Yoko Tsuno Samlade Serier 01 Från Jorden till Vinea

399,00 kr

Yoko Tsuno Samlade Serier 01 Från Jorden till Vinea

  • ISBN: 9789187861154
  • 2 ex i lager
  • Förlag: Cobolt
av: Roger Leloup
Tre album med Yoko Tsuno samlade till en lång berättelse. I boken ingår ett fylligt extramaterial om hur serien och äventyren kom till.

Vineanerna tvingades lämna sin hemplanet då den hotades av en kosmisk katastrof. Nu har de hållit sig dolda i jordens inre i 400 000 år utan att göra sin närvaro känd för människorna. Men en krigisk grupp vineaner planerar att använda sitt folks överlägsna teknologi till att förslava människosläktet. Det blir Yokos uppdrag att tillsammans med vineanen Khany försöka avvärja hotet från underjorden. Därefter får Yoko och hennes medhjälpare Paul och Vic följa med på en resa två miljoner ljusår ut i rymden och söka efter planeten Vinea och överlevande efter katastrofen.

Roger Leloup var under drygt 15 år anställd vid Hergestudion i Bryssel, bland annat som assistent på Tintin och Alix. Leloups specialitet som studiotecknare var tekniska föremål och flygplan, något han ofta får tillfälle att briljera med i sin egen science fiction-serie om elektroingenjören Yoko Tsuno. Äventyren i denna volym är nyöversatta av Tintin-kännaren Björn Wahlberg.
Innehåller: Äventyren Närkontakt i jordens inre, Vulcanus smältugn och Vineas tre solar.
Ung. sidantal: 174
Färg/svart-vitt: Färg
Format: Europeiskt albumformat
Språk: Svenska
Läsriktning: Västerländsk
Taggar: Komisk äventyrsserie, SF


Denna vara lades till den torsdag 27 augusti, 2015.