Om oss

Staffars Serier öppnade på Bellmansgatan 26A under midnattsloppet 1988. Att det var just denna stund som butiken öppnade kommer sig av att Staffar var i full gång att sätta upp varor på hyllorna när loppet startade. En löpare blev till sig så att han tog ett par varv extra i lokalen och lovade att komma tillbaka. Lokalen har alltid varit trång och alltid fylld med härliga serier.

Vilka som jobbar här:

Staffar: Mannen, myten, legenden. Ingen vet var Staffar någonsin uppstod, ryktet viskar om mytologiska bestar i tidens begynnelse. Klart är att Staffar började sin seriebana i Seriefrämjandets sköte som en alltiallo på kontoret innan han sedemera tog över klassiska Inköp 2 som skötte importen av utländska serier då det på den tiden inte fanns seriebokhandlare i Stockholm. Han var därefter med och startade Alvglans bokhandel innan han gick vidare. Han delade under en kort period lokal med Janne som numera är den som äger och driver Alvglans innan han en vacker dag fick tips om lokalen på Bellmansgatan.

Staffar är den stora mangaexperten & Disneyexperten i butiken och den som ni vill fråga om udda fakta kring serier. Han är även den person som tillsammans med Uffe Jansson (Ratte!) är den som designad Staffars-logotypen.

Favoritserier: Tidiga Love & Rockets, Yotsuba, Little Lulu, Will Eisner samt en hel del annat.

Håkan är mannen som gjort dessa vackra sidor och som under flera år hjälpt till i butiken. Om det är nånting som inte står schyst till är det troligen hans fel, men ha i åtanke att nästan allt ligger på hans axlar.

Alumni:

Staffan: 1994 fullföljde Staffan den svenska seriehandlaretraditionen av personer med förvillande lika namn som startades av de två Micke Engström på Metropolis. Under åren som gått jobbade han mer och mer och var den person som du förmodligen trodde var Staffar, oavsett som det var i butiken, på mässor eller andra representativa tillfällen.

Favoritserier: Terry & the Pirates, V for Vendetta, Yotsuba, Valhall, Optic Nerve och väldigt mycket annat. Han frågar ni om vad som är aktuellt och om indie- och Vertigo-serier. Vid sidan av Staffars driver han podcasten Geeksnack och kalendariet Seriestockholm.se.

Robert Weichbrodt är en människa som stod oss varmt om hjärtat. Han var inte Staffars anställd så länge utan de flesta känner honom från Metropolis och Alvglans som han drev under många år. Vi hade förmånen att få vara del av hans återkomst till serievärlden innan han mycket tragiskt fick en hjärtattack och dog den 15 maj 2006. Vi saknar honom väldigt mycket.