Staffars Serier läser Previews 20:03

Välkommen till vår genomgång av vad som finns med i Previews.

Ett par saker innan vi startar. Det här är resultatet av vår första genomläsning av Previews, vilket innebär att det finns möjligheten att vi noterar saker som vi inte kommer att ta in till butiken av en eller annan anledning. Är det något som verkar lovande är det mycket rekommenderat att ni skickar in en beställning till butiken. När detta skrivs så tar vi vanligtvis 10,00 kr/$ men det kan ändras rätt snabbt beroende på svängningar i valutakursen, det ger dock ett visst hum om vad tidningarna och albumen kommer att kosta.

Med det avklarat hoppar vi raskt till katalogen för tidningar och album som är tänkta att dyka upp i med början i maj med en del som dyker upp i juli.

För att göra det lätt för oss så har vi följt Previews indelning av förlag.

Den här månaden är det Staffar och Staffan som står för åsikterna.


DARK HORSE

Troublemaker Book 1
Janet Evanovich (W), Alex Evanovich (W), and Joëlle Jones (A)
On sale July 14, FC, 112 pages, $17.99, HC, 6" x 9"

Måste bara børja med att säga att jag inte på något sätt mäktar førstå att den här titeln inte hamnade på Previews-omslaget!?? Jag menar, det här är den nya volymen i en bokserie av en førfattare vars bøcker säljer i miljonupplagor!! Hon är ju mest känd før bøckerna om Stephanie Plum, en ung kvinna vars ena jobb är prisjägare, och vars sidekick är en f.d. prostituerad, och. vars. kärleksintresse. närmast. är. en amerikansk version av RidingBean??!! Erm, jo, det påminner faktiskt en hel del om Gunsmith Cats, och även om den titeln ännu inte hade børjat øversättas när den førsta Plum-romanen kom ut så måste jag säga att det känns väldigt rätt att Evanovich nu ges ut av just Dark Horse!
Men även utøver Plum-bøckerna så skriver eller startar hon andra bok-serier, exempelvis Full-serien, där den førsta boken var en omarbetad version av en av hennes tidigare kärleksromaner, och där føljande bøcker sen skrivs av Charlotte Hughes, førmodligen med en viss begränsad assistans av Janet Evanovich, något som jag misstänker även kommer att gälla før kommande delar i den här serien. Det här blir alltså den tredje historian om Alex Barnaby och Sam Hooker, och medførfattare den här gången är Evanovichs dotter Alex, som annars är ansvarig før moderns webbsajt och en tidigare interviewbok med Janet. Men dom spekulationerna rør mer kommande volymer! Vad som nu erbjuds är ännu en underhållningsdeckare av ett par Evanovicher, vältecknat av Joëlle Jones!

Cardcaptor Sakura Omnibus Volume 1
CLAMP (W/A)
On sale July 14, b&w, 576 pages, $19.99, TPB, 5 3/4" x 8 1/4"

Måste säga att det stør mig en hel del att Dark Horse erbjuder den här innan dom har lyckats få ut ens den førsta av dom två erbjudna Chobits-samlingsvolymerna. Utøver det så är det här en alldeles underbar serie, och det är ju vara att se fram emot den här ordentliga utgåvan!

DC COMICS

Bara så ni vet, DC samlar den mycket underhållande Blackest Night-eventet den här månaden. Förutom huvudminiserien så är det sex! stycken hard covers som de trycker ut under en månad. Det är helt djävla sjukt. De som jag rekommenderar att man köper för att följa det hela är dels huvudhistorien men också Green Lantern och Green Lantern Corps. Jag tvivlar på att vi kommer att köpa in några andra än dom till butiken av den enkla anledningen att det är fråga om för mycket pengar på för kort tid.

Zatanna #1
On sale MAY 19 ï 32 pg, FC, $2.99 US
Written by PAUL DINI ï Art by STEPHANE ROUX & KARL STORY ï Cover by STEPHANE ROUX

Zatanna har ju alltid varit en av DC-universumets B-figurer, något som skulle kunna innebära att det finns møjligheter att gåra något mer oväntat med henne, så jag är klart spänd på att se vad Paul Dini ska kunna gøra med henne?

