senare år har det bara dykt upp kortare saker i en eller annan antologi. Här är en till sådan, som även inkluderar saker av Pete Milligan och Mike Carey, så det borde kunna vara rätt så intressant.


FANTAGRAPHICS BOOKS

It Was The War Of The Trenches HC
(W/A) Jacques Tardi
128 pgs / B&W / 7.75 x 10.5 / HC, $24.99

ÄNTLIGEN! Delar av det här materialet har tidigare gått i RAW samt Drawn & Quarterly, och jag har hur länge som helst velat se en øversatt komplett samling av vad som ju är ett av dom viktigaste verken av en av vår tids viktigaste serieskapare!
Før dert är ju så att som skildring av Førsta Världskrigets idioti tål det väl att jämføras med Robert Graves mästerliga självbiografi Goodbye to All That.

Krazy and Ignatz: 1916-1918 SC
(W/A) George Herriman
Designed by Chris Ware, 176 pgs / BW / 9 x 12 / SC, $24.99

När Fantagraphics bestämde sig før att ge ut Herrimans Krazy Kat-søndagssidor i en komplett utgåva så valde man att starta med materialet som kom omedelbart efter det som Eclipse hade publicerat fram till tio år tidigare. Men nu är det äntligen dags før det tidigare øverhoppade, och i något tjockare volymer, då Fantagraphics tidigare samlade 2 år per volym så kommer dessa avslutande volymer att vardera innehålla tre år (och Eclipse-volymerna innehøll endast ett år vardera, før den som undrar!). Plus naturligtvis extra material, åsså kommer det att se bättre ut nu än i tidigare utgåvor.

Culture Corner
(W/A) Basil Wolverton
Introduction by Monte Wolverton
160 pgs / Full Color / 9 x 6.75 / HC, $22.99

Mellan 1945 och 1952 producerade Basil Wolverton 63 Culture Corner-halvsidor, och jag førutsätter att alla kommer att ingå i denna häringa volymen. En eller annan av sidorna har återtryckts på ett eller annat ställe under årens lopp, men ett antal av dom har aldrig tidigare återtryckts och det är dessutom naturligtvis den førsta kompletta samlingen av dessa Wolvertonska etikettsråd! Vidare ingår dom ursprungliga skisserna, så det är definitivt något att sätta tänderna i før en Wolvertonfanatiker!

VIZ

Kingyo Used Books, Vol. 1
(W/A) Seimu Yoshizaki
SC, 6x8, 208pgs, B&W    $12.99

Om vikten av att läsa (och läser du den här texten så är det nog något du redan känner till!), Bøcker eller serier, jag bryr mig inte speciellt om vilket, nøjet och nyttan av att läsa finns ofta hos båda! Exempelvis i den här mangan om ett serieantikvariat och dess kunder, och hur dessa får ut något av en eller annan äldre manga. Underhållande och hjärtevärmande är det ett verk som jag helst inte vill behøva vänta på! Viz har valt att lägga upp dom førsta kapitlen här, något som f.ø. gäller før en hel del av deras nya vuxenmangor.

Rosario+Vampire: Season II, Vol. 1
(W/A) Akihisa Ikeda
SC, 5x7, 184pgs, B&W    $9.99

Ska väl bara nämnas att det här inte egentligen är en ny titel, men att då den här mangan bytte tidning i Japan så ändrade man lite grand på namnet. Att det sen på engelska bidde Season II kommer sig nog av att det var vad den andra animéomgången kallades! Så har du plockat den här titeln tidigare så räknar vi helt kallt med att du så ämnar fortsätta!
Och har du inte gjort sålunda så kan jag bara fortsätta att rekommendera Rosario+ Vampire - Det ÄR ju nånting jag plockar själv!   ^_^

Stepping On Roses, Vol. 1
(W/A) Rinko Ueda
SC, 5x7, 200pgs, B&W    $9.99

Det här är Uedas nu pågående manga (jag tror att det har kommit en till volym efter hennes barnledighet), så jag antar att det inte bara var vi och våra kunder som uppskattade hennes tidigare Tail of the Moon! I likhet med den så utspelas även den här mangan i historisk tid, dock en betydligt senare sådan nämligen slutet av 1800-talet, alltså perioden då Japan børjade øppna sig før västvärlden. Inte det vanligaste!
Dock, så vitt jag førstår det så är den här mangan lite trøgare i starten, och kommer inte igång førrän med den tredje volymen. Åsså kommer shogi (Japanskt schack) att vara en del av handlingen, även om jag väl inte riktigt tror att det gør den till något før Hikaru no Go-läsarna!