Bayou Vol. 2 Tp
Written By Jeremy Love Ï Art And Cover By Jeremy Love
On Sale June 16 Ï 160 Pg, Fc, 8.375 X 6, $14.99 Us

Det första albumet var en väldigt trevlig överaskning och jag är mycket glad över det kommer ett andra album. Miljön i New Orleans sumpmarker känns väldigt fräsch och Love verkar även göra något nytt med mytologin kring Voodoo-kulten. Rekommenderad

A God Somewhere Tp
Written By John Arcudi Art And Cover By Peter Snejbjerg & Bjarne Hansen
On Sale June 2 200 Pg, Fc, $24.99 Us Mature Readers

Hmm, ett orginalalbum för $25 är lite mycket men Arcudi har jag varit lite svag för sedan the Mask och Snejbjerg är en favorittecknare. Dessutom är det en av de här mer personliga versiornerna av superhjältar som jag är lite svag för. En som inte i första hand går ut på att ta på sig färggranna kostymerna och slåss mot andra färggranna kostymer.

Revolver Hc
Written By Matt Kindt Art And Cover By Matt Kindt
On Sale July 14 192 Pg, Two Color, $24.99 Us Mature Readers

Matt Kindt byter förlag som andra byter skjortor. Top Shelf, Dark Horse och nu DC i rätt rask takt. Inte för jag klagar då det innebär fler Kindt-serier åt folket. Den här gången är det en efter katastrofen-serie som han ger sig på.

ARCHAIA ENTERTAINMENT

Mouse Guard: Legends Of The Guard #1
(W/A) Jeremy Bastian, Alex Sheikman, Ted Naifeh, David Petersen
8x8, 24pgs, FC (1 of 4) SRP: $3.50

I väntan på nästa Mouse Guard-serie har skaparen David Petersen valt ut några andra som fått göra serier i hans värld. Det blir en samling kort historier och med tanke på att hang valt ut Ted Naifeh så känns det som om han har tänkt till lite kring vilka som skall vara med. Säkerligen är det någon av hans vänner som är med men det kan jag köpa.

AVATAR PRESS

Crossed: Family Values #1
(W) David Lapham (A) Javier Barreno
(C) Jacen Burrows,Javier Barreno, Juan Jose Ryp
REGULAR, 32pgs, FC (1 of 6) $3.99

Men det här var øverraskande! David Lapham skriver uppføljaren till en av Garth Ennis' Avatar-titlar, något jag faktiskt inte kan minnas mig ha sett tidigare?! Det är ju faktiskt inte speciellt vanligt alls att andra skapare gør uppføljare till skaparägda serier, annat då än när det handlar om work-for-hire... Nå, jag tror ju inte att Lapham kommer att gøra ett sämre jobb än Ennis, så gillade du den førra Crossed-serien så vill du nog testa denna!

DEL REY

Moyasimon Volume 2 Gn
(W/A) Masayuki Ishikawa
SC, 240pgs, B&W SRP: $10.99

Den första boken av Moyasimon var bland det roligaste som jag läst på länge. Helsjuk manga om en student som ser bakterier och de bizzarra personer på ett jordbruksuniversitet som utnyttjar det. Varmt rekommenderad.

IDW PUBLISHING

Archie: The Best Of Dan Decarlo Vol. One Hc
(W/A) Dan DeCarlo
HC, 7x10, 152pgs, FC $24.99

Hubba hubba! Archie har ju själva gett ut en eller annan samling med en del material som skulle kunna inkluderas bland Dan DeCarlos bästa serier, dock konsekvent utan att bevärdiga sig med att ens nämna namnet på den skapare som i princip kom att definiera Archie-stilen under ett fyrtiotal år! Så det är så väldigt, väldigt skønt att här få se en volym som inte bara krediterar DeCarlo, utan dessutom faktiskt samlar några av 50- och 60-talets bästa serier! Klassiska tonårsserier, underhållande och väldigt snyggt tecknade. Vad mer behøvs?

TOP SHELF

Moving Pictures Gn
(W) Kathryn Immonen (A) Stuart Immonen
SC, 5.75x8.2, 144pgs, B&W SRP: $14.95

Under dom senaste femton åren har Stuart Immonen tecknat en hel del superhjälteserier, fråmst åt DC och Marvel, och på senare tid har hans hustru Kathryn børjat skriva ett antal serier just åt dom førlagen. Stuarts teckningar brukar vara väl värda att titta på, men på något sätt känns det ändå som han kommer att kunna komma mer till sin rätt här på detta mer personliga verk om två män på olika sidor av Nazistiska konststølder under andra världskriget.

Kanske är det oväntande med att se en superhjältetecknare som Stuart Immonen hos Top Shelf eller så är det faktum att det inte var så otroligt mycket spännande i den här katalogen som fick det här att stå ut från det övriga. Beskrivningen låter som en trevlig fransk serie på något sätt. Vi får se om amerikaner kan göra den bra också.

Undeleted Scenes Tp
(W/A) Jeffrey Brown
SC, 5x7, 352pgs, B&W SRP: $15.00

På något sätt känns det som om hypen kring Jeffrey Brown peakade med SPX förra året. Vi har inte sålt lika mycket av hans serier som tidigare. Kan vara att det är för mycket utfyllnadsmaterial och för lite längre historier iofs som har kommit ut.

VIZ

Afterschool Charisma , Vol. 1
(W/A) Kumiko Suekane
SC, 6x8, 208pgs, B&W, $12.99

Kumiko Suekane har tidigare gjort den något trevande Once Upon a Glashma, en titel som først gick i Newtype USA, och som sen samlades i en volym från ADV, en volym som vi tyvärr inte längre kan få tag på. Hon har även gjort en av Blood-adaptionerna, Blood+ Adagio och vidare så gør hon ibland lite ej øversatt yaoi, under pseudonymen Mutobe Ryo.
Men nu är det dags før hennes førsta längre titel, den lite vuxnare Afterschool Charisma, vars huvudperson är det enda originalet bland eleverna i en skola där alla andra är kloner av välbekanta historiska figurer - exempelvis Marie Curie, Napoleon och Mozart! Frågor som driver den här mangan torde vara huruvida klonerna är ødesbestämda att upprepa sina originals liv, eller om dom rentutav ska tvingas till just detta, eller om det faktiskt är møjligt før dom att bryta dessa mønster? Andra frågor är ju skälet till att skapa dessa kloner, och varfør man har valt att placera en icke-klon bland dom? Jodå, jodå, det här är definitivt en titel vars innehåll inte bara ligger på ytan! Som vanligt med Ikki-titlar så har Viz lagt upp dom førsta kapitlen här.

Library Wars: Love & War, Vol. 1
(W/A) Kiiro Yumi
SC, 5x7, 200pgs, B&W $9.99

Beväpnade bibliotekarier bekämpar bokbrännande byråkrati? På ett ungefär. Samt att det här dessutom är shoujoadaptionen av Hiro Arikawas originalromaner, och jo, det finns även en shonen-manga-adaption! Jag vet faktiskt inte om det är bra, men nog låter det lovande!

YEN PRESS

Kobato Volumes 1-2 Gn
(W/A) CLAMP
Volume 1 sc, 5x7, 160pgs, B&W Srp: $11.99
Volume 2 sc, 5x7, 160pgs, B&W Srp: $11.99

Det här är en av dom lättviktigare Clamp-mangorna, har till viss del gått i Newtype USA, och skulle kommit ut från ADV om dom inte helt hade lagt ner sin utgivning. Men nu kommer den äntligen, och Yen 'mnar tydligen ge ut dom två førsta volymerna samtidigt, nu i Maj lagom till Clamps tjugoårsjubileum!

My Girlfriend's A Geek Volume 1 Gn
(W) Pentabu (A) Rize Shinba, Fujoshi Kanojo
SC, 5x7, 160pgs, B&W SRP: $10.99

En stackars gosse blir ihop med en fujoshi, dvs en ung kvinna som är lite väl fanatisk yaoi-nørd, vilket kommer att leda till ett visst parodiskt granskande av just yaoi-läsare, om än inte lika husteriskt som i den utomordentliga Fujoshi Rumi. Det senare kan ha att gøra med att personerna är något äldre i den här, och då har mer känsla før den faktiska verklighet som dom befinner sig i, samt att den här titeln nog är lite mer seriøs. Husomhelst något att se fram emot!
Åh, och Fujoshi Kanojo är alltså inte en av tecknarna, utan mangans originaltitel, och romanerna som mangan bygger på är vidare planerade att komma ut till høsten.